Imaš takvih stvari svuda.
Mrzi me sad da prepričavam, ali jedan od primera su nemci i švabe ...
Ne vidim ništa loše u tim regionalnim podelama. Niko te ne tera da se bodeš noževima. Nacionalizam, podela na najsitnije razlike, je uvek bila plodno tlo kod siromašnih, valjda veruju da posle toga će sve biti super, ili samo i jednostavno da komšiji crkne krava. Vreme revolucija je prošlo
Poslednja izmena od nikaragva u 18 Jun 2015, 11:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Pokrajina(e) imaju:
1.jasno iscrtane granice
2.svoju zastavu i grb
3.svoju Vladu
4.svoj (premali) godišnji budžet
5.svoju akademiju nauka
6.glavni grad i administrativni centar .
7.svoju skupštinu
Dovoljno. Fali samo sud i policija.
Postoji x "država" u svetu koje su postale priznate države,a nisu imale ni pola od institucija kojima raspolaže Vojvodina.
Da se razumemo, ja nisam zagovornik stvaranja nekakve Vojvođanske države.
Pa dokle vise da se delimo na ove i one...Vidite da su nas podelili i još hoće da nas dele. I kada bude Beogradski pašaluk, i dalje će naći način da nas dele.
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Lepo si to nabrojao. Moje misljenje je i dalje da vojvodina nema i dalje nikakvu realnu vlast. Navedi mi neke primere gde oni nesto rade, industrija, poljoprivreda, itd itd.. Sve te oblasti uredjuje iskljucivo republicka vlada.
Ono sto si naveo su stvari na papiru koje nicemu ne sluze.
Ali ima vlast koja podstiče njeno izdvajanje iz Srbije i podstiče narod da ide ka tome. Ali oni se za veliko cudo još uvek nedaju, što je za sada velika uteha.
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Ne znam na koju vlast mislis? Vojvodjansku? Ti ne podsticu nista, dovoljno su nesposobni. A da pale narod na to, ne slazem se, jer to moze da kaze samo neko ko ne zna kakva je struktura stanovnistva ovde i kakva ce biti u buducnosti.
To je cinjenica...Hajde kada nismo mogli da imamo Veliku Srbiju...Nego daj da i ovu Malu Srbiju smanjimo još malo.
@Darko,
Da, na vojvođanski vlast mislim. To ti misliš da su oni nesposobni. Ništa ne može preko noći, a ne može ni za godinu i dve. Videćeš za par godina. I da ti iskreno kažem, mnogo bi voleo bi da si ti u pravu, a ne ja. Na stranu sto građani ,,izdrzavaju,, tu vladu i tako to na tu temu.
Cinjenica je da je Vojvodina najrazvijenija regija u Srbiji. I da joj najviše doprinosi. Čak i to je pokušano da bude zloupotrebljeno.
Poslednja izmena od TDI u 18 Jun 2015, 12:16, izmenjeno 1 put ukupno.
Ni ja ne vidim nikakvu svrhu ni boljitak ni od Vojvođanske,ni of Republičke vlasti. Možda zato što sam stranački neopredeljen tj. nisam član nijedne stranke.
Ja stvarno verujem u to da svako ima pravo na svoje mišljenje a to zadržavam i za sebe.
Moje mišljenje je to da "ja njima ukinuo i ovo autonomije što imaju " i da "svi su u stvari Srbi" a naročito to da se sve nama servira od strane "onih" je i dovelo do ove i ovoli(c)ke Srbije. Plašim se da je i ovolika prevelika koliko dobro umemo da upravljamo istom...