Floyd napisao:Mr.Rotor napisao:Sramota ali tako je.
Ja stvarno ne bih mogao da vozim ovo što vozim i da radnicima dam po 20.000. Bilo bi me sramota.
Ispravno razmišljanje. Pored toga podižeš produktivnost.
Još uvek nisam privatnik ali moje je mišljenje da je štednja na zaposlenima ekvivalentna štednji na gumama i kočnicama, kad pričamo o automobilima.
Što se trgovine tiče, čuo sam i veće bisere. Na jugu Srbije radnici dobiju deo plate na račun a deo imaju pravo, tačnije obavezu da potroše kod "gazde"

Ima toga delimicno i po jacim firmama. Evo poznata firma Metalac iz G. Milanovca, recimo 13. platu radnicima daju 20k dinara,ali daju kao cek, koji moze da se potrosi samo u njihovim Proleter prodavnicama (posto su u vlasnistvu Metalac holdinga).
A naravno oni se na sav glas hvale kako daju radnicima 13. platu....
Mr.Rotor napisao:Ali problem je kod naših ljudi što bi većina da radi nešto lagano i bez cimanja za 25.000 nego da radi više i teže za 50.000 ili 60.000.
Malo malo pa primimo nekog klinca i on pobegne za dva dana. Video da se radi ozbiljno i da nema zajebavanja i hvatanja zjala.
Evo jedan primer takodje. Drugar jedan sto radi u istoj portirskoj firmi kao i ja, imao platu 26 k mesecno, i nas sef mu sredi u nekoj nadzornoj firmi na autoputu koju obezbedjujemo, posao za 60k mesecno, ali ima da se radi, fizikalise, kolica, tovarenje uzoraka itd, ali ima i dobru platu+sluzbena kola za posao-kuca... Radio 3 dana i vratio se kod ovog naseg sefa i molio ga da se vrati kod nas, jer mu lakse da palamudi za 26k nego da radi za 60k.... Mada njemu su matori dobrostajeci, pa mu nije hica, jer uvek moze, i uzima od njih i ako ima 26 godina, sto jel' oni i dozvoljavaju....