Pozdrav,
Pitao sam 28.11. oko izbora gume, i hvala svima koji su odgovorili. U medjuvremenu sam se dodatno raspitivao i ujedno skupljao kes (i skupio na kraju

), a ovo su moja dodatna pitanja:
- dag81 je spomenuo da gume za sve sezone idu na auto koji prelazi do 10.000km godisnje, kao i to da bi auto trebao biti laksi (do 1.200kg). Zasto su to preporuke za taj tip guma, i ima li jos nekih preporuka pored ove dve koje cini mi se ispunjavam, odnosno za tezinu nisam siguran (Citroen C4 2015.)?
- koliko je bitan datum proizvodnje gume (DOT), odnosno koliko da obracam paznju na taj podatak?
- koje su do kraja najbolje gume za sve sezone (cenovni rang oko 10.000), a da su vise letnje nego zimske i da su sto tise? prvobitno sam vas razumeo da je to Michelin cc+, a potom ce u pricu ubacio Goodyear Vector 4S G3?
Sto se konkretno tice pitanja za Michelin cc+:
- kakva je razlika izmedju 91H i 94V XL? razlika u ceni nije zanemarljiva, oko 800 po gumi
- negde za kocenje po vlaznom pise da je klasa B a negde A, sta je do kraja tacno?
- koliko su zaista bucne? na par mesta sam primetio da je spomenuto da im je to jedna od glavnih mana
Hvala.