Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Računari

Post od trojanac »

Gde hvalis Acer, ne preteruj. Sad dolazim iz jednog ozbiljnog servisa za laptopove. Rade sve i bas smo pricali, isto kazu da Acer nije za preporuku.
Inace pravila nema. A najgore je kad uzmes skup model pa se pokvari.
Rekoh vec, u firmi je sve HP i sto se laptopova tice, bilo je par reklamacija, ali uglavnom fizicka ostecenja i hard disk. Kako se ophode prema njima nije ni cudo.

Sent from my HTC Desire X
Posetite www.garaza.rs !
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Računari

Post od Floyd »

I ja imam super iskustva sa HP-om ali smatram da njihovi jeftiniji modeli i nisu nista posebno. Kao i kod Toshiba-e ili Dell-a.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

U zadnih 6 godina sam u firmi kupio 7-8 Acer laptopova i nijedan se nikad nije pokvario,a kolega još uvek koristi jedan iz te prve serije. I moja oba lična laptopa su Acer , nikad nikakav problem. Dok je direktor kupio sebi , bez da se konsultuje samnom Asusa pre 3 meseca, već dva meseca je u servisu (mesec dana bio pa kao sredili, da bi se posle 3 dana desilo isto ) jer mu je crk'o kabl za povezivanje ekrana sa matičnom i nikako a mu to srede.
Trenutno koristim Acer V3-571 sa i3 procesorom, baterija mi traje oko 4h :)
Poslednja izmena od TheWickerMan u 17 Sep 2013, 15:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

wicker te price da acer je bulja a asus vrh vrhova ne pije vodu, jer da bi ti ocenio nesto mora da ti prodje kroz ruke barem 200 komada i to raznih rangova pa da kazes, a to sto kazu u servisu su cisto price necega sto im je teze da poprave pa onda 1 laptop je gori nego 10 drugog proizvodjaca.

Bavim se time, ali opet nije mi kroz ruke proslo toliko laptopova, ono sto sada znam je da se kvare svi pomalo, doduse ni jedan acer nisam imao da mu je crkla ploca, ili grafika, imao sam raznih msi-a kojima su lose veze sa grafom i maticnom pa moraju da se kuglaju, pa onda lose hladjenje....

Ali sta definitivno stoji jeste da ove kvazi premium marke dell, hp, toBisha i ostali za neke pristojne pare ne valjaju bas bas nista,za ono sta dajes. Kod njih se prvo placa ime pa tek kada dodjes do nekih 800e dobijas koliko toliko dobar proizvod. Tako je moj drugar uzeo pre par godina satelite toshibu od 950e i jeste kvalitno odradjen, ali je imao slabije hladjenje i posle 3 godine, crkao prvo flet (ali nema veze), pa i sam laptop.
Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ko kaže da je Acer bulja i Asus vrh vrhova ili obrnuto? Ja sam naveo lično iskustvo sa 10ak primeraka Acer modela laptopova i jednim Asusom ;)

Zaboravio sam da napišem da imamo i dve Toshibe Satelitte u firmi, obe su Adreatic edition, jedna radi super dok se kod druge gube USB slotovi povremeno, najčešće kad se ugreje dobro...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Kao sto rekoh, pravila nema.

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

TheWickerMan napisao:Ko kaže da je Acer bulja i Asus vrh vrhova ili obrnuto? Ja sam naveo lično iskustvo sa 10ak primeraka Acer modela laptopova i jednim Asusom ;)

Zaboravio sam da napišem da imamo i dve Toshibe Satelitte u firmi, obe su Adreatic edition, jedna radi super dok se kod druge gube USB slotovi povremeno, najčešće kad se ugreje dobro...
masa njih kaze. prvi je trojke koji kaze da je asus uvek bolji izbor od acer-a.

ovde na nasem belom donjaluku, jer problem sto se robuje markom... a to nikako nije dobro,

ovde za iste novce kupujes fakticki isti kvalitet laptopa, +- 5-10%, osim kod toshibe, dell-a (mada ne u tolikoj meri), hp-a, sony-a. Oni ti prvo prodaju ime pa tek onda nesto, ali zato se valja gledati sta se najbolje daje za tvoje novce, pa onda proveris sistem hladjenja tip komponenti, da vidis da li se ne ugradjuje nesto sto je skolono pregrevanju, kvarovima...

