Nikada necemo moci da napravimo ozbiljnu drzavu. Imali smo je, bila je bolja od Amerike koja je kao "idealna" drzava. Na Zapadu su obecavali raj kad umrete, ovde je bio raj dok si ziv. Smetalo im je to i nemamo je vise, prosto i jednostavno... Ubili su duh i zdrav razum ljudi, sto je i bio cilj, naterali nas da zaboravimo na moral, obraz, postenje i svaku drugu ljudsku osobinu, a u zamenu smo uzeli njihove kredite, banke i smesne pare za nasu imovinu. Koliko vidim, i u tome su uspeli. Normalnog sveta nema maltene nigde u Srbiji, ili su matori pa poludeli od svih desavanja koja su ih kroz zivot zadesila ili su mladi koji nisu vaspitavani po nasim nego po americkim standardima.... Budale i samo budale...Incognito napisao: Mogao bih ovako da idem u nedogled sa primerama,ali u sustini ovo je glavna problematika naseg drustva i razlog zbog kojeg konstantno propadamo.Da bi jedan sistem bio uspesno izgradjen i kao takav funkcionisao na ispravan nacin,potrebno je da mobilisu sve snage odnosno celokupan narod koji ce biti zaokupljen jednim ciljem jer samo tako cemo moci da napravimo ozbiljnu drzavu.
Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Znam da zvucim vec kao papagaj, ali verujte mi nije to nista specijalno vezano za nas, ili da karaterise samo nas narod.Incognito napisao:Ja generalno mislim (bar na osnovu slike naseg naroda kojeg smatram da sam dosta dobro upoznao) da smo jako podeljen narod i da na celom svetu ne postoji medjusobno podeljeniji narod od Srba.Ovo pricam za sve aspekte drustva.Mi imamo izuzetno mnogo pametnih ljudi,a imamo u velikom broju i cobane koji ne znaju da sastave dve proste recenice ... imamo izuzetno mnogo patriota koji su u svakom trenutku spremni da daju zivot za ovu zemlji,ali i isto toliko izdajnika koji su spremni da je izdaju za sacicu novca,cesto i bez ikakve nadoknade ... imamo izuzetno vredne ljude koji kada odu u inostranstvo bivaju potpuno ravnopravni sa Nemcima,Svajcarcima,Norvezanima i da ne nabrajam,kao sto imamo i teske neradnike koji ne zele da urade ama bas nista,kako za sebe licno,tako i za drustvo i drzavu u kojoj zive.
Mogao bih ovako da idem u nedogled sa primerama,ali u sustini ovo je glavna problematika naseg drustva i razlog zbog kojeg konstantno propadamo.Da bi jedan sistem bio uspesno izgradjen i kao takav funkcionisao na ispravan nacin,potrebno je da mobilisu sve snage odnosno celokupan narod koji ce biti zaokupljen jednim ciljem jer samo tako cemo moci da napravimo ozbiljnu drzavu.Ja takvo jedinstvo jos nisam video kod naseg naroda,a sto je nazalost jos gore,ne vidim ni da ce se u perspektivi nesto promeniti.
Ponavljam se vec po hiljaditi put, imao sam priliku da zivim godinu dana u Rusiji, i verujte mi, oni su isti mi samo puta 10, u svakom najgorem smislu. Ok, ne treba nas porediti sa najgorima, ali ima gorih i od nas. Ima gore i od Srbije.
Primecujem, da Laki i Floyd uglavnom pricaju bolje o nama i Srb, nego mi sami. Sto se mene tice distanca je veoma bitna stvar. Veoma je interesantno, kad se odvojis negde sa strane kako pored crne i bele, pocinjes da uvidjas i nijanse.
Nema veze, neka su i nijanse sive, ali ipak nije sve tako iskljucivo:ili-ili.
P.S: apropo apatije, nezaiteresovanosti, i simptoma boli me tuki....pre neki dan odlazim u Sajkasku, deop PU NS zaduzen za saobracaj sa stranim drzavljaninom.Covek prvo sto je zapazio jeste zastava SRB koja je bukvalno u fronclama. Ne moze da skonta zasto, verujte mi covek je ostao zabezeknut.
Batalio sam da mu objasnjavam sta i kako(jer je realno-nemoguce), samo sam se pokrio usima i stvarno me je bilo sramota, tudje-a moje sramote
P.S.S: @16 valve
Koliko zaista ja i ti znamo o toj "neverovatnoj" drzavi? Mislim da si mladji od mene, a ja sam je "zakacio" 10-tak godina...
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
I ja sam zakacio nekih 8 godina te drzave, krenuo sam u prvi razled 90. Proslo je 20 godina od raspada i sad se vec ispredaju mitovi. A realno stanje kakvo je bilo mozete da vidite iz serija i filmova tog doba.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money

Kaze cale da se dobro zivelo samo tih par godina pre rata...mada ni on nije reper jer je radio za drzavu.
Pre toga je uvek bilo neko natezanje, stabilizicije, devalvacije, nestasice i sl.
He he he nikad ne bih rekao da si tri godine mladji od menedragvorl napisao:I ja sam zakacio nekih 8 godina te drzave, krenuo sam u prvi razled 90. Proslo je 20 godina od raspada i sad se vec ispredaju mitovi. A realno stanje kakvo je bilo mozete da vidite iz serija i filmova tog doba.

What i do for the livin'? I live for the livin'.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Off topic
Zvucim mnogo starije? Da ne kazem obiljnije...
Zvucim mnogo starije? Da ne kazem obiljnije...

