Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od Saša »

Probao već dve aplikacije koje mi je Play izbacio na kucanje ta dva pojma, ali nijedna ne prevrće. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od TheWickerMan »

Saša, tebi beše nije HTC android nego Alcatel? Uz Sense dolazi taj sat fabrički,tj. uz starije,meni na 4.0 nema rotirajući već fiksni...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Da, imam Alcatela no hoću sat kao na HTC-u, sviđa mi se, a ne mogu da nađem widget koji to radi/prevrće. :)

Probao sam nekoliko jako lepih, ali svima se te pločice ne pomeraju... :( pa rekoh ako neko koristi takvo nešto, bilo bi od pomoći. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

a ovo?
https://play.google.com/store/apps/deta ... VhdGhlciJd

Ja ukucah flip clock,izbaci 5-6 satova...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Tu sam prvu probao no nije mi se svideo izgled pa sam je odmah uklonio. Sad sam je ponovo postavio samo da vidim da li prevrće i... prevrće! :) Super, hvala! Probaću samo da joj još promenim boju na crnu ili nađem neki lepši skin. :)

Tapatalk
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Laki021 napisao:I veci ekran sa lcd tehnologijom koja vise trosi, ekran je najveci potrosac, satrece tu bateriju dok si reko keks.
Jbm li ga...valjda moze da izgura bez punjenja kao Note 1?
Meni bi to bilo dovoljno...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Obično svi bolji telefoni guraju 4+ sati upaljenog ekrana i svih sinhonizacija. Meni su mejlovi postali ozbiljan problem, jer nekad stigne i preko 200 dnevno. S2 je teško preguravao 1-1.5 dan, a kako u poslednje vreme ugasim net na telefonu u radno vreme, desi se posle posla da ima 90+ procenata.

Doduše, pametni telefoni i nemaju poentu ako pogasiš sve živo. Uglavnom svi imaju dovoljnu bateriju za jedno žestoko svakodnevno korišćenje. Ko ima vremena da više od 4h čačka mobilni, skidam mu kapu na opuštencija životu. ;-)

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:
Pridružio se: 29 Apr 2012, 16:50

Post od Milan »

Meni je S3 osetno usporio posle Jelly Beana. Smara me to, majke mi.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

@Nidza

Note moze da izgura 1.5 dan ali ga svakako punim svako vece jer mi se desavalo da mi se iskljuci bas kad mi treba.
Ako hoces da vuces mini komp u dzepu onda trebas da budes spreman i da ga punis svako vece.

@Milan

Isti slucaj kod mene kad sam presao na ICS...
Samsung ocigledno pravi telefone za jednokratnu upotrebu :glavomuzid:
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Popravljen mi je telefon. Stavili mi najnoviji softver (Belle) i sada je telefon duplo bolji i mnooogo lepsi. Zadovoljan sam.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Meni je JB na S3 OK, posle drugog restarta se primetilo neko olakšanje jer su još neke aplikacije update-ovale.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Aj koga muci Android posle update-a, probajte sledece.

Ugaiste telefon.
Drzite taster za pojacavanje (dakle na gore onaj dupli taster), Home dugme i power dugme u isto vreme (dakle tri dugmeta), kada se pocne paliti, tj kad se pojavi oznaka modela, otpustite power dugme. Ucice u neki meni. Na volume up i down odaberite opciju "Clear partition cashe", odaberite je pritiskom power dugmeta.

Nakon toga odaberite da resetuje telefon. Ovo moze da znatno da vam pomogne.

Floyd napisao:
Laki021 napisao:I veci ekran sa lcd tehnologijom koja vise trosi, ekran je najveci potrosac, satrece tu bateriju dok si reko keks.
Jbm li ga...valjda moze da izgura bez punjenja kao Note 1?
Meni bi to bilo dovoljno...

Ne znam, i mene zanime kako ce se pokazati, ali sam malo skeptican. Baterija je preko 20% manja nego na Note 1... Takodje poucen iskustvom sa HTC telefonima (DHD je zadnji koji sam imao), oni bas znaju da potrose bateriju jako jako brzo, tako da me nista ne bi iznenadilo. Osim toga i mene jako zanima da vidim taj telefon, ekran ce biti sigurno najbolji na svetu...

nidza napisao:Obično svi bolji telefoni guraju 4+ sati upaljenog ekrana i svih sinhonizacija. Meni su mejlovi postali ozbiljan problem, jer nekad stigne i preko 200 dnevno. S2 je teško preguravao 1-1.5 dan, a kako u poslednje vreme ugasim net na telefonu u radno vreme, desi se posle posla da ima 90+ procenata.

Tapatalk HD
Note 1 tako nesto i trpi, nesto preko 4 sata upaljenog ekrana. Sa druge strane Note 2 tuce lagano preko 7 sati, moze i preko 8 da dobaci :) Time sam potpuno odusevljen :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Laki, hvala na savetu...probacu :)

Sto se ekrana za HTC DNA tice, citam sad da je i Samsung najavio nesto slicno...novinari nagadjaju da ce isti ekran ici u S4..,

http://www.phonesreview.co.uk/2012/11/1 ... siv-specs/

...i ja mislim isto jer nema logike da u Note 3 ide manji ekran.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Opet sam zamenio telefon :)
LG Optimus 2X ide u oglase, na njegovo mesto dosla Sony Xperia S. Nesto ne mogu da svarim Sony (i prethodni SonyEricsson), ali sam mu ipak dao sansu. Radi odlicno, brze od svih prethodnih koje sam imao ( medju dual-core LG Optimus 3D, Galaxy Nexus, LG Optimus 2X, Sensation XE... ostalo ne vredi pominjati). Kamera je neverovatna, slike su odlicne! :o Sutra cu da postujem par primera u "Mobile uploads".
Interesovanje za Xperiom S ce da traje jos par nedelja, posle cu sigurno juriti One S ili nesto drugo. :mrgreen:

@Floyd
Ako gledas Xperiu T i svidja ti se, mozes da pogledas i "njenu" jeftiniju verziju - Xperiu ION, koja ima bolji ekran od T, a ostale razlike su zanemarljive (jaca baterija, jaci cpu, jaca grafika, bolja kamera, 3.1 BT, i jos neke sitnice). Poredjenje -> http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=4899
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Zasto mislis da je bolji ekran na ion?
Meni se vise svidja T a i razlika u ceni nije tako velika.
Xperia T je zapravo prvi android telefon koji mi se pored performansi i vizuelno dopada.
Odgovori