Koji internet koristite?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Re: Koji internet koristite?

Post od Dare4x4 »

Ja imam supernova optički internet i fiksni kod mts-a. Hteo sam da objedinim u neki box paket, a oni kažu nije ista firma. Kako nije kad na računu piše mts? Pa ne može, nije isti brend. Eto tako su mi objasnili :(
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Da, a kad hoćeš da pređeš s Boxa na Supernovu, neće da daju tih koliko već meseci za dinar. A to jer... jesu ista firma...

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

zdushan napisao: 09 Feb 2023, 14:33 SBB sam odseče SAMO N1 i Novu? Jesi li ozbiljan?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
sbb ima posebnu uslugu 'sbb van mreze' i tad ce ti raditi svi kanali.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

grujicd napisao:Pa ne znam, daj ti objašnjenje? Možda SBB tako vodi psihološki rat?

Inače probao sam pre minut preko MTS mobilnog interneta, radi N1. "žični" telekom nemam gde da probam.
Objašnjenje je da je u pitanju cenzura, koju državna firma sa monopolom primenjuje ako moze, ako zaista treba objasnjavati...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

ftj
Reactions:

Post od ftj »

To bi mozda sbb zeleo da ti pomislis :) Tehnicki je nemoguce da telekom izbaci poruku greske u sbbovoj aplikaciji da je konkretan kanal zabranjen za taj i taj provajder a sve to isto funkcionise samo kada uplatis sbb van mreze.

Objasnjenje je da se zapravo sbb tako brani(donekle) od pozajmljivanja eon naloga.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Znam ja ko je sumnjiv po difoltu. Ali gledao sam malo saobraćaj između brauzera i Eon servera dok ide striming. Na prvu loptu su url-ovi sa slučajnim brojevima, ne deluje da može lako da se identifikuje da se u tom trenutku pušta baš N1. Možda bi se posle detaljnijom analizom našla slaba tačka, ali ne deluje da je 1) lako, a pod 2) ako Telekom nekako i provali na strani EON-a taj propust može da se relativmo lako zakrpi.

Sa druge strane SBB-u je trivijalno da blokira pojedinačne kanale kako hoće za neke IP adrese.

E sad, zašto bi to radili je drugo pitanje.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Bukvalno istu poruku dobijas i kad pokusas iz amerike na primer.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kako zašto? Pa ljudi prelaze na MTS jer dobiju 14 meseci free, a nastavili bi da koriste neki EON nalog.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2022, 05:13
Garaža: Hyundai i30 1.4 16V, 2011. (plin + benzin)

Post od hyundai_i30 »

Cisto da pohvalim mts da je pre nekoliko dana odradio upgrade interfejsa za Iris tako da su vodili racuna i zaista ima unapredjenja u odnosu na prethodni interfejs. Sto se nas tice, lakse nalazimo sadrzaj pretragom, transparentnije su informacije i generalno je za sada vrlo dobar utisak ovog zadnjeg veceg upgrade-a.

Virtuelna tastatura ima daleko vise smisla nego prethodna gde su slova bila razbacana prakticno nasumicno.

Sve u svemu, iako omrazeni od veceg broja ljudi koji su sa njima imali neprilike vezano za postpaid ili box pakete, dobra stvar je sto je mts shvatio da gubi ogroman broj korisnika sto iziskuje da rade makar povremeno na nekom vidu unapredjenja.

Vec smo komentarisali situaciju da su stari korisnici kod kog god provajdera ili operatera u potlacenom polozaju jer se ovi utrkuju samo za one od kojih imaju direktan procenat i vecu zaradu ako ih namame, a to su iskljucivo novi korisnici. Namece se zaključak da se uopste ne isplati ostati kod istog provajdera ako imas mogucnost drugog izbora, vec da pri kraju ugovora odmah trazis sledeceg ili se opasno spremis za pregovaranje kako bi u slucaju ostanka kod tekuceg imao iste uslove koje si imao ili bolje uslove koje dobijaju iakljucivo novi korisnici...

Ranije sam vec pisao da posle nepuna 2 meseca koriscenja box 3 paketa videh slucajno da novi korisnici za iste novce imaju 50% brzi net i onda sam zvao mts i zahtevao da mi daju iste uslove, malo su se kao nesto bunili i na kraju popustili i sada imamo brzi net koji nam ovako ne znaci puno, ali zasto da ne dobijemo ono sto uredno placamo svaki mesec. Oni svakako nemaju tu nikakvog gubitka, a novi korisnici ce gotovo uvek imati bolje uslove, pa cak i mesec-dva nakon neke ranije akcije i to je sve ok jer su takva pravila igre. Bitno je da postoji konkurencija, ukoliko ljudi imaju uslove da otkace tekuceg i prihvate uslove onog ko ponudi bolje.

Slika

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Da li se Iris za televizor posebno doplćuje, pošto mi na telefonu aplikacija radi, a na tv neće?
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:

Post od hyundai_i30 »

Nisam bas razumeo situaciju, ali ako imas Box paket, onda Iris imas svakako na onoliko tv-a koliko STB uredjaja dobijes ugovorom. Ti upravo placas Iris TV uslugu u okviru pretplate, pored telefona i Interneta ako si uzeo Box 3.

U ugovoru koji sam ja potpisao sam dobio 2 STB-a za 2 TV-a, a mislim da je ukupan broj uredjaja koji istovremeno mogu da pristupe Iris Go platformi 4 ili 5, tako nesto. Znaci, TV reprodukuje Iris posebno, a posebno imas kredencijale za pristup Iris Go platformi sa laptopa ili telefona...

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Imam tv sa Androidom. Sa Playa skinem Iris i instaliram ali neće da me uloguje, a na telefonu hoće. Zato se pitam da li ne treba doplata za gledanje na televizoru.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Ne znam za tv aplikaciju ali na sajtu i android aplikaciji na jednom trazi korisnicko ime a na jednom mail, pa da nije do toga, da kucas pogresno.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

MTS Iris: neverovatno sporo i povremeno zakasnelo reagovanje na komande. Takođe, neki HD kanali povremeno seckaju, čas slika jedva primetno ali ipak primetno “preskoči”, pa se slično dogodi sa tonom uz čak oštar zvuk baš škripanja tu i tamo, zatim kao da frekvencija ekrana luta, malo 100, malo 25, malo 60 FPS...

Da li je imao neko ova iskustva?
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:

Post od hyundai_i30 »

Vidi ti da ti provere STB uredjaje jer sve ovo sto si nabrojao je veoma cudno. Od upgrade-a znatno brze reaguje na komande, nikakvog seckanja kanala ili tog osecaja da ne renda sliku sa istim frame rate-om.

Ne znam, neke od ovih stvari koje navodis su se desavale na prethodnoj verziji Iris-a, ova nova je fino unapredjenje, bar ovih 10-ak ili koliko vec dana od kada je bio upgrade...

Odgovori