Ogi napisao: 05 Apr 2019, 18:34
Da li primecujete kako benzin perfidno, bezobrazno poskupljuje svaki dan po pola dinara ? Vrlo brzo je sa 142,2 otisao na 149,2.
U At na Shellu dizel 1.26 a v power dizel 1.46.Ja sam sipao u ponedeljak na Bp ultimate dizel po 1.41.Ima i jeftinije ali to je na pumpama kao sto su Avanti,Eni,Turmoil i male privatne garaze
Ogi napisao: 05 Apr 2019, 18:34
Da li primecujete kako benzin perfidno, bezobrazno poskupljuje svaki dan po pola dinara ? Vrlo brzo je sa 142,2 otisao na 149,2.
Ja tocim 98-cu za 1,5 CHF. To ispada malo preko 150din. Ispada isto ko 95-ca u Sr...
Mislim da je 95-ca 1,44.
@Passenger kolko je u AT? U DE skuplji nego u CH
Nerealno zvuci da je u ch isto ili jeftinije gorivo nego u srb i kad sagledas udeo troska goriva u prosecnom primanju coveka tamo.
meidling napisao: 05 Apr 2019, 21:00
U At na Shellu dizel 1.26 a v power dizel 1.46.Ja sam sipao u ponedeljak na Bp ultimate dizel po 1.41.Ima i jeftinije ali to je na pumpama kao sto su Avanti,Eni,Turmoil i male privatne garaze
ja sipao par puta ta skuplja goriva, nikake razlike nisam primetio ni u kom slučaju. Čak sam i paju par rezervoara častio sa 98 oktana, ništa! Kia sa Vpower dizel, ništa! Corsa sa 98 oktana, ništa! Gubljenje para batice.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Noviji automobili koji imaju pametniji software zahtevaju bar 1000 km da se predje sa gorivom koje ima veću oktanski vrednost, da bi se završio proces “učenja”. Ecu dobija podatke kada je došlo do reakcije itd i kalibrise bacanje varnice itd...
Stariji automobili imaju softver koji u 1/2 okretaja radilice prepozna oktanski broj goriva i dinamicki prilagodi ugao pretpaljenja trenutnim uslovima sagorevanja u cilindru.
Knock senzor sluzi za to.
Promena goriva koja ima uticaja na samodetnoaciju se odmah primeti.
Samo ako mislis da ide bolje.
Kod mene ide,al u glavi.Umislim.
Bosna,nis pumpa 121 din obican bezolovni.
Ovde je vec stigao do 149,cini mi se.1000
Din razlike na reservoar nije malo.