Imam više primera jer sam različite ljude primao na posao...nisu bili u pitanju slabo plaćeni poslovi, niti su uvek bili u pitanju visoko obrazovani ljudi.TDI napisao:
@Starce,
Ti mladi ljudi su uglavnom oni koji su zavrsili fax i jednostavno nece da rade za 20000. I ako drugi posao nemaju. To mogu da shvatim, donekle. I ako bi ja lično pre radio i za 20000 nego sedeo kući i gledao u vrata kao tele. Ali mi nije jasno kako neko moze da bude nemotovisan, a radi za dve procesne srpske plate. To su za mene slucajevi za posmatranje.
Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja iz licnog iskustva verujem da je plata jedan od motivatora, ali ne i najuticajniji i najveci.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
+1ftj napisao:Jeste ako ti plata ne ispunjava egzistencijalne potrebe. Cim predje tu prvu granicu dalje povecavanje plate nece tebe ciniti boljim radnikom i to ne kazem ja nego knjige.
sine, kad budes hteo upoznacu te sa ljudima koji su ovde radili za par hiljada evra, ali su otisli prvenstveno iz drugih razloga. neki na malo vecu platu, neki na nekoliko puta vecu, bukvalno u desetinama hiljada, i svako je imao svoj logican razlog i pricu...TDI napisao:Sine, ne treba praviti filozofiju od jasnih stvari. Svakom NORMALNOM je dovoljna motivacija za rad da je plaćen dovoljno da moze da zivi normalno i priusti sebi stvari koje zeli, posebno, ako moze nesto sto vecina ne moze. Takav posao mora da se cuva i da se bori za isti svojim radom i zalaganjem. E sada...da se kod nas uglavnom ne ceni rad, nego se cene neke druge stvari i da smo mi generalno lenj narod i da tezimo parazitskom zivotu...to stoji, ne kazem da je drugacije. I ja ne spadam u tu vecinu koja bi tom platom bila nemotivisana, naprotiv.Uroš S. napisao:Mislim da je nidža to iz iskustva rekao. A šta bi smo mi ovde ili većina nas je daleko od merodavnog, što se i da primetiti.
poenta je da ko juri materijalno, dupe brzo zine za vise, a ko juri neke druge, imaginarnije stvari, ni za ovdasnje pojmove ogromne plate nece ih zadrzati u srbiji... eto, skratio sam pricu koliko je moguce...
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
+1
Lova ne moze sve da kupi.
Lova ne moze sve da kupi.

- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Tacno, ali sa stanovista prosecnog Srbina, pod uslovom da je normalan covek, plata je najveci motivator. Jer prosecna plata ne pokriva egzistencijalne potrebe.ftj napisao:Jeste ako ti plata ne ispunjava egzistencijalne potrebe. Cim predje tu prvu granicu dalje povecavanje plate nece tebe ciniti boljim radnikom i to ne kazem ja nego knjige.
Starce,
Verujem da je tako, pricas iz uskustva. Samo sto meni i dalje nije pojmljivo da ti dodje neko i ponudis mu platu koja je dve prosecne plate i to mu nije dovoljna motivacija. A zivi u zemlji gde preko 80% ljudi ne moze da sastavi kraj sa krajem. Sta bi on pored toga?
Sine Dragane,
Para nikad nije dovoljno. I to je jasno, ali treba biti realan i zadovoljan. I da ne dozvolis da pocnes da juris za lovom. Taj balans je tesko napraviti. Veca zarada vuce, svakoga iz svog razloga. Za mene postoje stvari koje novac ne moze da kupi. I njih se ne bi odrekao ni za koje pare. Mislim da nema potrebe da navodim plasticne primere. I čitaj malo bolje sta sam napisao, a nemoj da jos nisi ni procitao ili si samo preleteo, a vec spremas odgovor. Ja nisam pricao o desetimama hiljada evra. Nego o plati koja je dve procesne srpske plate, a za koju postoje ljudi koji su nemotivisani. A nemoj da se lazemo, sa platom koja je dve procecne srpske, u Srbiji mozes biti vise nego zadovoljan i mogao bi da priustis sebi stvari koje neko moze samo da sanja. E sada, ako ti hoces jos para i jos para, jer ti je malo...To je vec druga tema.
Poslednja izmena od TDI u 16 Jun 2015, 18:38, izmenjeno 1 put ukupno.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
A vidim ovde su neki bas rano pravili sinove.

