Pazi, to stoji, ali ovde je obrazlozenje suda i njihove nebuloze problem. Njihov opis presude je totalno retardiran. Sama cinjenica da je osumnjiceni vozio 130km/h, da NIJE imao dozvolu, niti je imao nameru da ode da polozi, da je cackao radio pritom vozeci po mraku, a ne da gleda na put, su sve otezavajuce okolnosti. To sto nije pre osudjivan je jedina olaksavajuca okolnost. A oni su mu sve ovo nekako uspeli da uzmu kao olaksavajuce okolnosti. I napominjem da je on prvo bio osudjen za ubistvo, a sada je prekvalifikovano u ugrozavanje bezbednosti saobracaja. I jos na kraju "Sudija je izbacila iz sudskih spisa svedočenje Jovane Radojlović, saputnicu iz automobila, koja je pred istražnim sudijom rekla da je „vikala da ih policajac zaustavlja i da stane”, dok je pred sudom izjavila da „ništa nije videla”. "MAD MAX napisao:Ne razumem vaše komentare. Čovek je dobio 12 godina, a standardna cifra je 3,5 godine. Na drugostepenom će mu smanjiti kaznu, jer se radi o ubistvu iz nehata.
Inače standarna kazna za ubistvo u saobraćaju je 12-15 meseci (sudska praksa)
Drgo, policija nepropisno zaustavlja vozila, na mestima gde to nije bezbedno, u uslovima smanjene vidljivosti i često stradaju.
Imaju određena mesta na kojima mogu da zaustavljaju vozila VAN KOLOVOZA PROPISNO OBELEŽENA. Svi znamo kako radi policija u Srbiji, a dobro je da ih više ne strada. Prvo oni krše propise iz ZOBS-a, pa je krajnje vreme da unutrašnja kontrola MUP-a počne da svojski radi posao.
Ne brže od života!
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Ne brže od života!
Ne kažem da je "ovaj" bio normalan, ali daleko od toga da je dobio malo.
Ako bi vam rekao, da je za jedan udes u Bg, u Bulevaru kralja Aleksandra, kod skupštine, gde je poginuo čovek na pešačkom, a ubio ga čovek koji je vozio pod alkoholom, oduzeta mu dozvola, kola ne registrovana, prošao na crveno, prošao nekažnjen za smrt, samo snosi sankcije za pijanstvo, neregistrovano vozilo, vožnju bez dozvole. Šta onda kažete? A ovde je veštačio jedan naš poznati veštak, da mu ime ne spominjem!!??
Ako bi vam rekao, da je za jedan udes u Bg, u Bulevaru kralja Aleksandra, kod skupštine, gde je poginuo čovek na pešačkom, a ubio ga čovek koji je vozio pod alkoholom, oduzeta mu dozvola, kola ne registrovana, prošao na crveno, prošao nekažnjen za smrt, samo snosi sankcije za pijanstvo, neregistrovano vozilo, vožnju bez dozvole. Šta onda kažete? A ovde je veštačio jedan naš poznati veštak, da mu ime ne spominjem!!??
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
- H4wkeye
To jeste, ovaj lik je dobio 10 godina i 3 meseca, a to nije mala kazna. Godinu dana zatvora je mnogo, a kamoli 10. I taj slucaj koji si ti naveo, isto pokazuje koliko je los pravosudni sistem ovde. Na to sam i ciljao povodom ovog slucaja. Treba ocistiti celo pravosudje.
Ne znam kako je kod vas, ali u Sloveniji se vožnja pod uticajem alkohola broji pod OLAKŠAVAJUČE okolištine, jer nije pri punoj svesti..to mi je totalno perverzno, znači ako trezan napraviš nesreču snosiš veču odgovornost nego kad te donesu mrtvog pijanog do avta i posle ubiješ čoveka.... 

- H4wkeye
Strasno.... taj ko je smilsio takav zakon je verovatno bio i on pijan kad je radio na njemu 

