Fiat 500L
Re: Fiat 500L
Da li shvataš da si upravo rekao da uživaš jer neko ima problem sa kolima?
Bax je donekle u pravu, zaista čitajući po forumima stiče se utisak da 500l ima više problema nego što bi trebalo. Jos kad se to spoji sa poslovnoscu kod nas, eto problema. Kad se samo setim, pre tacno godinu dana, otisao sam u salon da kupim 500l. Pitam prodavca hocu li dobiti zimske gume jer auto treba da se isporuči u novembru... Otkaci me covek sa recima, to ovi sto im lose ide daju gume, mi to ne radimo, uzmi ili ostavi. Mislim da mi je učinio uslugu, produžio sam dalje...
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Using Tapatalk
Nisu oni izuzetak.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Pa to mu dođe normalno-nov je model,prve serije.
Dešava se i boljima.
Dešava se i boljima.
Da li ti je učinio uslugu ili ne to znaš samo ti.
Ima 500L problema. To je činjenica i o tome se piše, a ono što je dobro u celoj priči je da se sve rešava u garanciji bez većih natezanja.
Dobro je i što može da se dokupi garancija tako da si miran 5 godina.
Prvi ja ću reći kad nešto ne valja. Sve sam samo ne fanboj Fiata ili bilo čega drugog. Forumi i služe da se ljudi edukuju i razmene iskustva. Međutim to ne znači da bil šta treba pljuvati svuda i u svakom trenutku i uveličavati stvari do besmisla.
Baxu su svi krivi osim njega samog, a njegove krivice ima i to dosta. Prvo je kupio auto koji je stajao na livadi više od godinu dana, a onda je tvrdoglavo išao u Bogunović x puta gde mu ništa nisu rešili, a po nešto su još i pokvarili.
Ima 500L problema. To je činjenica i o tome se piše, a ono što je dobro u celoj priči je da se sve rešava u garanciji bez većih natezanja.
Dobro je i što može da se dokupi garancija tako da si miran 5 godina.
Prvi ja ću reći kad nešto ne valja. Sve sam samo ne fanboj Fiata ili bilo čega drugog. Forumi i služe da se ljudi edukuju i razmene iskustva. Međutim to ne znači da bil šta treba pljuvati svuda i u svakom trenutku i uveličavati stvari do besmisla.
Baxu su svi krivi osim njega samog, a njegove krivice ima i to dosta. Prvo je kupio auto koji je stajao na livadi više od godinu dana, a onda je tvrdoglavo išao u Bogunović x puta gde mu ništa nisu rešili, a po nešto su još i pokvarili.
Svi su isti. Mi smo sa Octaviom imali problema, mesecima čekali brisač, u firmi je od 4 kupljene u jednoj turi jedna potpuno riknula. Popriličan broj ljudi se zajebava sa novim kolima, a kod nas to posebno boli. Zato mi nije na kraj pameti da kupujem novo vozilo, jer ne želim ništa da imam sa ovlašćenim servisima, bilo kojim.
Nije FAS nikakav izuzetak. Neko će reći vozi Japanca, a nama se u firmi i jedan Avensis krvi napio. Posle isteka garancije je nekih 6 7 hiljada evra poždrao.
Sve je to isto. Treba čovek samo da realno sagleda stanje stvari i prihvati taj metalni sklop zvani auto kao nešto daleko od savršenstva. U suprotnom može da se prolupa.
Tapatalk
Nije FAS nikakav izuzetak. Neko će reći vozi Japanca, a nama se u firmi i jedan Avensis krvi napio. Posle isteka garancije je nekih 6 7 hiljada evra poždrao.
Sve je to isto. Treba čovek samo da realno sagleda stanje stvari i prihvati taj metalni sklop zvani auto kao nešto daleko od savršenstva. U suprotnom može da se prolupa.
Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
+1
Potpisujem.
Poslato telepatski
Potpisujem.
Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Ajde da se vratimo na L-a i da sublimiramo probleme koje ima.
Najčešći problem je bio sa HU. Mnogima se dešavalo da se uređaj normalno upali i da radi, ali da sam displej ostane crn. Rešava se novim softverom i besplatno je.
Na početku produkcije bio je opoziv malog broja primeraka zbog zamena amortizera u garanciji.
U početku je bio problem sa ubacivanjem u 6. na 1.4 motoru i sa zveckanjem u 5. vratima. Obe stvari prepoznate kao sistemska greška i rešavano u garanciji.
Na nekim vozilima se pojavila korozija na hromiranim delovima. Delovi menjani u garanciji.
Problem sa lošom letvom volana - za sada tri potvrđena slučaja i letve zamenjene u garanciji.
Koliko se sećam to je to.
Najčešći problem je bio sa HU. Mnogima se dešavalo da se uređaj normalno upali i da radi, ali da sam displej ostane crn. Rešava se novim softverom i besplatno je.
Na početku produkcije bio je opoziv malog broja primeraka zbog zamena amortizera u garanciji.
U početku je bio problem sa ubacivanjem u 6. na 1.4 motoru i sa zveckanjem u 5. vratima. Obe stvari prepoznate kao sistemska greška i rešavano u garanciji.
Na nekim vozilima se pojavila korozija na hromiranim delovima. Delovi menjani u garanciji.
Problem sa lošom letvom volana - za sada tri potvrđena slučaja i letve zamenjene u garanciji.
Koliko se sećam to je to.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Odakle ti ovo "za sada 3 potvrdjena slučaja"? Imaš inside info?
Poslato telepatski
Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
Ne nego se za toliko ljudi zna jer pišu po forumima. Verovatno je da ih ima još.
Broj naglašavam zbog Baxove tvrdnje da masovno odlazi letva što je netačno.
Masovno je bio problem sa HU i manje masovno, alo opet u znatnom broju je bio problem sa ubacivanjem u 6. i zveckanje u 5. vratima, a što je prepoznato kao greška u montaži i što je otklanjano u garanciji, a istovremno je promenjen pristup u montaži pa se nije pojavljivalo kod novih vozila.
Broj naglašavam zbog Baxove tvrdnje da masovno odlazi letva što je netačno.
Masovno je bio problem sa HU i manje masovno, alo opet u znatnom broju je bio problem sa ubacivanjem u 6. i zveckanje u 5. vratima, a što je prepoznato kao greška u montaži i što je otklanjano u garanciji, a istovremno je promenjen pristup u montaži pa se nije pojavljivalo kod novih vozila.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Jbg meni kaže u poverenju lik iz prodaje u Škodi, ne kupuj nov model minimum 6 meseci od početka prodaje, a poželjno godinu dana. Kaže mi da se rasturaju od reklamacija sa O3 i Rapidom sa početka prodaje. Sad više nema problema, ali u početku ih uvek bude. Dodaj na to da je Fiat, i dodaj da je ovo Srbija.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Fiat 500L
Kupci su 500L-u zamerali takođe i kratka sedišta (sedalni deo) pa je i to izmenjeno od pre nekih mesec dana. Dakle, ipak u Fiatu (ne FAS-u, naravno) imaju sluha za primedbe i zamerke kupaca. 
TT

TT
Sa O3 koliko vidim nisu ni u UK rešeni problemi, tako da kod nas može samo gore da bude.
TT
TT
Sve što se rešava u garanciji i bez cimanja je ok. Novi modeli nemaju više realna testiranja kao nekada i greške i propusti su neminovni. Nema te simulacije koja će dabro da zameni 100 kkm u realnim uslovima.
Naša je perfektna, za razliku od prošle.Heinz napisao:Sa O3 koliko vidim nisu ni u UK rešeni problemi, tako da kod nas može samo gore da bude.
TT
Tapatalk