Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Mr.Rotor »

nikaragva napisao:Glib najobičniji, koji ispred svoje ljigavštine postavlja tobož nacionalne interese, hvata na foru gomilu (uglavnom) raseljenih lica (od ranije, ili ove od skoro) koja nisu u stanju da misle svojom glavom.

ima dosta takvih organizacija koje nemaju skirvene motive i koriste se takvim temama.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ima naravno. Nisu svi ljudi loši dok se ne dokaže suprotno :)
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Dzoni_m napisao:
Vladapetr napisao: Ovo nije tačno...................Ne da je ta nacija bolja, jača i lepša od drugih, nego da je posebna.
I? To je po tebi pozitivno? Pogotovu ovo boldovano? Znaci ja sto sam pripadnik jedne etnicke grupe sam poseban od tebe koji si pripadnik druge? Cim postoji ta podela toje recept za raspirivanje mrznje. Nacionalizam se posmatra kao negativna pojava jer uvek prouzrokuje mrznju i raslojavanje. Bez obzira sto u samoj definiciji, na prvi pogled, izgleda bezazleno. Svuda gde postoji, imas uzasne probleme u drustvu. Zato i jeste bolje ako ga nema.

Patriotizam je nesto drugo. Grujucu, taj epitet sobiju sigurno sa razlogom.
Nisi me razumeo, posebna je u smislu da je celina za sebe. Mi Jovanovići smo posebna skupina u odnosu na vas Markoviće - što realno i jesmo.
Ne postoji uspešna i prosperitetna zemlja u kojoj patriotizam nije jak, problem za razumevanje ovog ovde je što osim nas i SSSR bloka nema zemalja sa ovako šarenom demografijom. Zato Srbin koji je iz BiH ili Hrvatske teško može biti patriota, jer ne oseća ljubav i privrženost prema sopstvenoj zemlji. Takođe i određeni broj Srba uz poteškoće guta patriotizam, jer su im neki sunarodnici pripadnici omraženih nacija.
Da bi bio patriota moraš da voliš svoju zemlju, a teško je voleti kad je ljubav neuzvraćena. Samo zbog toga je ovde jači nacionalizam, a ta 2 pojma bi u idealnoj situaciji trebala neznatno da se razlikuju. Nacionalizam je samo mnogo lakši "za održavanje", jer te nacija teško može izneveriti i prodati kao što to država radi svakodnevno.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

USA?

"Zato Srbin koji je iz BiH ili Hrvatske teško može biti patriota, jer ne oseća ljubav i privrženost prema sopstvenoj zemlji."

Jer ga konstantno truju DrinaTaraDinara kada dovedu Žareta i Gocija da mu peva.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

USA je pred pucanjem. Ako se nastavi sa ovim incidentima ima afroamerikanci i latinoamerikanci da je rasparčaju samo tako.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Only is different in your mind (...) Do or Do Not. There is no try!"

Use the force within you :masem:
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ne uspevam da pratim... A pošto je pomenut i Ljušić, možda i bolje. Ipak ne mogu a da ne podelim sa auditorijumom ono čega sam se malopre setio....jedna stara misao jednog pametnog čoveka, a u jednoj rečenici lepo oslikava i naših prethodnih 25 godina.

"Patriotizam je poslednje utočište nitkova" - Samuel Johnson 1775.

Sent using Tapatalk
Poslednja izmena od methane.master u 04 Jun 2015, 11:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Širim haos!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

nikaragva napisao:USA?

"Zato Srbin koji je iz BiH ili Hrvatske teško može biti patriota, jer ne oseća ljubav i privrženost prema sopstvenoj zemlji."

Jer ga konstantno truju DrinaTaraDinara kada dovedu Žareta i Gocija da mu peva.
Ovo je rezultat neke dublje analize ili je samo lakše da udariš etiketu? Majka mi je iz Bosne, u familiji ne znam da li ima 2 osobe starije od 30 god da slušaju narodnjake a kamoli Žareta i Gocija. Opet niko ne oseća privrženost prema BiH, ako ni zbog čeg drugo onda zbog kostiju rođaka i poznanika koje su posejane od Romanije do Zvornika.

Iz istog razloga ja ne mogu biti četnik niti simpatisati četnike, jer su poklali komplet babinu porodicu, samo je ona sa 2 sestre pretekla jer je okasnila iz ovaca. Opet nemam nameru da popujem ikome ko svoj nacionalan identitet iskazuje simpatijom prema Draži i kompaniji, sve dok ne počne da ugrožava one oko sebe.

Btw, USA ima mnogo šareniju demografiju od nas u smislu porekla svojih građana. Forsiranjem patriotizma i osećanja zajedništva se postiglo da se zajednički interes (USA) postavi u ravan ili iznad interesa etničkih skupina. To se ovde neće još dugo desiti.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Bitna je masa. Tvoja majka je jedna, "poklonika" žareta i gocija je daleko više.
Ne treba mi nikakva dublja analiza da bih to zaključio.

Dublju analizu si trebao da sprovedeš ti, pa da shvatiš ko su sve krivci za te pokolje. Crno beli svet ne postoji.

Ovako iz tvog pisanja jedino što mogu na prvu loptu da zaključim je da ste otišli i ostavili BIH vehabijama, zar ne?

Kao što je ostavljaju i oni koji su ostali tamo da žive.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

methane.master napisao:Ne uspevam da pratim... A pošto je pomenut i Ljušić, možda i bolje. Ipak ne mogu a da ne podelim sa auditorijumom ono čega sam se malopre setio....jedna stara misao jednog pametnog čoveka, a u jednoj rečenici lepo oslikava i naših prethodnih 25 godina.

"Patriotizam je poslednje utočište nitkova" - Samuel Johnson 1775.

Sent using Tapatalk
Patriotizam je prvo utočište hulja, uz dužno poštovanje za mog velikog prethodnika. ~ Embrouz Birs (referenca na Semjuela Džonsona)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Mr.Rotor napisao:USA je pred pucanjem. Ako se nastavi sa ovim incidentima ima afroamerikanci i latinoamerikanci da je rasparčaju samo tako.
Bio si pa znaš ili si procenio znalački iz srca Srbije?
Vladapetr napisao: Da bi bio patriota moraš da voliš svoju zemlju, a teško je voleti kad je ljubav neuzvraćena.
Kako je tebi tačno uzvraćena ljubav ovde?
Poslednja izmena od Ji 4Tze u 04 Jun 2015, 11:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

nikaragva napisao: Crno beli svet ne postoji.
https://www.youtube.com/watch?v=891V5nni_Vo

:pardon:
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Iz srca Srbije. Kao pravi stručnjak! ;)
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Mr.Rotor napisao:USA je pred pucanjem. Ako se nastavi sa ovim incidentima ima afroamerikanci i latinoamerikanci da je rasparčaju samo tako.
Vece su sanse da Srbija bude dogodine u Prizrenu nego da se USA raspadne :kezo:
Odgovori