Zanimljivi novinski i drugi članci

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Zanimljivi novinski i drugi članci

Post od AcaKayak »

Da sam znao da ti je toliko dosadno zvao bih te na piće pre pola sata, sad mi se već malo spava :D
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ne mere, lakiram Teodori nokte :D
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ja sam reorganizovao posao uz poslednjih godinu dana i znatno više vremena provodim sa decom, mnogo znači i njima i meni
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Zanimljivi novinski i drugi članci

Post od dag81 »

Mene ubi sedenje kuci svake druge nedelje.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nemoj da si lud. Rad od kuće je zeznut i kad ti niko ne smeta, a ne kad ti deca skaču po glavi.
Na početku karijere sam radio za neke Amere od kuće, razvlačio sam se po kući po ceo dan, uveče skapiram da ništa nisam završio i onda peglaj do sitnih sati. I tako u krug. Kad sam pre 2-3 godine krenuo da radim samostalno za sebe, opet kući nisam ništa mogao da uradim. Prođe dan kao ništa, samo što više nemam taj luksuz da opušteno radim noću. Tek kad sam krenuo kod prijatelja u kancelariju povratio sam se radnim navikama. Jako je bitno to razdvajanje posla i privatnog života.

Ono što je dobro ako možeš sam da organizuješ vreme je da možeš preko dana efektivno da odradiš 4-5-6 sati, i da ne moraš da sediš zarobljen 8 sati zato što je tako propisano bez obzira koliko si efikasan.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

:plusone:

Rakhile, kod nas otac može da uzme porodiljsko, ali 6 meseci. U tom slučaju majka nema porodiljsko.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Grujicu, slazem se u nacelu, ali moj slucaj ne lici na tvoj. Meni deca idu u vrtic regularno, tako da je stan svakako prazan 6-7 sati minimum. Drugo, ti si koliko se secam developer, moj posao ne zahteva sedenje i taskove od po nekoliko sati, i kad sam u kancelariji dosta zujim po gradu pa bi tako bilo i da radim od kuce.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

I ja kad sam radio od kuce,uvek sam bio fazonu,ma lagano stizemo deadline,i onda se zateknes u pola 4 ujutru da kucas genericku dokumentaciju projekta napamet,a pored tebe pola kutije Red Bulla :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Rakhil napisao:Kod nas postoji opcija, ali retko ko koristi. Ja nisam mogao da iskoristim, jebiga, a bas bi bilo super.
Ako majka doji besmisleno je.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Koliko se secam, a ne garantujem da sam u pravu, otac moze da uzme odsustvo i naknadno, tipa majka 6 meseci pa onda otac.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Mislim da ne može. Posle možeš na bolovanja za negu deteta, ali to je kad prođe porodiljsko.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Jebaga, glupo.

Dok sam imao boginje sad pre koju nedelju, proveo sam kuci mesec dana cuvajuci jednu pa drugu, i sebe usput. Totalno druga prica, provedes sa detetom ceo dan, a opet nesto stignem da uradim. Kad idu u vrtic, ne vidim nikakav problem da radim od kuce, a ja ih odvedem i pokupim bez ikakve zurbe i stresa.

Ovo sto rekoh da sam racunao: kad idem na posao svaki dan, lagano ode 200 evra na prevoz i klopu. Da se userem od muke pa mogu da eventualno prepolovim tu cifru. Pored toga, brdo para mi ode jer nemam vremena pa kupim gde je skuplje, recimo. Da ne idem na posao, ne bi mi trebalo toliko garderobe niti takve garderobe, pa onda amortizacija ovoga ili onoga... U sustini, ispada da mogu da ostanem kuci i da mi realni prihodi jedva opadnu, kad odbijem troskove.

Sto vise razmisljam o tome, sve mi se vise svidja.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ovo sa ne voženjem po špicu je ozbiljan benefit, ne samo finansijski. Sad se nekad i poželim kola a ne ono kad sam dva put dnevno išao mic po mic preko gazele.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jbg, i ja imam isti problem, ali moram da idem na posao, jer mogu da od kuce radim samo dva dana mesecno.

Od kuce mogu da radim, samo ako se nakacim na svoju masinu na poslu, sto zna da smori nekad, jer smo u vpn sa klijentom, pa od kuce nema vajde.

I meni ode jedno 230e mesecno na gorivo i hranu, plus ostali troskovi, npr. sto radim servis 2,3 puta godisnje umesto jednom, pa i sve ostalo sto se trosi na autu. Ali dobro gorivo mi dodje najskuplje.

Autobus bi bio jeftiniji u novcu, ali drasticno skuplji u vremenu. Prakticno sa tim gore parama kupujem sebi vise vremena. 230e mesecno je solidan udarac na platu jbg. Ali tako sam birao.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Odgovori