Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Re: Letnje gume

Post od ADrei »

koji model si imao?
ja sam pre nje vozio hankoolk ventus v12evo isto 235/35/19 i bio odusevljen kako je barum tiha, doduse bucnije od tog hankoka tesko da moze :)
sta znam meni se odlicno ponasala i na suvom i na kisi za tih 2 meseca :pardon:

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Zmaj_pa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jun 2013, 21:05
Garaža: Jaguar Xf 3.0dS
Kontakt:

Post od Zmaj_pa »

ADrei napisao:koji model si imao?
ja sam pre nje vozio hankoolk ventus v12evo isto 235/35/19 i bio odusevljen kako je barum tiha, doduse bucnije od tog hankoka tesko da moze :)
sta znam meni se odlicno ponasala i na suvom i na kisi za tih 2 meseca :pardon:

Napisao sam ti u prethodnom Postu Barum Bravurius 2
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Bravuris 2 bi trebao da je veoma tiha guma, tj da joj je to jedna od najboljih strana.

Tapatalk Pro
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

i ja sam je doziveo kao dosta tihu :zbunjen:
inace je sad izasao Bravuris 3HM
Korisnikov avatar
Zmaj_pa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jun 2013, 21:05
Garaža: Jaguar Xf 3.0dS
Kontakt:

Post od Zmaj_pa »

Znam da je izasao 3HM ali i dalje je 2 skuplja od 3HM a to govori da je trazenija i bolja....od naslednice.
Sto se tice toga da je guma tiha......Bila je prvih par hiljada...kako i rekoh a posle je pocela da muzicira.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

kakva je posle ne znam, ionako svaku gumu kupim novu i vozim je max 5.000km :mrgreen:
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

3 set po redu goodyear asimetric 2
prvo sam imao 2 seta na 18icama i
prvi set 30000km do granicnika, a ja prezadovoljan od prvog do zadnjeg kilometra
opet sam uzeo za 18 drugi set i vozio sam je 15000km i prodao sam felne sa gumama zajedno
a na njima je ostalo još 5,5mm šare kad sam ih prodao
sada ponovo sam ih kupio za 19
ako ocete da znate 180e sam platio 19icu po gumi
ocene za nju su mi ...
Suvo 5
Mokro 5
Buka 5
Trajnost 4

Sve preporuke za gumu iz prve ruke
najbolji odnost cena-kvalitet :doubleup:
Korisnikov avatar
dejanvp
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2014, 17:25
Garaža: Mercedes C200 Kompressor Sportcoupe, Fiat Brava 1,6 16v

Post od dejanvp »

Da li zna neko kakve su gume Nankang? Nisu bas ceste kod nas ali su dosta jeftinije od vecine drugih, cini mi se u rangu sa Tigrom.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Sranje :)
Koristi je dosta clanova sa OTSa i prilicno su krs :D
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Zmaj_pa napisao:Danas svratio do Vulkanizera da isproveravam pritisak u gumama.....I dok sam tamo cekao vidim da na novog audija a8 montiraju gume....Pogledam Nexen N8000 profil kao moj 255/35 R20.Dok sam cekao tu se nadjem u razgovoru sa vlasnikom auta.Pa sam ga ispitivao malo o toj gumi.Kaze Korejanska marka.....Ovo mu je drugi set istih guma....za sezonu sahrani set jel prelazi oko 60.000 godisnje.Cena sto bi rekli ovde preisknaller ili ti skoro dzabe biju ko nece da uzme.Oko 160 eura komad.Sto je daleko od bilo cega sto sam do sada kupovao.Elem covek kaze da su odlicne gume....kako na suvom tako i na mokrom i da uopste nisu bucne.Jbg nisam uzeo zdravo za gotovo jel se uvek vodim onom kako svaki ciga svoga konja hvali....Mada mi je i posle toga Vulkanizer potvrdio da je u pitanju odlican guma za cenu.....cak i vise od toga jer u nekim segmentima sisa i premijum marke.

