Alfa Romeo Giulia

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
BobanR
Reactions:
Pridružio se: 12 Apr 2015, 22:07
Garaža: Brera 2.4

Re: Alfa Romeo Giulia

Post od BobanR »

Miloše, svi mi znamo da si Nemac zarobljen u telu Italijana :kezo:
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

:kezo: Znači Miloš je prikriveni pancer :mrgreen:

Ta cena od 32k € za osnovnu, otiće dole već sledeće godine, verujem da će biti vrlo konkurentan, auto deluje vrlo ozbiljno, a vreme će pokazati...
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Pa ne znam koliko ce se Alfa usrećiti sa prodajom. Moždasamo u Italiji. Na ostalim tržištima nećeimati zavidnijeg uspeha. Mercedesima C klasa je nikad dopadljivija, Audi A4 je izbacio novi model koji nije neštoali ima svoje tradicionalne fanove. Bmw se jos drzi iako je skoro 5 god star model ali za 2 god izbacuje novi model koji ce verovatno biti najbolji od svih. Alfa ako misli da privuče kupce bmw-a od toga nema ništa verovatno. Ne verujem da ce postići značajnijiuspeh u odnosu na svoje predhodnike ( 159, 156)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Nema sanse da privuku ista od kupaca BMW-a...
ROCK
Reactions:

Post od ROCK »

Naravno. To i rekoh. A jos kad izadje nova trojka za god i po dana tek ce ih pregaziti u svakom pogledu. Moždaprivuku kupce po kojeg pasata ili mondea zbog zadnjeg pogona i vise opreme ako budu nudili
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

http://www.alfaromeo.it/giulia#_" onclick="window.open(this.href);return false;
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Neće oni ni da privlače kupce BMW-a... možda ponekog koji je uzme iz radoznalosti. Alfa ima svoje kupce.

Jedino QV možda bude interesantna i kupcima premijum automobila.
ROCK
Reactions:

Post od ROCK »

Videcemo kad izadje zvanicna QV da li je i koliko bolja od M3 ili c63amg. Ne sumnjam da je los auto ali jos treba da se pokaze i dokaze kad izadje
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

ja nzm zasto ste ubedjeni da neko ko je do juce vozio bmw ne bi kupio alfu..? jel los auto? jel se kvari? jel je ruzan?
Sta ima od menjaca ZF ili TCT?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ti ko da si sa kruske pao.
Da li je los auto, otkud znamo, verovatno nije.
Da li se kvari, kako to mozemo znati?
Jel ruzan, nije ali nije ni mis sveta.

Zasto neko ko vozi BMW ne bi kupio Alfu? Jednostavno ko vozi BMW nece ni pogledati ni razmatrati Alfu pri kupovini, uopste ga nece zanimati. Alfa prvo mora da povrati ugled i brend koji je izgubila (a to se ne desava preko noci) pa tek onda mozemo da pricamo o tome.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ciljevi su im daleko prizemniji od ugrožavanja jednog BMW. U startu planiraju da proizvedu mnogo mnogo manje automobila. Samim tim što će tih vozila biti znatno manje nego ovih drugih, nekome može da se učini interesantno. Sam auto će nesumnjivo biti dobar i zanimljiv, specifikacije garantuju da je zabava zagarantovana.

Čak i da je daleko bolji od celokupne konkurencije i odgovarajuće cene, to nije garancija uspeha. Baš zbog toga što im ciljevi nisu preterani, imaju poprilično izgleda da naprave dobar posao. Broj potencijalnih kupaca sigurno nije mali, jer su i mnogi ljubitelji Alfi pobegli u druge tabore zbog odsustva odgovarajućeg automobila u segmentu.

Ja, lično, očekujem auto bolji i kvalitetniji nego što je to 159, koji je sam po sebi veoma kvalitetan i interesantan automobil, a iz tog etalona bih smeo da ga kupim kao novog ili kao mlađeg polovnjaka. Ne čini mi se da bi to bio neki ozbiljan rizik.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ma kakav rizik, razlike na period od 5-6god posedovanja su sitne (a to mu dodje rizik).
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Sigurno je da ce uzeti deo manji deo kupaca audiju, bmw i mercu, neki ljudi biraju ce pre uzeti mainstream alternativu ako nije znatno losija, pa imas deo ljubitelja alfi koji su presli na druge brendove usled nedostatka ponude iz alfe itd.

Mislim da im je zadatak prilicno lak, ne treba da fasciniraju, osim mozda QV, dovoljno je samo da ne razocaraju.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

Laki021 napisao:Ti ko da si sa kruske pao.
Da li je los auto, otkud znamo, verovatno nije.
Da li se kvari, kako to mozemo znati?
Jel ruzan, nije ali nije ni mis sveta.

Zasto neko ko vozi BMW ne bi kupio Alfu? Jednostavno ko vozi BMW nece ni pogledati ni razmatrati Alfu pri kupovini, uopste ga nece zanimati. Alfa prvo mora da povrati ugled i brend koji je izgubila (a to se ne desava preko noci) pa tek onda mozemo da pricamo o tome.
Upravo sam to hteo da kazem. Ne vidim razlog za osudu nekog auta koji jos nista nije pokazao. E sad, cekati da se neko dokaze i da povrati ugled...Ne znam da li svi tako razmisljaju. Ne znam za vozace bmw-a ali ja sam vozac mercedesa (c klasa w203 FL, takodje kupljen nov kad je izasao) i kada bih imao para za nov auto u tom segmetnu bi pored a4, bmw3, c klase bez trunke razmisljanja kupio giuliu. Dakle eto potencijalno su vec oteli jednog vozaca mercedesa. Protiv argument samome sebi cu navesti u tom smislu da samo oni sa realnim parama mogu da pricaju sta bi kupili jer jedno sta bi kupio kada imas pare a drugo je kada "mastas" (ja trenutno)

Zasto bih kupio giuliu? zato sto zelim auto na zadnji pogon sa manuelnim menjacem koji ima oko 200 konja. A to nema ni XE jaguar ni lexus IS ni audi a4 ni mercedes vec samo bmw i alfa. E zasto ne bmw nego alfa? pa eto alfa je alfa a bmw je bmw, nemam nista lose na racun bmw da kazem
Odgovori