Tako se valja birati laptop. Ja sam koristio do sada barem jedno 3 acer-a, 2 asus-a, 3 hp-a,1 compaq,1 ibm+1 lenovo, 3 toshibe, 1 dell, i svako ima svoje prednosti i mane, ali reci da je nesto uvek bolje od necega drugog, mogao bih jedino reci za fujicu koji mi se nikako nije svideo.
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ako gledamo isti cenovni rang pre biram jaci brand, ako nudi iole solidnu konfiguraciju. Dok bi recimo uzeo pre pentium nego celeron cpu, ako biram izmedju dva modela, pa makar bio Acer sa Pentiumom.

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

tako brate :doubleup:
Slika
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Dosta ovde zavisi od slučaja do slučaja.
U kući imam 6 laptopova i nijedan mi se još nije pokvario:
Dell iz 2005 godine
HP Pavillion i7 2006.g.
Dve Toshibe L675 od 2011 i 2012.g.
Toshiba Qosmio od 2011.g.
Qompak od ove godine

Sad, kako ja mogu reći koji je bolji, pogotovo što je svaki od njih potpuno drugačije konfiguracije po grafici, veličini diska, količini memorije itd... Svaki mi je dobar za ono čemu sam ga namenio.

Slažem se jedino da plaćamo imena. I to mnogo više nego napolju.
Nedavno sam bio u USA i kad sam video cene laptopova, diskova i svega što uz to ide, došlo mi je da zaplačem. Plus, što nisu "Adriatic region" već je recimo Toshiba Qosmio kao moja po ceni od oko 990$ duplo jeftinija od moje a plus ima 2 diska i TV tjuner i otisak prsta kontroler za te pare... Šta reći a ne zaplakati kad je moja koštala 1478€
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Imam jedan problem, ako može pomoć :oops: .
Upalim komp, radi 5 minuta i odjednom se zamrzne sve.
Šta je crklo?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Proveri za pocetak temperaturu procesora i da li radi ventilator na istom.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Može svašta da bude.
Možda samo prašina zeza, treba da se očisti lepo.
Mada meni takav problem najviše "miriše" na radnu memoriju.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Memorija najcesce izbaci BSOD i/ili resetuje masinu, ali nije nemoguce.

Moze i pregrevanje graficke ili neispravnost GPU-a ili memorije na istoj da dovede do blokiranja (provereno), hard disk (provereno), konflikt sa DMA / IRQ isto ili cak i PCI karticama (i to je provereno :) - ali to zeza u startu iliti mora nesto da se promeni u konfiguraciji da bi pocelo da zeza).

Kao sto kazes, stvarno mnogo toga moze da bude i uglavnom se ide sistemom eliminacije - prvo se "pocupa" sve sto nije neophodno za rad racunara.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Delija napisao:Proveri za pocetak temperaturu procesora i da li radi ventilator na istom.
Radi sve, proveravao više puta, Everest prijavljuje sasvim normalne temperature.
trojanac napisao:Može svašta da bude.
Možda samo prašina zeza, treba da se očisti lepo.
Očistio sve, usisao, namazao pastu, kad ono međutim :kuku: .
Delija napisao:Moze i pregrevanje graficke ili neispravnost GPU-a ili memorije na istoj da dovede do blokiranja (provereno)
Moguće da je grafa, jer sam je skidao i prskao WD-om ventilator, možda je procurelo negde gde ne treba.
Odgovori