Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Koliko troši?

Post od Paja »

Pisao sam već, Puntom do H Novog preko Žabljaka 4,8 a u povratku 5,3. Nas dvoje, dete i pun gepek. Ibarska je put kojim se realno sporo vozi, a od Žabljaka do mora je stvarno skoro konstantno nizbrdica. Otud i razlika u potrošnji tano i nazad.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

meni je isto trosio u oba pravca... i to mi je nekako logicno jer u oba pravca imas uspon i spust, visinska razlika izmedju bg i boke je stotinak metara, sto na 500km puta ne igra ama bas nikakav uticaj...
ako se dobro secam potrosnja je bila 7,6l RS-om, i sigurno je mogla biti dosta niza, mozda i celih pola litre...pogotovo kroz crnu goru gde sam imao trocifreni prosek brzine na nekim deonicama ( zabljak-savnik je bila najbrza )...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Može biti i da si u pravu. Mrzi me da razmišljam :D Činjenica je da sam ja u povratku vozio mnogo agresivnije nego u odlasku, a to je neminovno uticalo na potrošnju.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

dragvorl napisao:Malo off, mislim da ti oko 60 litara benzina tezi ~45 kila.
Ovaj domaći benzin, 44-45 kg :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Slika

Slika

Slika
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
gavran
Reactions:
Pridružio se: 09 Sep 2013, 15:44
Garaža: Službeno vozilo

Post od gavran »

dragvorl napisao:Malo off, mislim da ti oko 60 litara benzina tezi ~45 kila.
Nisam znao tačan podatak, računao sam okvirno, tipa litar vode 1 kg, staje 55 litara a benzin znam da je lakši pa sam rekao 50-ak. Eto, sada znam tačan odnos.
paja napisao:
gavran napisao:Evo da razbijem malo mit o potrošnji VW-ovog 1.6 benzinca.

Znači put do CG, Ibarskom do Prijepolja, posle odvajanje na Jabuku, pa Žabljak, Šavnik, Nikšić, Risan, Budva. Sipano gorivo u centru Stare Pazove i poništen brojač. Putovali smo preko dana, još je taj dan temperatura bila 37 stepeni, klima radila neprestano, nas dvoje u autu, pun gepek stvari i pun rezervoar ko uzima to u obzir jer i gorivo ima težinu znači to je još 50 ak kg više. Obilaženje kamiona u maksimalnim obrtajima, savladavanje uspona i sve redom. Stigao sam do mora i još se posle toga vozao obalom (bez klime, sa spuštenim prozorima :opustanje: ) sve do zadnjeg dana, rezerva se upalila na 820 km, sipao opet pun rezervoar i stalo je 50,75 litara. Neka bude 51 litar.

Znači potrošnja 6,22 litra.

Ali na autoputu hoće da troši više, kada ga voziš oko 130/140 km/h troši oko 7,5 litara. Sve u svemu po bordu na ukupnu kilometražu pokazuje mi 6,8 litara prosek potrošnje.
Što se mene tiče ta potrošnja do mora tim putem je ok ako se ne divlja. I očekivao bih takvu neku cifru. Činjenicu da je od Žabljaka do Risna skoro sve vreme nizbrdo nećemo pominjati. :D
A činjenicu da dok se od Prijepolja ne popneš do Žabljaka ima da se oteliš onim usponima, pa i od Šavnika ima isto jedan takav uspon. A sa slabašnim benzincem to nije ni malo lako savladati jer ga moraš stalno držati u obrtajima a nemaš gde da razviješ brzinu, pa samo niski stepeni prenosa i pun gas, a možeš pretpostaviti kako to utiče na potrošnju. :)
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Opa Heroj, zamenio si i motor pa razrađuješ. :kezo:
Širim haos!
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Na poslednjih 150 km,iskljucivo (Beo)gradske voznje,na bordu stoji 15,4l :palica:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Neos Marmaras - Solun pa nazad u Toroni, 6.8 po bordu :)
Hladan dan pa nisam ni palio klimu.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Nemam edit - Zaboravih da dodam zašto je cifra zanimljiva - montiran je bio i kofer a cifra je bila ista i na kraju najbrže deonice, tj. ono od Cosmosa do odvajanja za Sitoniju. Brzina - tempomat na nešto preko 130 tj. 125 po GPS-u, tik ispod 3500 o/min tj još u štedljivom opsegu VTEC-a.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Cifra je odlična za atmo benzinca - doduše kad se pazi ti Hondini atmosferci su čudo.

Kod mene ovaj poslednji rezervoar je sa malo većom potrošnjom. Da li što je malkice zahladnelo, ili troši malo više ovaj fensi ED na Mol-u sa aditivima, nemam pojma. Uglavnom, 6.7 po BC, 6.8 do čepa. Sipao sam ponovo fensi ED, jer me izađe slično s obzirom da sam dodavao aditiv sa vremena na vreme u svakom slučaju.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Sat vremena auto puta, prosek nesto preko 130km/h, 6,5l na 100km, sa klimom.
Podaci sa borda - Octavia 1,9TDI. Vozeno oko 3000 obrtaja, tj ~140-145km/h po cajgeru.

U poslednjih 1850km mesovite voznje (pola po BGu, ostalo kojekude), bord je na 6,7l. Mislim da je prosecna brzina 40km/h.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Krnjača - Kikinda - Krnjača prosečna potrošnja 5,2 a prosečna brzina 72 km/h.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Oko 90 km predjenih po gradu, a zatim autoputem do Subotice i nazad, pri cemu se nisam zurio, pa sam malo eksperimentisao. Vozio sam konstano 110 km/h, uz par ubrzanja prilikom preticanja i prosecna potrosnja je ispala 7,4 l. Iskreno, nadao sam se manjoj, ali je verovatno ovih 90 km po gradu uzelo danak. Inace, na brzini od tih 110 km/h se motor vrti na nekih 3.400 obrtaja...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Potrosnja do Fruske Gore,koja je sa 5.8,na 6.1 skocila dok smo se penjali na FG.
Slika

Potrosnja se posle okupljanja spustila na 5.7,a onda na autoputu,gde sam isao 180-200,popela na 7l.
Slika
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori