Auto-klima
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Auto-klima
Sto bi se usmrdela ako iskljucis par minuta pre gasenja auta i ostavis samo ventilaciju da duva?
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Automatksa klima, cemu li sluzi pozicija AUTO
AUTO se lepo ukljuci kada se kupi prevoz i vise ne dira, for life iauta ako je iole korektno fabrika napravila sve sama prepoznaje i ukljucuje /iskljucuje da ostvari perfektnu mikroklimu u autu svih 365 dana godisnje.
Ponekad je potrebno promeniti setovanje temperature ako klima ne prepozna odmah potrebne korekcije, to je vec do losije izvedbe regulacije rada same klime tj proizvodjac malo omanuo u softveru za klimu.

AUTO se lepo ukljuci kada se kupi prevoz i vise ne dira, for life iauta ako je iole korektno fabrika napravila sve sama prepoznaje i ukljucuje /iskljucuje da ostvari perfektnu mikroklimu u autu svih 365 dana godisnje.
Ponekad je potrebno promeniti setovanje temperature ako klima ne prepozna odmah potrebne korekcije, to je vec do losije izvedbe regulacije rada same klime tj proizvodjac malo omanuo u softveru za klimu.
Meni ne odgovara auto, jer smanji duvanje, a ja volim da regulise temperaturu temperaturom vazduha, a ne kolicinom vazduha.
Stavim na 4 ili 5 crtica, a temp na 22 i super.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Stavim na 4 ili 5 crtica, a temp na 22 i super.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Automatika regulise i temepraturu kao i kolicinu vazduha na AUTO, barem je tako kod Volvo sistema.
U pocetku ledeno duva na maksimumu a posle polako pusta mesavinu toplog i hladnoguz smanjenje ventiatotora i time napravi da bude neosetna regulacija a opet komforna mikroklima.
Rashladjuje koliko treba a ne "ubija" po putnicima.
Na Pezou potpuno drugacije, AUTO duva na pocetku hladno i slabasno a onda pojaca duvanje i za nijansu poveca temperaturu. Recirkulaciju nisam uspeo da primetim da ikada ukljucuje pri hladjenju, cak i kada je vrelo unutra nakon stajanja na Suncu.
Znatno sporije rashladi kabinu, a prejako duva direkt u putnike dok odrzava zadato.
U pocetku ledeno duva na maksimumu a posle polako pusta mesavinu toplog i hladnoguz smanjenje ventiatotora i time napravi da bude neosetna regulacija a opet komforna mikroklima.
Rashladjuje koliko treba a ne "ubija" po putnicima.
Na Pezou potpuno drugacije, AUTO duva na pocetku hladno i slabasno a onda pojaca duvanje i za nijansu poveca temperaturu. Recirkulaciju nisam uspeo da primetim da ikada ukljucuje pri hladjenju, cak i kada je vrelo unutra nakon stajanja na Suncu.
Znatno sporije rashladi kabinu, a prejako duva direkt u putnike dok odrzava zadato.
Poslednja izmena od ljubitelj u 15 Jun 2019, 16:33, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ja kada ukljucim AUTO nakon paljenja auta, klima ubija koliko duva, pareza facijalis u najavi. Znaci moram ga prvo rashladiti bez auto pa onda ukljuciti auto.
Samo mi nije jasno ako ukljucim neku temp bez auto, kako ona radi jer ne smanjuje sama jacinu duvanja.
Samo mi nije jasno ako ukljucim neku temp bez auto, kako ona radi jer ne smanjuje sama jacinu duvanja.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ogi, ja kad krenem kolima, otvorim prozore prvih 2-3 minuta da ode na sparina. Posle na auto stavim 23-24 stepeni i ne duva da ti glavu otkine. Posle nekog perioda stavim na 22. Ako odmah staviš na 22, duvaće punom brzinom hladno sigurno 10 minuta. Bolje kreni od 24 stepeni, pa smanjuj. Al prvo s otvorenim prozorima minut-dva da ode taj 60 stepeni vazduh
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Bez Auto moda, klima regulise temperaturu vazduha, a ma osnovu unutrasnje temperature auta, i senzora sunca (ono malo okruglo po centru table, ispod soferke).
Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk
Ja drzim stalno na 22 eventualno 23, odma duva ledeno i jako ali najvise po staklima a tek vrlo malo direktno na putnike.
Bocna stakla na koja duva hladno se time brzo rashlade i bude odmah prijatnije i izgubi se onaj neprijatan osecaj kao da stakla greju.
Raniji modeli su u tom rezimu aktivirali i jako hladjenje volana, nazalost ja nemam funkciju hladjenja volana (stednja) koja je izbacena.
Da, AUTO regulise rad po osnovu senzora spoljne temperatura, senzora unutrasnje temperature i senzora osuncanosti pa izracuna na osnovu zeljene koliko jako i koje temperature treba da ubacuje , i gde tacno vazduh.
Ako je podeseno na recimo 22C a senzor osuncanosti prepozna da je auto direkt na Suncu onda AUTO smanji tih 22C za -3C i ponasa se kao da je odabrano 19C, tj hladnije i jace duva nego da je auto na 22podesen ali u hladu.
Kako se rashladjuje auto tako AUTO regulise polagano na 20C pa na 21 i na kraju odrzava na 22C optimalni rad sistema.
Bocna stakla na koja duva hladno se time brzo rashlade i bude odmah prijatnije i izgubi se onaj neprijatan osecaj kao da stakla greju.
Raniji modeli su u tom rezimu aktivirali i jako hladjenje volana, nazalost ja nemam funkciju hladjenja volana (stednja) koja je izbacena.
Da, AUTO regulise rad po osnovu senzora spoljne temperatura, senzora unutrasnje temperature i senzora osuncanosti pa izracuna na osnovu zeljene koliko jako i koje temperature treba da ubacuje , i gde tacno vazduh.
Ako je podeseno na recimo 22C a senzor osuncanosti prepozna da je auto direkt na Suncu onda AUTO smanji tih 22C za -3C i ponasa se kao da je odabrano 19C, tj hladnije i jace duva nego da je auto na 22podesen ali u hladu.
Kako se rashladjuje auto tako AUTO regulise polagano na 20C pa na 21 i na kraju odrzava na 22C optimalni rad sistema.
Poslednja izmena od ljubitelj u 15 Jun 2019, 16:43, izmenjeno 1 put ukupno.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Tako je, funkcije koje ne prebacis na manual ostaju auto.ikac2000 napisao: 15 Jun 2019, 16:35 Bez Auto moda, klima regulise temperaturu vazduha, a ma osnovu unutrasnje temperature auta, i senzora sunca (ono malo okruglo po centru table, ispod soferke).

