Letnje gume
Re: Letnje gume
Da napravimo statistiku, ispalo bi da je veća šansa da guma trese u setu od 4, nego da ne trese. Jedino što vadi priču je što većinu ljudi boli uvo.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Letnje gume
Meni se prvi put ovo desilo a uvek kupim nove gume. Do sada sam bar 15setova promenio.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Kako se guma salje na reklamaciju ?
Stvarno je toliko postalo ucestalo tresenje da to nije normalno. Pretpostavljam da na nase trziste salju i losije gume.
Stvarno je toliko postalo ucestalo tresenje da to nije normalno. Pretpostavljam da na nase trziste salju i losije gume.
- dag81
- Kontakt:
Ma jok iste su.
Ne znam sto mislis da je ucestalo ali koliko guma prodam na reklamaciju dodje mozda 0.1-0.2%.
Ne znam sto mislis da je ucestalo ali koliko guma prodam na reklamaciju dodje mozda 0.1-0.2%.
-
- Banned
Ucestalo kod nas forumasa. Sto kaze Nidza, vecina ljudi to i ne primeti ili ih ne zanima preterano.
Hoces da kazes da u Srbiju namerno ne idu na primer Made in neka manje razvijena zemlja umesto Made in EU gume pod pretpostavkom da su EU bolje ?
Hoces da kazes da u Srbiju namerno ne idu na primer Made in neka manje razvijena zemlja umesto Made in EU gume pod pretpostavkom da su EU bolje ?
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Ogi, ali koji je ovo put da ti posavljas isto pitanje i da ti isto odgovaramo. Vise ne postoje one Tigrove fore od pre dva veka, sa drugom, trecom klasom i sl. Sve gume se prave u fabrikama sa istom homologacijom i salju svima iste. Ono sto Dag nije naveo , je da se i dosta tih reklamacija desava, sto ljudi nece da priznaju sebi, a svakako ni drugima, da je do ostecenja, defekta, doslo njihovom greskom. Vec insistiraju na reklamaciji. Mene nerviraju slucajevi, gde ima nekog nedostatka (fabrickog) a da ovi mrse.....kao sto se recimo desilo Nextu sa Fuldom C. Progresso.
Ako uporedimo sa drugim potrošnim proizvodima, usled velike konkurencije na tržištu obaraju se troškovi, a jedan od načina je da se redukuje kontrola kvaliteta - odnosno da se prebaci deo kontrole na samog kupca. Nekad je bolje dati jaku garanciju i ispoštovati je laganica, bio kupac u pravu ili ne, nego ulagati ogromnu lovu u posebna odeljenja koja bi do detalja sve kontrolisala.
Očigledno su u pravu jer je šaka na po forumima statistička greška u ukupnom prometu takvih proizvoda.
Ljudi su:

Očigledno su u pravu jer je šaka na po forumima statistička greška u ukupnom prometu takvih proizvoda.
Ljudi su:

-
- Banned
Ja ipak vise volim i verujem gumi MADE IN FRANCE nego MADE IN PRC/BUM/TRAS.
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
A sta ti je problem sa gumama?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Lexus neće da proizvodi u Kini, kvalitet je prioritet
Za razliku od mnogih drugih luksuznih automobilskih brendova, Lexus za sada ne namerava da izrađuje svoje modele u Kini, smatrajući da bi time doveo u pitanje visok nivo kvaliteta svojih automobila koji je zaštitni znak marke.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- dag81
- Kontakt:
Ivane te sto roknu u rupu i sto voze sa ekserom pa guma izgori, to ne racunam. Ima bezobraznih pa kad mu pokazes iskrivljenu felnu onda gleda belo a tvrdio je da nije nigde udario.
Uostalom zato sluzi garancija i fabricke greske iz mog iskustva se desavaju do 5000km odokativno ili ranije.
Uostalom zato sluzi garancija i fabricke greske iz mog iskustva se desavaju do 5000km odokativno ili ranije.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
@Ogi, ali sto onda pijes imlekovo melko ili jogurt? Raditi se u drndavoj Srbiji, mora da je krs. Bolje kupuju neko uvozno ipak sistem obrade i masine su bolje, samim tim i melko.....njanjanajnja. Dajem ti glup primer. Fabrika, tj masine su Goodyear-ove, Michelinove......smesa je njihova, kalupi su njihovi......sve rade masine. Covek samo je tu da nadgleda i recimo prebaci gumu iz masine na traku.....
@Dag, upravo. Onda dobijes odgovor, ali ne, nemoguce. Meni se to nije desilo. Ja znam da nigde nisam udario. Mora da je sin ukrao auto ilisl.
@Dag, upravo. Onda dobijes odgovor, ali ne, nemoguce. Meni se to nije desilo. Ja znam da nigde nisam udario. Mora da je sin ukrao auto ilisl.
Ja sam ubedjen da se sve te gume testiraju posle proizvodnje, jer u kom trenutku im onda opale one tackice(crvene, zelene), koje sluze kao reperi za montazu na felnu. Upravo te tackice predstavljaju obelezenu najvisu i li najnizu tacku na gumi.
Ako su vec pregledane, onda im je verovatno lako i da se selektiraju po tim parametrima, po kojima su uocene nepravilnosti na gumama?
Ako su vec pregledane, onda im je verovatno lako i da se selektiraju po tim parametrima, po kojima su uocene nepravilnosti na gumama?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ja do sada nisam imao problem ni sa jednim setom.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

-
- Banned
@Ivan Ok ali ipak ti meni spremi za zimu i sledecu letnju sezonu gume po mom kriterijumu, sto novije i Made in sto bogatija drzava.