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Jasta. Kad god pocnu neke price o tim vremenima, spominju se neki bonovi, tackice, za prasak, kafu, secer , brasno... Kao devedesetih...Floyd napisao:Pre toga je uvek bilo neko natezanje, stabilizicije, devalvacije, nestasice i sl.
I ovo sada ce nam biti dobro za dvadesetak godina.
Pa to i voznja par-nepar, svercovanje bele tehnike iz SLO (i ako je bila ista drzava) i sl.
Srbima je zapravo nostalgija urodjena boljka...umesto da stalno guraju napred, vecina radije zali za proslim vremenima.
Srbima je zapravo nostalgija urodjena boljka...umesto da stalno guraju napred, vecina radije zali za proslim vremenima.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Ovo si pogodio tacno u centar, vecito samo kuknjava... 

Zastave u fronclama sam viđao po Francuskoj i Italiji.
Tapatalk
Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ja i u USA.

Ja sam živeo malo više u staroj državi, i vrlo dobro se sećam kako je bilo. Istina je da je bilo malo više para tek krajem 80tih ali i pre toga je bilo svega dovoljno, imali smo malu nezaposlenost, narod i omladina su radili po firmama a ne dangubili besposleni kao sad. Postojala je jaka država i znao se red.Floyd napisao:
Kaze cale da se dobro zivelo samo tih par godina pre rata...mada ni on nije reper jer je radio za drzavu.
Pre toga je uvek bilo neko natezanje, stabilizicije, devalvacije, nestasice i sl.
Da li je tada bilo bolje? Da, bilo je.
Inače, Srbija je tada bila u daleko boljoj poziciji jer je razlika u standardu i svemu izmedju Slovenije ili Hrvatske i Srbije bila daleko manja nego sad.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ja sam bas gledao neku statistiku za gdp ili plate, ne secam se vec, i u YU je bilo slicno kao sto je sad, redosled: SLO, HR, RS itd...Ne kazem da su iste proporcije, ali redosled je bio taj po statistici. Sigurno da je bilo vise reda, to nema sta, ali mislim da ce se vecina sloziti da ipak to nije bio neki kvantni skok/pad u odnosu na ovo sad sto se materijalnog dela tice, nikad to nije bilo sjajno. Jedino sto je neka sigurnost tada postojala, nije bilo ovako surovo vreme kao sad, nije covek morao da razmislja toliko koja ce ga budala presresti na ulici. Manje stresa generalno koliko mi se cini.

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ajd i ja da se oglasim pošto sam dobrano zakačio taj period.
O ovome zaista možemo do sutra, ali ukratko. Da li je bilo bolje ili ne dovoljno govori priča koju će svako od starijih reći tipa "... tad je bilo tako, a onda (1991.) je počelo ovo sranje." Mislim da prilično dobro ilustruje.
Da li je bilo bolje, generalno jeste, pre svega jer je bila mnogo veća sigurnost. Valjda je normalno da ljudi loše stvari teže da zaborave, ali ne valja ni neki period idealizovati. Vidim da se debelo zaboravljaju stvari koje nisu bile dobre, a bilo ih je podosta, ekonomskih, političkih, u glavama ... i nažalost neke od njih se debelo vuku i do dana današnjeg.
Edit:
Takođe... i tada, a i danas... kad god bi se pojavio neko pametan i pokušao nešto pametno da uradi, kao pečurke bi niklo još 10 idiota kojima bi jedini smisao postojanja bivao da mu postavljaju noge i sapliću, ali to je već nama izgleda genetski.
O ovome zaista možemo do sutra, ali ukratko. Da li je bilo bolje ili ne dovoljno govori priča koju će svako od starijih reći tipa "... tad je bilo tako, a onda (1991.) je počelo ovo sranje." Mislim da prilično dobro ilustruje.
Da li je bilo bolje, generalno jeste, pre svega jer je bila mnogo veća sigurnost. Valjda je normalno da ljudi loše stvari teže da zaborave, ali ne valja ni neki period idealizovati. Vidim da se debelo zaboravljaju stvari koje nisu bile dobre, a bilo ih je podosta, ekonomskih, političkih, u glavama ... i nažalost neke od njih se debelo vuku i do dana današnjeg.
Edit:
Takođe... i tada, a i danas... kad god bi se pojavio neko pametan i pokušao nešto pametno da uradi, kao pečurke bi niklo još 10 idiota kojima bi jedini smisao postojanja bivao da mu postavljaju noge i sapliću, ali to je već nama izgleda genetski.

Širim haos!
Baba i deda su mi od obicnih plata isli na more, vozili nova kola i sagradili kucu. Uz to podigli bez ikakvih problema dvoje dece. Kada dobijes posao, znao si da ces tu ostati do penzije. Imalo je smisla skolovati se jer si znao da ti automatski sleduje lep zivot. U ono vreme se i sa srednjom skolom zivelo jako lepo, a danas i sa fakultetom ides kod tate i mama i trazis pare da izvedes devojku... Nije li dovoljno?superboss napisao: P.S.S: @16 valve
Koliko zaista ja i ti znamo o toj "neverovatnoj" drzavi? Mislim da si mladji od mene, a ja sam je "zakacio" 10-tak godina...

Primera radi, kolika bi danas plata bila potrebna da mozes da kupis ili sagradis kucu, kupis nov auto tipa Golfa 7, ides na letovanja redovno, izlazis na vecere, odgajas i skolujes dete i uz sve to ne skomrcis u bilo kom drugom aspektu zivota? Mislim da je sve ispod 2000e malo, a ko zaradjuje i 500e mesecno peva od srece jer svaki dan gleda kako ljudi kopaju po kontejneru gde on baci djubre... I ne, nisu sve cigani koji skupljaju karton, ima ovih sto nadju ostatke hrane i odmah jedu...
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...