tdi, ucicemo u neku pricu za koju nemam ni vremena ni zivaca. kad bi imao dve prosecne plate, zeleo bi tri, posle toga 4 itd. neko bi to vise novca iskoristio na jedan, neko na drugi nacin. neko bi bacio na gluposti, neko bi skolovao svoju decu malo bolje... i nije to nas izum, to je ljudska priroda. sta bi rekao kad bi znao da ima recimo norvezana koji u svojoj bogatoj zemlji lepo zaradjuju, ali ipak naprave career break i odu na bliski istok da rade isti posao za jos vise kinte...? pricam iz direktnog iskustva, kao sto sam i za ove sto su zapalili iz srbije...
sve zavisi sta zelis. i ako zelis vise to ne mora automatski da znaci lose...
sve zavisi sta zelis. i ako zelis vise to ne mora automatski da znaci lose...
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Tdi ruzno je da se sa "sine" obracas svom vrsnjaku, a ne nekome ko je stariji od tebe i ima decu, za razliku od tebe.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
dragan napisao:ko juri neke druge, imaginarnije stvari, ni za ovdasnje pojmove ogromne plate nece ih zadrzati u srbiji

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Carsovština klasična.Ivan napisao:Tdi ruzno je da se sa "sine" obracas svom vrsnjaku, a ne nekome ko je stariji od tebe i ima decu, za razliku od tebe.
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
dragane,
Nemam ni ja kao ni ti, veruj mi. Nema ni potrebe za tim da razvlacimo pricu kao kore za pitu savijacu. I zasto se od jednostavne price pravi filozofija...Poceli smo od toga da evropska plata nije dovoljan motiv za rad, a vidi gde smo dosli ocas-posla. Poenta moje price je bila da kazem da je za moj pojam u Srbiji, plata za koju u Sloveniji kazu da je prosecna, vise nego motiv za rad. Jer sa tom platom u Srbiji mozes da ucinis da tvojoj porodici i tebi zivot bude mnogo laksi, nego vecini. A to je valjda dovoljan motiv. I to je sve sto sam hteo da kazem. Nema potrebe da sirimo dalje...
Nemam ni ja kao ni ti, veruj mi. Nema ni potrebe za tim da razvlacimo pricu kao kore za pitu savijacu. I zasto se od jednostavne price pravi filozofija...Poceli smo od toga da evropska plata nije dovoljan motiv za rad, a vidi gde smo dosli ocas-posla. Poenta moje price je bila da kazem da je za moj pojam u Srbiji, plata za koju u Sloveniji kazu da je prosecna, vise nego motiv za rad. Jer sa tom platom u Srbiji mozes da ucinis da tvojoj porodici i tebi zivot bude mnogo laksi, nego vecini. A to je valjda dovoljan motiv. I to je sve sto sam hteo da kazem. Nema potrebe da sirimo dalje...
Nisam mislio nikoga da uvredim. Ako jesam, stvarno se izvinjavam, nije bilo namerno. Za razliku od nekih koji rade namerno neke stvari, meni nije problem kada mi covek kaze: ,, Bane, nemoj tako da mi se obracas, nazivas me i ne radi to i to...smeta mi,, , da to vise ne radim. Nisam od vrste ljudi koja će namerno da radi nešto jer zna da to nešto tog nekog nervira, pa da hranim svoju dušu time i lečim frustracije. Ne kazem ironicno, stvarno mislim. A sta znaci to ,,Carsovština klasična,, ?Uroš S. napisao:Carsovština klasična.Ivan napisao:Tdi ruzno je da se sa "sine" obracas svom vrsnjaku, a ne nekome ko je stariji od tebe i ima decu, za razliku od tebe.
Poslednja izmena od TDI u 16 Jun 2015, 20:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Pa odlika plemenite rase ljubitelja kola koji su dosli na ovaj forum sa cars.rs
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
*ploditelja.Milos napisao:ljubitelja
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Tamo "rasni" ovde "plemeniti"! Au!!!