Alfa Romeo Giulia

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Alfa Romeo Giulia

Post od Geza »

15. aprila kreću prvi testovi.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ne izgleda ova Alfa lose, samo, ocigledno da su svi ocekivali najlepsi auto u klasi ali to nismo dobili :(

U zadnje vreme se sve hejtuje, Mercedes, Audi, BMW, Alfa, jednostavno ljudi imaju visoka ocekivanja i kada to proizvodjac ne ispuni odmah sledi "bacanje hejta".

Sa druge strane, dizajn ovog auta he minimum u proseku klase, uporedite Alfu i recimo Passata/Mondea i kazite sta bi ste pre vozili. Velika prednost Giulie u odnosu na VW ili Audi jeste rwd, to je po meni najveci benefit za D segment koji donosi ovaj model.

U svakom slucaju, treba videti auto uzivo, nije da nisam menjao misljenja...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Koja očekivanja možeš imati od par slika koje si video na netu? Budi realan. Mada i sa slika _ja_ ovaj auto teško mogu da stavim u prosek klase, pogotovo Ford, Audi, VW koje spominješ, ali o ukusima se ne raspravlja. Nije zločin staviti to sve u isti koš, ako to stvarno tako i vidiš.

Hejt ne treba komentarisati, govori više o čoveku koji ga poteže, nego o objektu na koji se odnosi. Potpuno beskorisna aktivnost.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Mondeo je prelep spreda.

Mada ovaj poslednji enterijer sa drvetom, ajme. Kao Volvo.
Naravno da se od Alfe uvek ocekuje nesto originalno kao 159 ili 156.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

Nidžo,

poređenje sa Fordom i VWom je išlo zbog toga što ja očekujem da su kupci potencijalni kupci Giulia-e ljudi koji voze nepremium auta D segmenta, teško da će neko ko vozi recimo w205 ili f30 da uzme Alfu.

Kada pominješ očekivanja, mislio sam na to šta se očekuje od Alfe generalno kada je u pitanju dizajn, uvek očekuješ model koji će biti najlepši u klasi, da dizajn bude ispred svog vremena, da odiše originalnim i do sada neviđenim (ređe upotrebljavanim) rešenjima. Tu je Giulia podbacila u odnosu na očekivanja, opet kažem, daleko od toga da je auto (bar na slikama) ružan ali nije ljubav na prvi pogled (što 156, 159, Brera jesu). Da dodam i da mi je enterijer jako fino odrađen i da na njega nemam zamerku, naravno, pod uslovom da su korišćeni kvalitetni materijali (tu je Giulietta zakazala).
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne mogu da se složim. I 156 i 159 su lepi automobili, ali na veoma specifičan način. 156 Da Silva pogotovo. Ne vidim da se Đulija negativno ističe u tom društvu. Skladan i elegantan auto, neutralan kao 156, manje agresivan od 159.

Takođe potpuno pogrešno pozicioniraš Alfu u društvo kome ne pripada. Posmatraš je površno kao lep auto i to je sve. Ima u njoj mnogo više od dizajna, što neko može, a neko ne može da prepozna. Ja se iskreno nadam da je to Đulija sačuvala, čakštaviše, podigla na jedan viši nivo. Mora da se proba i uveri lično. Najavili su ponovo torziono najčvršću karoseriju u klasi, uz tipično Alfino odlično vešanje, biće to odlična komunikacija vozača i asfalta.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

Nidžo,

da ne živimo u zemlji u kakvoj živimo, veruj mi da bi i ja mnogo ozbiljnije razmatrao Alfu kao svoj budući auto (mogao bi i sada da uzmem neku lepu Giuliettu jer mi se jako sviđa). Nisam ja neko ko ne voli Alfe nego mislim da je prosečan kupac "pogrešno" doživljava.

Alfa me podseća pomalo na FK Crvena zvezda, slavna istorija, veliki broj fanova (navijača), velika očekivanja (u odnosu na trenutno stanje), a trenutni uspesi uvek ispod već pomenutih očekivanja. Alfa bi po meni morala da prođe put dokazivanja, znači da bude neka jeftinija alternativa BMW-u (i ostalim premium proizvođačima), znači cenovno pozicionirana negde malo iznad VW-a ali dosta ispod Audija (kao najjeftinijeg premiuma). Tek kada vrate ugled koji su imali, tek tada će moći ravnopravni da budu i sa cenama.

Zašto pominjem da su konkurencija konfekciji u D segmentu (Opel, Peugeot, Toyota), zbog toga što ne verujem da će veći broj tipičnih kupaca BMW-a, Audija ili Mercedesa, prodati svoj premium i kupiti Alfu. Mislim da bi joj bilo bolje da osvoji kupce konfekcijekao auto koji je iznad onog što trenutno voze a ne tako daleko od premiuma, kada kažem bolje, mislim finansijski isplativije. Dobar primer za ovo je recimo Honda Civic prošle generacije, dok su držali premium cene, tipa 20k evra klot, prodavali su ih na kašičicu, kada je cena došla na realan nivo (15k klot), prodaja je značajno skočila. To znači da je čak i srpsko tržište u stanju da prepozna dobar auto C segmenta po povoljnoj ceni, čak iako košta više od Golfa....
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Nisam primetio da je neko hejtovao sam auto... glupo bi bilo i da hejtuje nešto što još nije ni testirano. Sprdnja je bila oko hajpa koji su napravili za ovaj model.

Ja za sad mogu da komentarišem samo izgled a on mi nije nešto. Kao što sam rekao, auto izgleda mnogo mali i sabijen. Kao da je limuzina C a ne D segmenta. To je naravno subjektivni utisak.

Lično ne sumnjam da će QV biti izuzetno zabavan auto.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

U vezi hejta, poenta je upravo ta koju si naveo. :thumbup:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Naravno da je glupo hejtovati nešto što još nije isprobano. Sad što ste toliko okomili s hejtom to i nije toliko čudno s obzirom na ovaj forum, njegove poglede na automobile i koji se ovde brendovi furaju, ali malo je glupo što su pojedini ponavljali po 20 puta isti tip komentara kao da hoće da utvrde gradivo samom sebi ili da drugome utuve u glavu da je ovo sranje od auta...zato ste i nabili preko 100 strana (skoro u potpunosti s negativnim komentarima), a da auto još nije počeo da se pravi. Ja sam na ovoj temi napisao nekoliko postova, a o spoljnem izgledu koji me se nešto nije dojmio sam napisao 2-3 posta i toliko je dosta da ljudi shvate poruku.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

50% postova u ovoj temi je moje, tako da... moja je poslednja. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

https://www.youtube.com/watch?v=6iWr2Y3vqL0

https://www.youtube.com/watch?v=v1ClxSwZnj4

https://www.youtube.com/watch?v=16WyWU9DTHw
Slika Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ne sviđa mi se volan. :naughty:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Velja