taj auto sa tim optimizovanim 1.5dci i startstop sistemom je sigurno smesno mali potrosac. i ovo sto mi je kolega rekao je potrosnja po bordu, ali se i on kune da je bord manje vise tacan ( kod mene cak pokazuje vise )... i plus je dosta napunjen opremom...
Ovaj sto sam vozio nema bas nesto puno opreme ali ima onaj tablet (mislim da je standard) koji sasvim lepo radi i nije komplikovan.
Meni se auto bas dopao, za voznju po gradu i parkiranje je kao stvoren. Na autoputu se takodje lepo ponasa a motor sasvim lepo vuce.
Slobodno mogu da kazem da je jedan od boljih automobila B segmenta koji sam vozio.
bio sam dokon u perionici pa sam uzeo digitron i sabrao potrosnju u poslednjih 26.500km ( imam svescicu gde pisem komplet odrzavanje i sipanje goriva )...
rezultat je - na proteklih 27.000km RS je u proseku posrkao 9,29l/100km. pri tome sam imao jako malo, ispod 10 posto centra, spica i relacija od par km... uglavnom autoput i otvoren put, sa ostrijom voznjom. najmanji prosek 7,6 i 7,8l na putu do budve i zlatibora, a najveci 11,x proslog februara...
dakle, realno moze da se kaze izmedju 9 i 9,5l, sa odstupanjima do 1,5l u zavisnosti od uslova voznje...
Beograd - Brus 7.5 lit./100 km
Brus - Kopaonik (za dusu) 18 lit./100 km
Kopaonik - Brus 4 lit./100 km
Brus - Krusevac 5.6 lit./100km
Krusevac - Beograd 8.8 lit./100 km
Prosek celog puta 7.9 lit./100 km
Focus SEL, američki, sedan
2.0 motor sa AT menjačem i idealnim uslovima vožnje - temperatura, ravan (auto)put od LA-a do SantaBarbare, nekih 120-130 km
Prikačeni fajlovi
IMG_8405c.jpg (130.03 KiB) Pogledano 1607 puta
Boringly average, but also perfect for school run mums