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Automobil udario i teško povredio devojčicu
Devojčicu M. N. (9) udario je automobil danas oko 17 sati na raskrsnici Ulice majora Gavrilovića i Južnog bulevara. Dete je sa povredama glave prevezeno u Urgentni centar, gde je zadržana na Odeljenju za neurohirurgiju, a nezvanično saznajemo i da je u teškom stanju.
Kako nezvanično saznajemo, devojčicu je udario automobil dok je pretrčavala ulicu van pešačkog prelaza.
U Urgentnom centru saznajemo da je dete pretrpelo ozbiljne povrede, kao i da je u ovom tenutku nezahvalno govoriti o izgledima za njen brz oporavak.
Policija je obavila uviđaj, a saobraćaj na ovoj deonici se odvija nesmetano.
Izvor: Blic
Devojčicu M. N. (9) udario je automobil danas oko 17 sati na raskrsnici Ulice majora Gavrilovića i Južnog bulevara. Dete je sa povredama glave prevezeno u Urgentni centar, gde je zadržana na Odeljenju za neurohirurgiju, a nezvanično saznajemo i da je u teškom stanju.
Kako nezvanično saznajemo, devojčicu je udario automobil dok je pretrčavala ulicu van pešačkog prelaza.
U Urgentnom centru saznajemo da je dete pretrpelo ozbiljne povrede, kao i da je u ovom tenutku nezahvalno govoriti o izgledima za njen brz oporavak.
Policija je obavila uviđaj, a saobraćaj na ovoj deonici se odvija nesmetano.
Izvor: Blic
Posetite www.garaza.rs !
Pre neki dan ja trubim u JG ženi koja na sred prelazi ulicu sa detetom, van pešačkog, a ona me gleda kao da sam JA lud?!!! Na žalost, ne treba da se čudimo ovakvim naslovima... :-(
Tapatalk HD
Tapatalk HD
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: Ne brže od života!
Sad prolazim somborskim bulevarom u NS i vidim zatvoren bulevar, gomila policije, prekriveno telo na pesackom i auto zaustavljen nekih 60-70m nize...
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
- H4wkeye
Strasno.... niti pojedini vozaci vode racuna na pesake, niti pojedini pesaci vode racuna kad prelaze ulicu, pa pretrcavaju, izlecu itd.... Po meni, obevezno u skole treba uvesti casove da deca uce kako da se ponasaju u saobracaju, prilikom prelazka ulice itd. Ocigledno da pojedini roditelji to ne rade...
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Deca imaju "оbuku" na početku školske godine. Jedan dan ih poseti čika policajac, podeli im one svetleće prsluke i na tome sa završi.
Posetite www.garaza.rs !
- H4wkeye

- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Srbi ne vole sigurnosne pojaseve
U vozilima u Srbiji sigurnosne pojaseve koristi 58 odsto vozača i suvozača, kao i svega tri odsto putnika na zadnjim sedištima, pokazalo je pilot istraživanje, čije rezultate je danas prenela Agencija za bezbednost saobraćaja.
Prema istraživanju, koje je sprovedeno na putevima u naselju u ukupno 27 najvećih gradova u Srbiji, na uzorku od više od 20.000 vozila, sigurnosne pojaseve koristi 61 odsto vozača i 50 odsto suvozača, a u razvijenim zemljama to čini više od 90 odsto.
Početkom ove godine, Agencija je sprovela i anketu na uzorku od 2.196 vozača koja je pokazala da 48,2 odsto anketiranih koristi sigurnosni pojas samo kada sedi na prednjim sedištima, prenosi Fonet.
Pojas koristi 14,9 odsto anketiranih "samo kada ima policije na putu" , 6,6 odsto to ne čini nikada, 20,9 odsto je odgovorilo sa "uvek, i na prednjem i na zadnjem sedištu", a 6,3 odsto "samo na otvorenom putu".
Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, vezivanje sigurnosnih pojaseva može značajno doprineti smanjenju smrtnog stradanja prilikom saobraćajne nezgode - na prednjim sedištima od 40-50, a na zadnjim oko 25 odsto.
Izvor: Moj auto
U vozilima u Srbiji sigurnosne pojaseve koristi 58 odsto vozača i suvozača, kao i svega tri odsto putnika na zadnjim sedištima, pokazalo je pilot istraživanje, čije rezultate je danas prenela Agencija za bezbednost saobraćaja.
Prema istraživanju, koje je sprovedeno na putevima u naselju u ukupno 27 najvećih gradova u Srbiji, na uzorku od više od 20.000 vozila, sigurnosne pojaseve koristi 61 odsto vozača i 50 odsto suvozača, a u razvijenim zemljama to čini više od 90 odsto.
Početkom ove godine, Agencija je sprovela i anketu na uzorku od 2.196 vozača koja je pokazala da 48,2 odsto anketiranih koristi sigurnosni pojas samo kada sedi na prednjim sedištima, prenosi Fonet.
Pojas koristi 14,9 odsto anketiranih "samo kada ima policije na putu" , 6,6 odsto to ne čini nikada, 20,9 odsto je odgovorilo sa "uvek, i na prednjem i na zadnjem sedištu", a 6,3 odsto "samo na otvorenom putu".
Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, vezivanje sigurnosnih pojaseva može značajno doprineti smanjenju smrtnog stradanja prilikom saobraćajne nezgode - na prednjim sedištima od 40-50, a na zadnjim oko 25 odsto.
Izvor: Moj auto
Posetite www.garaza.rs !
- H4wkeye
Nikad ovo nisam razumeo. Pa jer je toliko tesko kad sednes u auto, prvo sto uradis je uzmes pojas i vezes se? Ja licno se vezujem i napred i pozadi. Cak i ne razmisljam, nego kad sednem u kola automatski uzmem pojas i vezem ga.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ne radi se o tome da je teško nego ljudi ne vole da se vezuju.
Ja imam obrnut štos, osećam se loše i nesigurno ako nisam vezan...
Ja imam obrnut štos, osećam se loše i nesigurno ako nisam vezan...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
+1
TT
TT