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ljubitelju, ako klima smanji za -3, znaci da sa 22 poveca na 25c 
Upravo ono sto sam i rrkao, necu da mi klima smanjuje divanje, hocu da duva uvek jednako.

Upravo ono sto sam i rrkao, necu da mi klima smanjuje divanje, hocu da duva uvek jednako.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Smanji za 3C nanize od postavljenog, upravo sto oseti jako Suncevo zracenje.
Sa 22 na skali radi kao da je 19.
Sa 22 na skali radi kao da je 19.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Duzi put uvek na auto. Kad udjem u ugrejan auto, sto kaze ogi smanjim samo ventilator.
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Kod mene potpuno drugacije u AUTO modu. Ubija kako hladi. 0 do 1c pri merenju u servisu. Za par minuta na 38 stepeni od vrelog auta unutra vise nisi znojav. Posle one polemike na zimu, meni se cini da kod tebe ili je drugaciji softver ili vec sta ili ti neki senzori ne valjaju. Meni radi sve kako treba. Tacno radi onako kako si opisao za Volvo,ljubitelj napisao: 15 Jun 2019, 16:30 Na Pezou potpuno drugacije, AUTO duva na pocetku hladno i slabasno a onda pojaca duvanje i za nijansu poveca temperaturu. Recirkulaciju nisam uspeo da primetim da ikada ukljucuje pri hladjenju, cak i kada je vrelo unutra nakon stajanja na Suncu.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Kod mene na almeri kada uključim auto počne da duva na max pošto mi namešteno da hladi na 18° ali to skoro da nikad ne koristim pošto otvorim prozore na par minuta da izađe vreo vazduh pa onda podesim kako meni odgovara.
Sa druge strane zimi često koristim auto mod (bez paljenja klime), namestim na 23° i posle nekog vremena namestim na 21° i to je to.
Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
Sa druge strane zimi često koristim auto mod (bez paljenja klime), namestim na 23° i posle nekog vremena namestim na 21° i to je to.
Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
Poenta auto moda je da ništa ne diraš,zato kažem.shandu90 napisao:Sto bi se usmrdela ako iskljucis par minuta pre gasenja auta i ostavis samo ventilaciju da duva?
t