nikaragva napisao:USA?
"Zato Srbin koji je iz BiH ili Hrvatske teško može biti patriota, jer ne oseća ljubav i privrženost prema sopstvenoj zemlji."
Jer ga konstantno truju DrinaTaraDinara kada dovedu Žareta i Gocija da mu peva.
Ovo je rezultat neke dublje analize ili je samo lakše da udariš etiketu? Majka mi je iz Bosne, u familiji ne znam da li ima 2 osobe starije od 30 god da slušaju narodnjake a kamoli Žareta i Gocija. Opet niko ne oseća privrženost prema BiH, ako ni zbog čeg drugo onda zbog kostiju rođaka i poznanika koje su posejane od Romanije do Zvornika.
Iz istog razloga ja ne mogu biti četnik niti simpatisati četnike, jer su poklali komplet babinu porodicu, samo je ona sa 2 sestre pretekla jer je okasnila iz ovaca. Opet nemam nameru da popujem ikome ko svoj nacionalan identitet iskazuje simpatijom prema Draži i kompaniji, sve dok ne počne da ugrožava one oko sebe.
Btw, USA ima mnogo šareniju demografiju od nas u smislu porekla svojih građana. Forsiranjem patriotizma i osećanja zajedništva se postiglo da se zajednički interes (USA) postavi u ravan ili iznad interesa etničkih skupina. To se ovde neće još dugo desiti.