I sledecih pet strana o formatima.....
Meni ostaje komp jerbo mi tv nije prepametan. Kupljen je pre par godina pa preko usb pusta muziku. DVD plejer ne pusta mp4 ali pusta mkv i to ne bas svake.
A inace je full hd svastanesto. No, tehnika je cudo. Ne mos ti to deci objasniti. Ja sam imao Toscu, pa Philips kasetofon i to je bilo.....kao da je bio srednji vek u odnosu na danas.
A o video formatima da ne pricam. Ne znam ja sve preko torrentz svucem.
Nesto krenem da gledam pa obrisem posle par minuta. Nit sam mogao da gledam Captain Phillips niti Lone Survivor, Gravity do pola... Ali, ukusi su cudo. Postoji jedan poljski film, Poklosie (Aftermath) koji sam nedavno gledao, izuzetan. Pa onda Incendies....generalno tesko nesto od americke produkcije mogu da svarim. Po pravilu budu nezavisne produkcije. Od serija The Wire, Dexter, Homeland, Breaking Bad... Ali tu opet krene pantljika sistem. Kad vise ne moze niti grcki tragicar da u tih nekoliko likova vise smisli neku radnju. Ima jedan nas sajt sa ruskim filmovima, tu ima dobrih stvari ali vecina ih je i na youtube prevedeno. Skoro sam pratio odlicnu dansku seriju na RTV - Premijerka. To su trebali ovi nasi politikantski amateri da odgledaju
A sve ovo gore je kad se ima vremena. A inace se najvise gleda: Pat and Mat, Masha i medved, Talicni Tom, Lego City (sve sta postoji na youtube), Shawn The Sheep.....pedeset gigabajta crtaca
Za sve nas koji smo i dalje deca :
http://www.youtube.com/watch?v=xcL-oGPxgCg
Crtac je vrh!