Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Ne bih se brinuo za taj kondenz, jednostavno takvi su uslovi vožnje (hladno vreme, kratke relacije, pitanje je i kako je rešena ta recirkulacija gasova...)
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Meni emulzija na prvu deluje kao katastrofa, mada očigledno su ovde uslovi voznje u pitanju kao što kažeš.
Bukvalno kad skinem čep da ga obrišem, jbg kao da ima i malo vode na njemu. Obrišem čep i posle nekog vremena opet...
Takođe, auto malo više radi u mestu ujutru. Upalim ga da nabrzinu ugreje kabinu dok ubacim cerkicu.
Verovatno bi jedna malo žustrija voznja istopila tu emulziju ili kako već ali nije problem i ako je do lošeg kvaliteta ulja, pa da odradim mali servis...
Bukvalno kad skinem čep da ga obrišem, jbg kao da ima i malo vode na njemu. Obrišem čep i posle nekog vremena opet...
Takođe, auto malo više radi u mestu ujutru. Upalim ga da nabrzinu ugreje kabinu dok ubacim cerkicu.
Verovatno bi jedna malo žustrija voznja istopila tu emulziju ili kako već ali nije problem i ako je do lošeg kvaliteta ulja, pa da odradim mali servis...
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
I sa Castrolom ce isto praviti emulziju ako ga vozis samo po gradu i me stigne da se zagreje.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
- somi-car
Ok, kapiram. Samo da li ima potrebe ponovo da odradim mali servis zbog ulja i filtera ili samo da pratim sad kad krenem ponovo vise da ga vozim?
Idi ga izvozaj neka ispari ta voda
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Kada se ugreje onda ga oprzi lepo, pun gas, da ulje predje 100c da otpusti vodu.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Tu ne pomaze nista osim da stavis grafitno ulje. Probao sam na bivsem auto i provereno radi. Auto radi savrseno. Nije bilo vise majoneza na cepu. Nije trosio ulja a prodao sam ga kad je imao 15 leta...somi-car napisao:Meni emulzija na prvu deluje kao katastrofa, mada očigledno su ovde uslovi voznje u pitanju kao što kažeš.

Ako se taj auto vozi po gradu, kratke relacije... a jos ako sipas krs ulje... ocekuj majonez na cepu od ulja. Na ulju ne stedim. Litar sam placao preko 1300 din.
I ne mora da znaci da ti je motor pomesao vodu i ulje. Price su jedno a stanje motora nesto drugo.
Послато са GT-I9515 уз помоћ Тапатока
- somi-car
Ulje je po specifikacijama proizvođača. Sad da li je meni uletelo neko njesra, stvarno ne znam. Ali posle malog servisa prešao sam 5000 km i nije bilo ni trunke majoneza.
Bukvalno je počeo da se javlja taj majonez od kad sam auto počeo manje da vozim (2,3 km do vrtića). Jbg zanimljiva mi je Alfa koju sam uzeo neplanirano
Bukvalno je počeo da se javlja taj majonez od kad sam auto počeo manje da vozim (2,3 km do vrtića). Jbg zanimljiva mi je Alfa koju sam uzeo neplanirano

To je normalno za takvu upotrebu
Sve ok, vozi i ne brini. Mogao bi da napravis neku duzu voznju i resices problem. Radna temperatura ulja je i ovako preko 100 stepeni, samo sto treba malo vise vremena da dostigne radnu temperaturu i malo vise vremena da ispari sva voda.
Jedini lek za nase aute koji se najvise koriste po gradu je da ga spucas na auto putu; ne spustas ispod nekih 140-150 km/h. Odavde do Evzonija...
Sa pauzama za kafu i sipanje goriva...
I nece biti problema ni sa katalizatorom a ni sa zapusenim diznama... 

Mora da stane u Predejane jbg.

- somi-car
Generalno 607 i koristim za duza putovanja....manje ga vozim po gradu. Zbog duzih relacija sam ga najvise i kupio.
Sad je ispalo tako da sam cesto gotovo i stalno vozio Alfu a 607 samo do posla ili vrtica...ali supruga kuka na njen 206 i ''krade'' mi alfu...tako da se 607 vraca u igru
Sad je ispalo tako da sam cesto gotovo i stalno vozio Alfu a 607 samo do posla ili vrtica...ali supruga kuka na njen 206 i ''krade'' mi alfu...tako da se 607 vraca u igru

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,