Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Dusan »

Ne znam kako mozete da poredite London, Pariz, New York i LA sa Beogradom koji ima 2 miliona stanovnika dok je pitanje koliko puta ti gradovi sadrze ukupnu populaciju Srbije u sebi. U tako velikim gradovima sigurno da ima vise kriminala i nebezbednih kvartova. Takodje svi navedeni gradovi imaju jako veliki priliv stranaca, imigranata koji imaju najveci procenat ucesca u kriminalu. Mi nemamo imigrante.

Ovo sto ljubitelj pise o Nemackoj je bas nerealno. Ja sam se kao klinac sa 16 godina sam vozio londonskim Tube-om, a posle ponoci i nocnim autobusima bez problema, a navedeni gradovi u Nemackoj su sigurno daleko bezbedniji od Londona. O Becu ni nema potrebe pisati.

Inace sto je Stefan pisao za grupice crnaca na coskovima, osecao si se neprijatno jer nisi navikao na njih. Ovde ih cesto vidjam, uglavno na takvim mestima gde su klubovi i barovi, poneki neki diluju travu, ali su daleko od toga da su opasni ili da zele da ti naude. Gledaju te cudno jer i ti njih tako gledas samo nisi svestan. :)
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Meni je ovde super što se tiče bezbednosti.
Samo bih voleo da ne kradu toliko biciklove, ma.e im ga lopovske!
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

"...samo je Vojvodina ožičena i ne bezbedna... "
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Samo bih voleo da ne kradu toliko biciklove, ma.e im ga lopovske!
Oooo trebao bi da vidis na koji nivo sporta su to doveli u Amsterdamu - ali zato za 20Eur-a kupis drugi iza ugla - porez. Mada evo moj sin od 12 godina ide sam u skolu u centra Amsterdama i ja sam se setao u bilo koje doba noci po "najgorim" delovima Amsterdama pa nista. a Beograd je vise nego siguran grad i dalje, mada budala svuda ima i bice - kao sto neko kaze procenat radi svoje nije isto da li ima 500.000, 1M, 10M stanovnika...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Da ne ostane neprimećeno:

EU: Na Balkanu zatvoriti 13 termoelektrana

Na putu eurointergacija zemlje regije do 2050. trebaju za 80 posto smanjiti emisiju štetnih plinova, poručeno iz Brisela.

Energija je tema s kojom se svaka zemlja na putu eurointegracija mora suočiti, poruka je iz Brisela.

Stručnjaci sugeriraju zemljama regije da djeluju na povećanju energetske učinkovitosti stambenih zgrada, efikasnijem iskorištavanju vjetra i sunca, ali i smanjenju upotrebe ugljena.

U Briselu smatraju da je u regiji problem nedostatak političke volje. A vremena - nema.

Zemlje jugoistočne Europe, koje žele postati članicama EU-a, trebale bi početi intenzivnije koristiti obnovljive izvore energije kako bi do 2050. godine ispunile cilj od 80 posto smanjenja emisije štetnih plinova.

Zastarjeli pogoni

Prema istraživanju Fondacije "Mreža za promjene jugoistočne Evrope", u zemljama regije bi se, zbog zastarjelosti i nezadovoljavanja standarda Evropske unije, trebalo obnoviti ili zatvoriti 13 termoelektrana (TE).

U Bosni i Hercegovini četiri: između 2020. i 2025. četiri bloka TE Tuzla, a do 2030. TE Gacko, Ugljevik i Kakanj.

U Hrvatskoj bi se do 2020. trebala zatvoriti samo jedna – TE Plomin, kao i na Kosovu - TE Kosovo - tri bloka do 2020. godine, a preostala dva do 2025.

U Makedoniji je potrebno zatvoriti termoelektrane Oslomej i Bitolj između 2025. do 2030, u Crnoj Gori TE Pljevlja, dok bi se u Srbiji trebale zatvoriti četiri termoelektrane.

To su Morava, Kostolac, Nikola Tesla i Kolubara, u razdoblju između 2025. i 2030.

Izvor: Al Jazeera
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Day Walker napisao:Jel dobija etiketu patriote ili nacionaliste?
Nije to poenta nego prostačka izjava koju sam očekivao od ovih novih sa carsa ali ne i od Nidže.

Dušane, nemoj da spinuješ tu nego mi kaži koji šlem i pancir nosiš tamo za svaki dan a koji za svečane prilike? :)
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

TDI napisao:Koje je to mesto na svetu gde ste bili, a gde si bezbedan kada u gluvo doba ideš sam i ne postoji nikakakav, ni najmanji rizik da ti se nešto loše desi?
radi kontrasta na prethodne postove - havana, kuba :kezo:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Skup put do Kube jebiga :kezo:

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

al znas u kakav sam cumez usao po cigare, jbt, posle razmisljam mogli su me ladno roknuti i u delove, niko ne bi ni provalio... :kezo:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Znači, ni na Kubi nije sigurno? A taman sam hteo da se tamo preselim :D

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ljudi ovde će biti opet nekog sranja :)
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Kakvog?
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

U zemlji ili u temi...? :think:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Negde oko pola 12 stojim na semaforu kod Hajata i ka gradu prolazi Mečka taksi sa Vučićevom i (valjda) Tominom slikom na vratima. :uf:

Pobednik. Prežao i level 50 :kezo:
Širim haos!
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Videh ga i ja, zgranuo sam se.
Odgovori