Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Dusane, ozbiljno ne kapiram sto si zapeo za Rotora kad mu je stav sasvim normalan? Sto je problem sto covek nece da ostavlja pare tamo gde mu ne prija?
Koja je tvoja poenta pisanja u ovoj temi ako ti se jebe za tuđe mišljenje?branja napisao:JVi nemate stav vec bi samo da se raspravljate. Ali kao sto rekoh JEBE MI se za vase misljenje, jer cete uvek izvuci nesto iz konteksta.
Ja vrlo imam stav i debelo se ne slaže s tvojim, ali ga pročitam i ne naduvam te iako bih mogao vrlo lako.
Ne treba mešati državljastvo i nacionalnu pripadnost.Floyd napisao:Nemam Švajcarsko državljanstvo ali kad bih ga imao, ovde (i u svakoj zemlji po kojoj se krećem sa tim pasošem) bih se izjašnjavao kao Švajcarac.TDI napisao:Ti verovatno imas dvojno drzavljanstvo? I sta si ti sada? Srbin ili Švajcarac?
Inače, prvo pitanje kad poneseš zahtev za državljanstvo (drug je skoro prošao procedura pa sam upućen) je "Zašto želite da postanete Švajcarac?" Odgovor tipa "Ja sam Srbin i nikada neću biti Švajcarac, treba mi samo vaš pasoš" nije dobar.
Kako ljudi koji imaju dvojno drzavljastvo, takođe po toj logici se negiraju nacionalne manjine
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Bas to pricam, to sto je Stefan napisao. Ali ne lakse me je provocirati i nazivati hrvatom ili sizofrenim.stefanan napisao:Ne treba mešati državljastvo i nacionalnu pripadnost.Floyd napisao:Nemam Švajcarsko državljanstvo ali kad bih ga imao, ovde (i u svakoj zemlji po kojoj se krećem sa tim pasošem) bih se izjašnjavao kao Švajcarac.TDI napisao:Ti verovatno imas dvojno drzavljanstvo? I sta si ti sada? Srbin ili Švajcarac?
Inače, prvo pitanje kad poneseš zahtev za državljanstvo (drug je skoro prošao procedura pa sam upućen) je "Zašto želite da postanete Švajcarac?" Odgovor tipa "Ja sam Srbin i nikada neću biti Švajcarac, treba mi samo vaš pasoš" nije dobar.
Kako ljudi koji imaju dvojno drzavljastvo, takođe po toj logici se negiraju nacionalne manjine
Urose slobodno napisi cars, nemoj menjati.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ladno imaš HR pasoš a ložiš se na Dražu i postiš.
Kakav spektakl...
Kakav spektakl...
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Izmenio sam isključivo zbog moderatora ovde. Da ne dovodim njih u neprijatnu situaciju potencijalno. Sad se setih, ovde postoji i stvar koja se zove automoderacija, možeš i o tome malo da razmisliš.
Konkretne beneficije su ipak iznad draze 

Ja pricam koja je praksa u zapadnim zemljama, kojima i sami tezimo. Kod nas se to razdvaja pa zato, u ime nekih "principa" svakih par desetina godina i bude klanja.stefanan napisao:Ne treba mešati državljastvo i nacionalnu pripadnost.
U Svajcarskoj se govore tri totalno razlicita jezika (u stvari cetiri, mada taj cetvrti nije mnogo zastupljen), sacinjavaju je prakticno tri razlicita naroda koji su po kulturi blizi narodima cije jezike govore nego jedni drugima. Svi se medjutim izjasnavaju kao Svajcarci.
Dobrovoljno sticanje drzavljanstva neke zemlje je samo zadnja stepenica u dobrovoljnoj asimilaciji.
Upravo o tome govorim. Komunistima je revolucija bila iznad svega. Rojalistima Srbija izgleda ipak nije bila iznad svega.

-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Imam neki osecaj da cemo opet da okrenemo curak i skinemo gace pa na zicer. Samo cekam povod za promenu kursa.nidza napisao:Sve sve, ali mene glava boli jer smo se okretali Rusima u vreme patetike od Jeljcina, a sad se okrećemo Amerima posle svega što smo pregurali preko glave.
Tajming nam je ubi bože.
Tapatalk
@Floyd, tesko ces to objasniti ljudima ovde. Interes se stavlja ispred svega i ne razmislja se o obavezama. Znam primer gde je covek dobio zelenu kartu na USA lutriji, otisao i posle 5 godina dobio USA drzavljanstvo. Problem je ispao sto ga je nostalgija pukla posle 5 godina pa je hteo da se vrati. Imao je mnogo administrativnih problema i onda je na silu ostao, ali se dozvao pameti i resio da se konacno uklopi u drustvo.
Ja sam ziveo u drzavi gde nisam hteo da se uklopim jer sam znao da sam tu privremeno. To je uzas. Ako ikada ponovo odem u bogatiju zemlju, necu nositi Total TV, necu se druziti samo sa nasim ljudima, necu grabiti svaku priliku da "odem kuci".
Poslednja izmena od Dzoni_m u 03 Jun 2015, 22:13, izmenjeno 1 put ukupno.
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Čovek ima hrvatsko drzavljanstvo, jer je po njegovoj prici rodjen tamo. I to pravo mu pripada. I naravno da treba maksimalno to da iskoristi. I to ne znaci da je on covek bez principa i karaktera. I naravno da će voleti Srbiju i ložiti se na ono sto je srpsko jer je Srbin. Ne vidim sta je tu nenormalno, sizofreno, nelogično itd.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ima tu svašta ali je degutantno za forum, bar ovaj.
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
I eto, kad sam ja rekao da je HEAVY???
Kad?

Kad?

http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Ja se secam Bane 

Nelogicno je sto pljuje drzavu ciji je drzavljanin. Jbt, pa rat je i poceo zbog principa "necemo sahovnicu", zbog tih principa je tad sve stavljeno na kocku... a sad jebes principe i sahovnica je ok ako ti ista omogucuje sverc kobasica iz Madjarske (pre deset godina) ili rad na beckim baustelama (danas).TDI napisao:Čovek ima hrvatsko drzavljanstvo, jer je po njegovoj prici rodjen tamo. I to pravo mu pripada. I naravno da treba maksimalno to da iskoristi. I to ne znaci da je on covek bez principa i karaktera. I naravno da će voleti Srbiju i ložiti se na ono sto je srpsko jer je Srbin. Ne vidim sta je tu nenormalno, sizofreno, nelogično itd.
To ni mnogi koji su 30 godina ovde i CH su drzavljani ne shvataju bas najbolje. Jbg. vecina njih pasos vidi kao osiguranje sa muljazu bez rizika da budu poslati tamo odakle su dosli.Dzoni_m napisao:@Floyd, tesko ces to objasniti ljudima ovde. Interes se stavlja ispred svega i ne razmislja se o obavezama. Znam primer gde je covek dobio zelenu kartu na USA lutriji, otisao i posle 5 godina dobio USA drzavljanstvo. Problem je ispao sto ga je nostalgija pukla posle 5 godina pa je hteo da se vrati. Imao je mnogo administrativnih problema i onda je na silu ostao, ali se dozvao pameti i resio da se konacno uklopi u drustvo.
Ja sam ziveo u drzavi gde nisam hteo da se uklopim jer sam znao da sam tu privremeno. To je uzas. Ako ikada ponovo odem u bogatiju zemlju, necu nositi Total TV, necu se druziti samo sa nasim ljudima, necu grabiti svaku priliku da "odem kuci".