Kupovina novog automobila

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Kupovina novog automobila

Post od McGruja »

Gruja menja brend ponekad :)

A i skup bio ford automatik
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Cestitke i od mene. Posebno za izbor najboljeg vozackog avta u klasi. U svemu ostalom je ford, sa plusevima i minusevima.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Odličan izbor, čestitam. Fin je taj motor, ima ga moj kum u C max. Fiesta i Clio bi mi bili prvi izbor kada bih razmišljao o takvim kolima u toj cenovnoj klasi, slične snage.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Čestitke, meni se prethodna fiesta više svidela, vozio je i kao sluzbeni. U svakom slucaju kad god sam gledao review britanaca, prvo sto bi rekli fiesta kralj klase. Neka je sa srecom, ja cekam jos neka dva meseca za svoj auto(nije fiesta), posto sam birao menjac i kstale sitnice, ali pisacu sve u svojoj temi kad stigne

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Juče sam bio u nekoliko salona. Zaključak je:

Ne mogu da uvezu koliko se proda :D

TT

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Eh da, bio sam u Grandu juče. Pitao ih za onaj lizing i povraćaj PDVa. Za razliku od @Darko viđenja situacije, oni to vide drugačije. Ni govora o avansnom povraćaju PDVa, osim za plaćene rate. Vozilo je u vlasništvu lizing kuće.

Pričao sam sa još par ljudi i svima je nelogično. Kada mi dođu knjigovođe, pitaću ih, ovi su dosta toga videli za života, uvek imaju dobro tumačenje, propraćeno odgovarajućim članom, zakonom, pravilnikom...

--
Meni zapelo za oko:
1. H-RV pozitivno iznenađenje. Očekivano skuplji od sličnih, ali je dobar. Posebno naslon za ruku i menjač. Mogli bi bolje ozbačiti gde se prilazi salonu.
2. Sedišta na C4 Cactusu. Neobično mekana i na oko lepa. Pozadi leptir staklo?! Svi Citrusi su nekako čudne plastike, u odnosu na cenu... Negativno iznenađenje uopšteno.
3. Ignis pozadi ima dva sedišta i oba se pomeraju uzdužno, ekstra fora. Mali je, pre svega uzan, ali je dobra fora. SCross je bolji nego što sam očekivao. Što je u paketu to je, nema filozofije sa opremom.
4. Navara je ludilo, pikap u fulu. QQ jedini ima panoramu sa neprovidnom zavesom, od onih koje videh.
5. Na Dusteru više ne zveče vrata, ala konzerva.
6.500x i Renegade su zanimljivi. 500l (Lounge i Cross) je sasvim OK auto za te pare bar u salonu.
7. U Aroni nikako da se smestim za volan.
8. Opelov Crossland ima još jedan i onda čekanje do oktobra? Mokka skupa, Grandland velik.
9. Slučajno opazih SsangYong u Ehomu, u prolazu. Htedoh pogledati Tivoli, kad sam već tu, ali su utekli sa posla pre 15h :D
10. Još CX3 i XC40 i video sam sve što se prodaje u Srbiji, od krosovera/manjih SUVova :D Hyu sam video Kona/Tucson, nisam video Stonic/Sportage.

Uopšteno, ima basic paketa, poneki osrednji, i napucani. Nekima je naručivanje po želji kao da si im šamar lupio.

Ne, ne kupujem auto.

TT

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Cactus plastikaner jeftini

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ja sam i duster i focus tako pazario. Lizing i povrat pdv. Redovno dao knjigovodji fakturu i ona odbila pdv od poslovanja kroz narednih par meseci. Knjigovodja mi je jedan veliki biro u ns i sigurno ne bi oni nesto omanuli. I dalje imam kopiju racuna sa fiskalnim od focusa pa ti mogu slikati.

Slika enterijera sandera koji sam pre par dana okacio na mobile uploads topicu je skoro uzeo moj rodjak na svoju firmu na lizing i isto povratio pdv i to kod drugog knjigovodje.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Da, tako i ja uzeh sandera na firmu, ovaj nas je 1.2 benz i umesto zadnje police ima mrezu iza zadnjih sedista. Procedura je takva kako darko pise. Mi smo pre god.dana to odradili.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Da li je neko kupio automobil sa 0% učešća i povratio PDV odmah? Kod finansijskog lizinga, PDV se isplaćuje unapred i povrat istog je verovatno moguć u sledećoj poreskoj prijavi.

Ovde ne plaćate PDV unapred (kao operativni lizing) i ne znam na osnovu čega biste ga povratili, osim za rate koje platite. @Darko Shvatio sam da ste povratili PDV, ali nije ova situacija u pitanju, tj ovaj slučaj. Bilo bi super da može, nemam ništa protiv.

U vezi toga, još dve stvari:
1. U Grandu kažu da nema više N1 Focusa i Kuge, osim možda nekog lagera. Privremeno obustavljeno, verovatno ih je neko nagazio.

2. Na sajtu CA lizinga je ponuda za ovo finansiranje. Tu je navedeno kao opšta ponuda (za sve važi), a dodatno i za FCA grupaciju. Vrlo je verovatno da možete kupiti još automobila, pored Forda, na ovaj način.

TT

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Unicredit lizing koji sam uzeo za focus funlcionise na sledeci nacin. U startu ide 10% ucesca i onda ti daju rok 90 dana da povratis pdv i 90-tog dana placas jos 20% ucesca. Tako da za 3 meseca imas isplaceno 30% posto ucesca i povracen pdv.
Tako je rodjak na isti nacin uzeo sandero preko SoGe lizinga.

Kod te varijante sa 0% ucesca moguce da je tako kako ti kazes. Odnosno da mozes da povratis samo na placene rate.

Mozda nema vise focusa N1 jer se ceka novi model?
Korisnikov avatar
mića
Reactions:

Post od mića »

Focus N1 imaju u nisu, u grand motorsu u bg nemaju, skoro sam pitao. Ovima ostao na lageru.

http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... -125-hp-n1

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Skupo. Moj je u odnosu na ovaj sa oglasa imao i metalik boju, 8" touch i zadnje senzore i izasao me jeftinije. Odnosno oko 12600 bez pdv.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:

Post od mića »

Verovatno je skuplji jer je automatik. Mislim da je jos samo ovaj ostao i to je to sto se tice ovog modela.

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Vid stvarno. To sam preskocio.
Da nije greska. Ja mislim da se samo manuelac 1.0 uvozio kod nas.
Odgovori