Elektronska naplata putarine
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Sad kurir nista nije naplatio, niti je nesto carina naplatila. Ja sam na odmoru sad pa sam ga uputio kod sestre na adresu da ona preuzme. Napravicu nalog kad dodjem kuci mada mislim da se ni tad nista ne placa osim kredita koji uplatis.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Elektronska naplata putarine
Meni Egnatia posle 3 dana tek poslala email za saglasnost za troškove, nisu dokumenta poslali.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Radi tag u MKD, radi i radar nocu, na izlasku iz tunela, kao sto je milion puta receno 
Послато са SM-S918B помоћу Тапатока

jel pricas za enpay ili drzavni?
Drzavni
Zna li neko za enpay?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja se vraćam u ponedeljak pa ću da vidim da li radi EnPay.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Čekaj, ništa ne razumem, kakav sad "državni", kakav je to "EnPay", šta treba uraditi sa tagom da bi radio u MK...? Pitam iz razloga što sam na EKO pumpama izgleda "zaradio" dovoljno bodova da dobijem besplatno taj tag (platiću im samo dopunu od 2.000 din), pa ću ga uzeti ovih dana. Da li će taj koji ću dobiti biti automatski prepaid (pretpostavljam, zbog tog kredita od 2.000 na njemu), postpaid ili kakav već? Ili ga postpaidom činimo ako ga kasnije povežemo sa platnom karticom? Ili sa EnPay-om? Treba li tome EKO tagu ta rekonfiguracija? Please neka neko ko ima živaca i stpljenja objasni sažetije i na jednom mestu nama sa jeftinijim ulaznicama. Hvala. 

Cekaj i dalje nemas tag? skandal!
Postpaid tag moze biti standardni tag od puteva srbije ili da ga kupis od privatne firme enpay.
Ukoliko prepaid tag prebacujes na postpaid, sav kredit se gubi(bar kod enpay, nisam siguran za puteve srbije), tako da je bolje da potrosis taj kredit prvo.
Openbalkan radi samo kod postpaid tagova, drzavni vec radi, enpay najavljuju da ce poceti za koji dan posle 1.7. Da bi ti 'drzavni' tag proradio u mkd, moras da potvrdis kreditnu karticu na openbalkan sajtu.
p.s. da ne bude zabune, to su isti tagovi, samo je pitanje ko vrsi i kako je izvedena sama naplata
Postpaid tag moze biti standardni tag od puteva srbije ili da ga kupis od privatne firme enpay.
Ukoliko prepaid tag prebacujes na postpaid, sav kredit se gubi(bar kod enpay, nisam siguran za puteve srbije), tako da je bolje da potrosis taj kredit prvo.
Openbalkan radi samo kod postpaid tagova, drzavni vec radi, enpay najavljuju da ce poceti za koji dan posle 1.7. Da bi ti 'drzavni' tag proradio u mkd, moras da potvrdis kreditnu karticu na openbalkan sajtu.
p.s. da ne bude zabune, to su isti tagovi, samo je pitanje ko vrsi i kako je izvedena sama naplata
Putevi Srbije imaju prepaid i postpaid. Samo postpaid se moze koristi za open balkan.
Mozes da uzmes taj prepaid na pumpi, nemoj da dopunjujes, odnesi na neko od mesta koje su putevi Srbije rekli gde mogu da se rekonfigurisu.
Nakon sto ti rekonfigurisu, odes na sajt za open balkan i registrujes kartice za placanje u Srbiji i zaplacanje u MKD.
Za Enpay, kazu da ce biti, ali stvarno pojma nemam po kom princilu ce biti.
Evo MKD specifikacija.

Mozes da uzmes taj prepaid na pumpi, nemoj da dopunjujes, odnesi na neko od mesta koje su putevi Srbije rekli gde mogu da se rekonfigurisu.
Nakon sto ti rekonfigurisu, odes na sajt za open balkan i registrujes kartice za placanje u Srbiji i zaplacanje u MKD.
Za Enpay, kazu da ce biti, ali stvarno pojma nemam po kom princilu ce biti.
Evo MKD specifikacija.

Uzmi u Pošti nov i samo reg za Open Balkan, a na EKO sipaj gorivo za 2000.
Edit: nisam ukapirao da dobiješ za dž tag, mislio sam da skidaju sa nekih bodova.
Edit 2: https://forum.benchmark.rs/threads/sve- ... st-6915703
Edit: nisam ukapirao da dobiješ za dž tag, mislio sam da skidaju sa nekih bodova.
Edit 2: https://forum.benchmark.rs/threads/sve- ... st-6915703
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Koristim tag naravno ali firmin (povremeno - po potrebi) ali bih voleo da u Kadjaru imam svoj jer često zaboravim da ga uzmem pa se onda kasnije njakam sa refundacijama putarina, a često i ja i ovi u firmi zaboravimo na to pa što da plaćam iz svog džepa... Za Srbiju mi više odgovara prepaid jer ga onda mogu povremeno dupuniti firminom (NIS) karticom za gorivo i niko nema onda ništa sa tim.
Na EKO pumpama točim privatno benzin otkako sam kupio Kadjara (uglavnom tu točimo i plin za Punta) i sakupio sam tih 1.850 bodova koliko je tag ali je njegovo dobijanje uslovljeno sa davanjem još 2.000 za kredit. Mislim da to ne može da se izbegne.
Na EKO pumpama točim privatno benzin otkako sam kupio Kadjara (uglavnom tu točimo i plin za Punta) i sakupio sam tih 1.850 bodova koliko je tag ali je njegovo dobijanje uslovljeno sa davanjem još 2.000 za kredit. Mislim da to ne može da se izbegne.
Jako mi je teško da shvatim koji motiv može biti da se danas uzme - prepaid tag.
Uzmite samo državnu aplikaciju, a ne od ovih što skidaju kajmak u fantomskoj firmi.
Uzmite samo državnu aplikaciju, a ne od ovih što skidaju kajmak u fantomskoj firmi.
- Saša
Pa evo upravo ovaj motiv koji sam naveo, mogu da ga koristim i privatno i poslovno (kad zatreba - istina, zatreba retko), odnosno da ga dopunjavam po potrebi i svojim parama i firminim, preko firmine NIS kartice koja mi je otvorena za sva plaćanje na NIS pumpama (mogu da platim bilo šta, ne samo gorivo).
p.s. Mislim da ću na kraju uzeti dva taga, jedan ću kupiti od Puteva Srbije i registrovati na Punta, a drugi od EKO pumpe i registrovati na Kadjara. Prvi će biti postpaid, drugi prepaid i rešen problem, a koristim oba po potrebi.
Inače, sva firmina vozila imaju sopstvene tagove i tu nema problema. Problem je kada moraš privatno vozilo da ponekad koristiš u službene svrhe (a dešava se).
p.s. Mislim da ću na kraju uzeti dva taga, jedan ću kupiti od Puteva Srbije i registrovati na Punta, a drugi od EKO pumpe i registrovati na Kadjara. Prvi će biti postpaid, drugi prepaid i rešen problem, a koristim oba po potrebi.

Je l’ mogu ja negde u NS da odem sa ovim enpay tagom i prebacim ga na drzavni postpaid?
Ja ni ne razumem koja je prednost Enpay.
Uzeo sam ga jer sam mislio da je on jedini postpaid.
Ja ni ne razumem koja je prednost Enpay.
Uzeo sam ga jer sam mislio da je on jedini postpaid.