Obrazovanje i školstvo
Re: Obrazovanje i školstvo
U Novom Sadu znam da prave problem ne toliko oko same knjizice nego oko tog uputa.
Ali sam ja na klinici pa se nisam bas udubljivao sta je to.
Ali sam ja na klinici pa se nisam bas udubljivao sta je to.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ma kakav uput za hitno stanje u dezurnoj ustanovi
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Pre bih rekao apatija, a ne kurcobolja, jer ti ljudi su nemocni sve da odrade, plus su se nagledali svega i to na dnevnom nivou...
E da izvines jebi ga sad...
Sa sajta Klinickog centra:
Ukoliko je pacijent, u izuzetnim, hitnim slučajevima, upućen na neku od klinika Kliničkog centra Vojvodine, mišljenje lekara može potražiti od dežurnog lekara na Klinici za koju je dobio uput, gde lekari dežuraju 24 časa. U ovakvim slučajevima je neophodan uput za hitnu intervenciju, a pacijenti ga mogu dobiti od lekara opšte prakse ili od lekara Službe hitne pomoći.
A upravo ti lekari specijalisti dolaze sa svojih klinika u UC da pogledaju.
Doziveo sam i licno kad sam vodio nekog svog da smo morali naknadno da donesemo.

Ukoliko je pacijent, u izuzetnim, hitnim slučajevima, upućen na neku od klinika Kliničkog centra Vojvodine, mišljenje lekara može potražiti od dežurnog lekara na Klinici za koju je dobio uput, gde lekari dežuraju 24 časa. U ovakvim slučajevima je neophodan uput za hitnu intervenciju, a pacijenti ga mogu dobiti od lekara opšte prakse ili od lekara Službe hitne pomoći.
Doziveo sam i licno kad sam vodio nekog svog da smo morali naknadno da donesemo.
Jeste, i ja kad sam se slomio sa bicikla sam morao naknadno da donesem.
Ludilo
Ludilo

Nasi doktori su divni ljudi,sigurno je da ima kurcobolja , ali u minimalnom procentu,pa ti ljudi provedu najlepse godine zivota uceci dan i noc da bi pomagali ljudima i rade za 1/20 plate koju zasluzuju jer veruju da mogu da pomognu ljudima,tako da mislim da je u pitanju samo izuzetak kod Gezinog primera.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Pa mislim nije izuzetak da prolaze pored ljudi koji jaucu mrtvi hladni, otupeli su na to, a i kako ne bi. Sigurno ne setaju kao na korzu vec sa nekom svrhom, mada deluje ruzno sa strane, ali nemaju vremena za to, ipak vecina njih guli bas dugacke smene.
- Grujic
- Moderator
U Bg nije tako, jedino može biti da je stvar organizacije zdravstvene službe, tj da su se oni ogradili od direktnog prijema već da postoje dežurne ustanove nižeg ranga gde se ljudi inicijalno obraćaju pa onda upućuje na terc nivo...vamik napisao:E da izvines jebi ga sad...![]()
Ivane, ma ne mora da bud izuzetak već laička percepcija. Možda je žena pregledana, ima recimo renalne kolike, dobila terapiju, to boli al jbg, nije vitalno ugrožena...
Ma primaju oni i ovde sve, ali Klinicki centar Vojvodine ima problem jer se iz okolnih mesta zaista salje sve zivo..
Bukvalno najobicnije sitnice.Pa su probali sa tim da to kao malo dovedu u red.
Pa od pre nedelju dana donesena je odluka da lekari specijalisti moraju da prime sve sa uputom, ali na svom izvestaju napisi da li je bilo opravdano ili ne da se salje, pa ce kao ti lekari iz doma zdravlja biti kaznjavani sa nekim bodovima.
Bukvalno najobicnije sitnice.Pa su probali sa tim da to kao malo dovedu u red.
Pa od pre nedelju dana donesena je odluka da lekari specijalisti moraju da prime sve sa uputom, ali na svom izvestaju napisi da li je bilo opravdano ili ne da se salje, pa ce kao ti lekari iz doma zdravlja biti kaznjavani sa nekim bodovima.
- Grujic
- Moderator
To bih baš voleo da vidim u praksi da zaživi 

Nece to zaziveti naravno nikada.
Mr Rotor: Uopste nije nebuloza, ne bi verovao sta sve vracaju pod izgovorom da ne znaju da rade u domovima zdravlja.
Covek operisan, izvadjenja podvilicna pljuvacna zlezda, na otpusnom pismu napisano previjanje svaki dan u domu zdravlju i skidanje 4 sava za 14 dana i oni svaki dan vracaju na kliniku radi glupog previjanja.Ima nestrucnosti ali i dobrog bezobrazluka.
Eh sad sta je tu je najvise najebemo mi specijalizanti

Mr Rotor: Uopste nije nebuloza, ne bi verovao sta sve vracaju pod izgovorom da ne znaju da rade u domovima zdravlja.
Covek operisan, izvadjenja podvilicna pljuvacna zlezda, na otpusnom pismu napisano previjanje svaki dan u domu zdravlju i skidanje 4 sava za 14 dana i oni svaki dan vracaju na kliniku radi glupog previjanja.Ima nestrucnosti ali i dobrog bezobrazluka.
Eh sad sta je tu je najvise najebemo mi specijalizanti

Odavde izvire vise tema..ne zna covek gde da pocne.
-
- Pridružio se: 11 Jul 2016, 01:04
Izvini prijateju, ali ja imam faks drzavni sam zavrsio bez icije pomoci malo si se zaneo, isto tako sam bio na budzetu. A kad smo kod toga koj faks ti imas zavrsen???Captain Slow napisao:Ali pazi ti ko su najglasniji u ovoj temi, jedina dvojica koji nemaju fax, Finska i Prestiž, a daju sebi za pravo da pljuju po BU.
Pa je li realno?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne kažem da to ne treba urediti samo je način koji su odabrali neizvodljiv.