Letnje gume
Re: Letnje gume
Nemoguće da niko od vulkanizera nema iskustvo sa Sportiva gumama. Da ili ne za Fabiju stare generacije?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Letnje gume
Jbg relativno nov brend.
Bolje nego Tigrusa.
Koliko novaca za koju dimenziju?
Bolje nego Tigrusa.
bolji je barum za iste pare sigurno od te sportive

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Imam Barum i dobra je guma, ali Sportiva je isto kao i Barum, pod kapom Kontinentala, i to mislim čak pozicionirana iznad Baruma, nisam sto posto siguran ali mi se čini da je tako. Taj Barum je d za moje potrebe odličan, isto je Fabija u pitanju. Guma Bravuris 2 u 205 45 16, prezadovoljan sam.
sportiva je ispod baruma, i nesto malo jeftinija... vozim i ja Bravuris 3HM 255/35/19 vec 3-4dana i prezadovoljan sam gumom i cenom, nadam se da cu brzo da predjem na istu samo u 20"
mozda ja ne umem da vozim, ali nikakvu razliku ne primecujem izmedju Barum Bravuris 3HM, Michelin PS3, GoodYear eagle F1... meni je sve to apsolutno isto
edit: nije isto Michelin PS3 se trosi kao nenormalna, i rekao bi da fabricki ima bar 1mm manje sare...

mozda ja ne umem da vozim, ali nikakvu razliku ne primecujem izmedju Barum Bravuris 3HM, Michelin PS3, GoodYear eagle F1... meni je sve to apsolutno isto

edit: nije isto Michelin PS3 se trosi kao nenormalna, i rekao bi da fabricki ima bar 1mm manje sare...
Kad imaš toliko malo gume na toj felni, i da je skineš pitanje da li bi primetio razliku...
gde malo gume na 255/35/19? izgleda kao balon
na nekom autu od 300+ps je razlika sigurno ogromna, ali ja na mom autu i mojom voznjom ne primecujem nikakvu razliku... doduse vozim samo po gradu i autoput

na nekom autu od 300+ps je razlika sigurno ogromna, ali ja na mom autu i mojom voznjom ne primecujem nikakvu razliku... doduse vozim samo po gradu i autoput

Držanje pravca i kočenje su najbitniji parametri, a oni ne zavise od konjskih snaga. Inače, slažem se, mislim da su razlike između guma bar što se gripa tiče dok su nove veoma male između proizvođača. Ono što ih razlikuje je trajnost, buka, održavanje performansi na nivou kroz čitav životni vek, a ne samo na početku. Mislim da jeftiniji proizvođači još nisu došli do tog nivoa da im gume "rade" barem približno dobro kad se malo potroše kao kad su bile nove.
Ne znam koja je dimenzija, ali je Fabija stari model, 1,2 benzinac i obicbe felne. Navedenu Sportivu mogu da dobijem za 3000 din sa ugradnjom bez balansiranja.dag81 napisao:Jbg relativno nov brend.
Bolje nego Tigrusa.
Znači, da pazarim

edit
Cena je tačno 23€ po komadu a dimenzija je 175/65 14
- dag81
- Kontakt:
Pazari za te novce. Na fabiu 1 ide 165/70 14 185/60 14 fabricki, ali moze i 175/64 14
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ja za te pare gumu ne bih kupio.
Previse mi je jeftino. 

- dag81
- Kontakt:
To je vrv bez pdva
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
I kod mene se isto dešava. Ovo im je treća sezona. Prednje izgledaju bolje, mada su verovatno rotirane prilikom montaže, nisam obraćao pažnju. Nije stvar zbog koje ću reklamirati gumu jer mi se čini da guma radi posao i dalje dobro bez obzira što se kruni, najviše po ivici. Ali u neku ruku gubim poverenje u Fuldu iako je "Made in Germany" tako da ću sledeći put verovatno birati drugu marku iako je ovo verovatno samo do Carat Progresso ili možda čak samo do određene serije.ivancho napisao:Mene nerviraju slucajevi, gde ima nekog nedostatka (fabrickog) a da ovi mrse.....kao sto se recimo desilo Nextu sa Fuldom C. Progresso.
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !