Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Od kad znam za sebe, porodicno smo letovali u Hrvatskoj, da bi '89. moji kupili i kucu. Na zalost, letovali smo tamo jos samo par godina. 2004. smo otisli da vidimo sta je sa kucom i osim sto je neko pokrao tehniku u jednom trenutku, sve je ostalo netaknuto. Kradju cak ni ne pripisujem tome sto smo Srbi, ali ne mogu da tvrdim. Od te 2004. ponovo svake godine letujem tamo i za svo ovo vreme nisam imao ni najmanji problem. Jeste da je ostrvo u pitanju, pa je mozda i zbog toga odnos ljudi malo drugaciji, ali cak ni u Splitu nisam nikada imao problema dok sam dolazio na trajekt. Pri tom se uopste ne trudim da nesto krijem svoje poreklo. Najnormalnije pricamo na plazi, deremo se dok picimo picigen, u radnji trazim "hleb, pavlaku, paradajz...", a ne "kruh, vrhnje, rajcicu..." i nisam doziveo ni prek pogled, a ne neku pretnju ili slicno.
Sve u svemu, kontam da bih tamo isao i da nemamo kucu, jer meni takve prirode i takvog mora nema nigde. U pauzi 1991.-2004. sam letovao na raznim stranama, ali nigde se nisam tako nauzivao. Pretpostavljam da nije svugde isto i da je mozda na nekim mestima zajebano pojaviti se kao Srbin, ali moje iskustvo nije takvo. Sto je vec 100 puta receno-na budalu mozes naici i ispred svog ulaza...
Sa druge strane, razumem i ljude koji iz nekih svojih principa ne zele da idu, a pogotovo one koji su propatili u ratu. Ja takvih iskustava, na srecu, nisam imao, a naucen sam da svaku osobu posmatram kao sebi svojstvenu jedinku, a ne kao pripadnika neke nacije, rase ili religije...
Sve u svemu, kontam da bih tamo isao i da nemamo kucu, jer meni takve prirode i takvog mora nema nigde. U pauzi 1991.-2004. sam letovao na raznim stranama, ali nigde se nisam tako nauzivao. Pretpostavljam da nije svugde isto i da je mozda na nekim mestima zajebano pojaviti se kao Srbin, ali moje iskustvo nije takvo. Sto je vec 100 puta receno-na budalu mozes naici i ispred svog ulaza...
Sa druge strane, razumem i ljude koji iz nekih svojih principa ne zele da idu, a pogotovo one koji su propatili u ratu. Ja takvih iskustava, na srecu, nisam imao, a naucen sam da svaku osobu posmatram kao sebi svojstvenu jedinku, a ne kao pripadnika neke nacije, rase ili religije...
Jel možeš reći koje je to godine bilo?
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Floyde, ruku na srce, ne kaki. Zasto ne bih imao Cro pasos. Pa kad su mi uzeli toliko imovine bar pasos mogu da koristi. Pa i moji su ucestvovali u gradnji te teritorije, e sad sto se to zove Cro, a ne nekako drugacije to je vec druga stvar. Ne znas kako je to i ne bih voleo da saznas.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Branjo, boli mene uvo što ti imaš HR pasoš ali poštuj malo svoje
Ovako ispadaš licemer.

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Realno, Branjo, izgubio si svaki kredibilitet da kenjas o drzavi ciji pasos i drzavljansvo imas, a sam si ih trazio, nije da ti je uvaljeno...
TDI ne guraj nos gde mu nije mesto.
Za dokačinjanje te teme mogu da ti polupaju stakla isto kao da si podigao tri prsta na Trgu B. Jelašića. 

Ako se ovo odnosilo na mene, 97-98 je u pitanju.Floyd napisao:Jel možeš reći koje je to godine bilo?
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Ja sam to drzavljanstvo stekao rodjenjem. A za svaki komad te zemlje su se moji borili. Niste u mojoj poziciji tako da mozete komentarisati, a za to mi bas puca. Nije sve crno i belo.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
Pretpostavio sam da je neposredno posle rata. Znam ja kako je bilo u SA '98. Danas su glave malo ohlađene.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Toliko ohlađene da prebiše bajkera zbog majice?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Još uvek ne toliko da bi se slobodno isticali nacionalni simboli.
Mislim da bi za kokardu u nekim delovima SFRJ dobio po nosu i pre rata.
Mislim da bi za kokardu u nekim delovima SFRJ dobio po nosu i pre rata.
Poslednja izmena od Floyd u 03 Jun 2015, 13:42, izmenjeno 1 put ukupno.
A naši bajkeri isijavaju tolerancijom i kosmopolitizmom 

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Da inače su naši poznati po nacionalističkim ispadima i netoleranciji!?????
Kosmopolite su isto onoliko koliko i bilo koji drugi bajkeri!
Kosmopolite su isto onoliko koliko i bilo koji drugi bajkeri!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Državljanstvo nije samo pravo već i neka obaveza. Ti verovatno znaš da si po zakonu na teritoriji HR i EU isključivo HR državljanin a pošto po EU zakonima državljanstvo označava i nacionalnost, i Hrvat. Takođe si i vojni obveznik HV.branja napisao:Ja sam to drzavljanstvo stekao rodjenjem. A za svaki komad te zemlje su se moji borili. Niste u mojoj poziciji tako da mozete komentarisati, a za to mi bas puca. Nije sve crno i belo.
Poslato sa Lumia 925
Ukoliko ne želiš da imaš bilo šta sa nekom zemljom, uvek možeš da se odrekneš državljanstva.
Ja isto imam pravo na HR državljanstvo ali mi nije potrebno pa ga nisam tražio. Ne osećam ni emotivnu vezu sa tom državom da bi bio njihov državljanin ali nemam problema da sa SRB pasošem letujem tamo.