Laki021 napisao:Uzmes Surface Pro, za godinu dana i Win 10 phone, i uzivas u "iskustvu" i kompletnom "ekosistemu" koji samo MS moze da pruzi.
Sarkazam much???
Ne mogu da prepoznam...
Ma ozbiljan sam, pisao sam vec zasto mislim da ce Win 10 telefoni biti pun pogodak.
Ali sam se zezao sa Apple marketinskim izrazima "korisnicko iskustvo" i "ekosistem"...
Ako je ono sto ja imam na Windows 10 telefonu, sve sto oni nameravaju da "unaprede", mogu slobodno da okace katanac na mobilnu platformu. Nadao sam se revoluciji, a ne evoluciji. Na desktopu su uradili odlican posao, za mobilnu platformu, corsokak. Jedino, jedino ako stvar ne izvuce Continuum.
Imaš sad i olovku, pardon i-olovku od 100 evra kao deo ekosistema. Konačno se neko setio da izmisli olovku kojom se piše po ekranu, kako drugima to do sad nije palo napamet ne ide mi u glavu. Genijalno. Čak reaguje na različit pritisak...
Kakvih 100 dolara, evra, ovo su trebali da prodaju bar za 300, ako je bela, a u raznim bojama da bude još 50 skuplja. Patentirali su i fenomenalno novo ime za olovku kojom se piše po ekranu - Stylus. Svaka čast.
nidza napisao:Imaš sad i olovku, pardon i-olovku od 100 evra kao deo ekosistema. Konačno se neko setio da izmisli olovku kojom se piše po ekranu, kako drugima to do sad nije palo napamet ne ide mi u glavu. Genijalno. Čak reaguje na različit pritisak...
I baš zato što reaguje na različit pritisak i prepoznaje različite podloge otvara ti kompletno novo polje primene. Ne kapiraš koji je nivo zadovoljstva čačkanje uha I-plajvazom, čišćenje noktiju je ravno nirvani.... I teba da košta.
Gledam pre neki dan film selfless i tamo se pominju veliki umovi koji su trebali duze da zive kako bi napravili cudo u svetu. Medju tim genijima su edison i dzobs. Verovatno bi izmislili kako da ti stave breathmeter na usta i nos i naplacivali vazduh. I jos da bude u raznim bojama svake godine novi modeli. I da imaju ugradjen gps da beleze gde si udisao vazduh i wifi da mozes da serujes gde si udisao dobar vazduh... Kako bi oni i njima slicni unapredili svet. Pa stvarno samo da im se luca u levo jaje za njihovu genijalnost. Nema maksvela, tesle, nila bora.
Ja samo cekam da vidim kada svi ostali iskopiraju taj stajlus koji toliko pljujete. E onda ce da bude "eto i taj i taj to ima genijalna stvar bal bla bla" a sada se uopste niko nije ni osvrnuo na dve funkcije koje razlikuju ovaj sistem od drugih resenja (osim Wacom tabli). Toliko o tehnici. A te dve tehnicke "novotarije" samo izgledaju prosto, realizovati ih je pain in the ass.