E sad moje letnje gume su relativno pri kraju....Mogu da izdrze jos ovu sezonu eventualno pola sledece....al me nervira sto su postale bucne,a izgleda i da me svrbi novcanik:)
Al pre nego donesem suludu odluku reko da konstatujem nekog sa foruma mozda je imao neko iskustvo sa ovim gumama?
Hvala
Ima jih drugar u dimenziji 225 40 18 i pohvalne su....znači nisu ništa lošije od nekih drugih srednjog ramga samo su mekše i imaju malo više ljujajuči osečaj i brže se troše.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

dejanvp napisao:Da li zna neko kakve su gume Nankang? Nisu bas ceste kod nas ali su dosta jeftinije od vecine drugih, cini mi se u rangu sa Tigrom.
Po suvom i može da prođe ali po mokrome ubi bože :glavomuzid:
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Danas sam montirao na Audisu Continetal SportContact 5 235/45R17, posto volim da istrazujem sa gumama, ali ne bas previse(imam neke brendove koje bih probao i neke koje ne bih nikada stavio cak i da je cena jako primamljiva).
Prvi utisak, doduse bilo je kraca voznja i po pljusku, je da su gume odlicne. Napred sam sad stavio Conti a nazad prebacio RT.
Posle posla cu malo na Miseluk da ih donekle ''uvozam'' ali za prvi utisak odlicno.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

Conti je najbolji :doubleup:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ja sam jako razocaran Contijem SC5.

Prvo sto sam odmah primetio je da su solidno bucne, a ono sto sam naknadno primetio je da se trose ko nenormalne.

Tipa za 20 000km su zrele za zamenu.
Juce sam bas prodao letnje tockove od starog auta, gledam prednje gume (pomenuti conti) sa kojima sam presao oko 15 000 km i nista mi nije jasno... Ako to uporedim sa Bridgestone-om koji sam imao ranije i koji je do kraja bio pozadi, nista mi nije jasno jer su Bridgestonke trajale iznedju 50-100 000km (vrlo odokativno jer sam kupio auto sa tim gumama, sa zadnjim sam presao oko 50 000km ne znam koliko su presle pre toga a mogu jos recimo 10 000)...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Prvo da razjasnimo jednu stvar, guma koja ima dobar grip ne moze da traje 50k km u 17'', u 15'' moze, u 16'' na granici. Tako se ne ocenjuju gume, pogoyovu ne danas gde se gleda i ceni drzanje u krivinama, kocenje, otpor kotrljanja, udobnost, buka...

Druga bitna stvar za trajanje gume je pritisak u gumama, trap, i gde se vozi i kojom brzinom, i na kom autu.
Npr. C segment sa motorom oko 100ks, koji se vozi 80-100 i samo na otvorenom moze da predje sa gumama i 60k km, a da ispunjava danasnje standarde.

BMW, Audi, Merc koji nose 17+ cola, koji imaju 150-200KS, koji se voze 140+, ne mogu sa gumama da prevezu vise od 30k km, a da guma valja(2.3-3mm), a i da ima gripa u voznji.

To su osnove za danasnje gume i auta.

Sto se tice COntija Sport COntact 5 kada se uporedi sa Dunlopom RTom.
prednost:
-malcice bolji grip pri ubrzanju na mokrom
-malcice direktniji volan-doduse i malo je tvrdja ali lepo upija neravnine ne mogu joj zameriti

Bolje kod RT:
-mnogo sigurniji ulazak u krivinama po suvom
-mnogo predvidljivija guma u krivinama, zamalo nisam izleteo sa Contijem-suvo veceras
-primetno tisa guma, Conti je bas dosta bucniji

Za sad ne vredi 1000-2000din vise od RTa ako gledamo voznju i performanse

Ono gde mozda opravdava razliku u ceni je sto ce malo duze trajati, ali to je pitanje videcemo ako ostane kod mene duze. Videcu jos kada prevezem koju stotinu km, ali mislim da je RT guma guma, i najbolji u klasi jer pored ovog Contija ja joj ne vidim konkurenta bar za ovu moju dimenziju sto se nudi.

VOleo bih i Michelin Super Sport da vozim, ali nema je u 17''.
Odgovori