Imali smo, nismo znali
Re: Imali smo, nismo znali ...
I sad da nam se dese neki partizani opet bi bilo političkih komesara. Ništa se promenilo nije.
Ova slika Bogolubove uže familije govori više od naših k reči...
Jedino me buni ambijent, dal' je ovo vila ,,Jelena'' mk1 ?
Jedino me buni ambijent, dal' je ovo vila ,,Jelena'' mk1 ?
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Tak'i smo ti mi Kosovci 
Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
dunx81 napisao:Kao neki sumnjivi Meksikanac iz Američkog filma. Radi pri nekom kartelu i šeta s pumparicom po dvorištu glavnog bosa
t
ahahahha al' original znači
Daleko od toga da je Tito bio idealan, ali taj sistem sto je pod njemu bio je dosta bolji od onog danas. Vjerovatno je zbog toga sto se vecina ljudi sjecaju ta doba kao "dobra".snork napisao:Sve što ste napisali je tačno, ali govorimo o širem kontekstu, ne samo o periodu komunizma. Npr. pogledajte šta je Srbija bila 1804. godine (u vreme Prvog srpskog ustanka) i šta je postigla u narednih 100 godina. Pa onda od 1904. do 1941. je postala jedna mnogo veća i modernija zemlja, u rangu sa mnogim drugim evropskim kraljevinama. Bilo je i tu svačega, ali smo makar uspeli da izgradimo zdrav kapitalizam. I onda dođe Staljinov agent Josip Broz (koji se doduše brzo odmetnuo od SSSR-a) i sve promeni. Pa sad opet gledamo izgradnju kapitalizma, i to u onom najsurovijem stadijumu (prvobitna akumulacija kapitala i maksimalna eksploatacija radnika).
Moja porodica niti je bila politicki aktivna niti je nesto bila titoisticka pa su opet imali bas dobar zivotni standard, ako pitas njih.
Cudi me da pretezno se Hrvati i "Srbijanci" ako mogu nazvati tako, regionalno, zale najvise, vi koji ste imali najbolji standard poslje Slovenije.
I ne rezumijem to velicanje neke tamo Kraljevine prije 100-200 godina, sta je to tacno bilo izgradjeno u Srbiji? Beograd i Novi Sad? Ako je to citava Srbija onda svaka cast. Bosna se bukvalno izgradila u toku Jugoslavije, komunizam i socijalizam na stranu, ali mnogo toga je dobro donjelo.
A korupcija i to. Pa balkanci smo, sutra da bih uveli Svajcarski standard kriminal i korupcija bi vladala. To je mentalitet.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

A gde je Tristać?

Nisam znao za DS...jel imao hidrauliku i ostalu opremu ili je bila neka socijal(isticka)na verzija?
Sent from my m2 using Tapatalk
Zeznuli su se, verovatno su mislili na GS...
Wiki pise da jeste.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ali za CX ne pise.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Edit:
Prvi put čujem za DS....
Prvi put čujem za DS....
Poslednja izmena od Velja u 27 Feb 2017, 21:58, izmenjeno 1 put ukupno.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Fale i 132jka u Zagrebu koja se sklapala, CX jeste se sklapao u SLO.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To onda onaj bolnicarski verovatno.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja nemam ništa protiv Tita i "druge Jugoslavije", zapravo bio bih srećan kada bi se sada vratilo stanje od pre 30 godina. To je bar bila država, a ovo sada (u svim ex-Yu republikama osim donekle Slovenije) su bedni ostaci koje ne znam kako bih nazvao.DasAuto napisao: I ne rezumijem to velicanje neke tamo Kraljevine prije 100-200 godina, sta je to tacno bilo izgradjeno u Srbiji? Beograd i Novi Sad? Ako je to citava Srbija onda svaka cast. Bosna se bukvalno izgradila u toku Jugoslavije, komunizam i socijalizam na stranu, ali mnogo toga je dobro donjelo.
Reč je bila o tome da li su Turci nešto napravili u krajevima kojima su vladali. Nisu apsolutno ništa - osim poneke tvrđave i gomile džamija. Konkretno u Beogradu čak ni tvrđava (Kalemegdan) nije napravljena od strane Turaka, već su je napravili Austrijanci u 18. veku. Dakle, stvorena je država bukvalno od nule, zahvaljujući Karađorđu i Milošu i njihovim naslednicima. Novi Sad nemoj računati, on je u Srbiju ušao tek pre 99 godina.

Što se tiče Bosne i Hercegovine, ista je priča. Retko šta je iz turskog vremena, osim džamija. Većinu "starih" zgrada su napravili Austrijanci u periodu 1878-1918.
Poslednja izmena od snork u 27 Feb 2017, 21:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Ђенерал Јанковић