Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

starac vujadin napisao:Nadam se da će u dogledno vreme doći kraj glupavom korporativnom rivalitetu Samsunga i Apple potpomgnut armijom zaslepljenih fanova (nije upućeno nikome ovde, već uopšteno) i plaćenih medija. Eh, kad su rivali bili Motorola, Nokia i Ericsson...a ne ovo tužakanje, vređanje i međusobno kopiranje na svakom koraku.
Citam ovih dana malo intenzivnije recenzije kao i forume posvecene mobilnim telefonima...
Znao sam da su apple fanovi "sektasi" ali su mala deca u odnosu na android fanove.
Apple fanovi kazu "iPhone je najbolji" a onda krecu pljuvacine, cak se ide i do toga da se iOS-om "zadovoljavaju nepismeni debili" dok je android za ultra obrazovane i pametne geekove, koji znaju da root-uju, budze custom rom-ove, optimiziju, cackaju i sve, samo ne i da koriste te telefone.

IPhone radi posao za koji je napravljen odlicno i to mu niko ne moze osporiti...sa relativno slabijim hardverom od S3 postize iste ili malo bolje rezultate...nema pucanja, nema bagovanja, nema budzenja, nema iskcekivanja najnovijeg (za malo najboljeg...ali bice sledeci) custom rom-a, nema iscekivanja update itd.
Kvalitetno uradjen telefon koji donekle i opravdava svoju cenu za razliku od plasticnih kineza...

Mozda zvucim kao Apple fan ali zaista nisam...samo iznosim cinjenicu da mi je prijatnije da radim na iOS-u nego na androidu...zapravo od ICS-a sam dobio averziju prema istom.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nenade citao sam o tome...u pitanju je fabricki propust koji se istrazuje ali kazu da ce osteceni telefoni iz te serije biti zamenjeni.
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Floyd nije bilo namenjeno tebi nego Adrei...

No, bilo kako bilo ne mislim da su iPhone user-i debil,i a android user-i extra pametni geek-ovi. Evo prvi na svom SGS 3 koristim ISKLJUCIVO stock romove jer mislim da tako telefon radi najbolje. Nisam ga nikada ni rootovao mada sam mu (cim je izasao prvi poljski JB) instalirao JB poljski pa onda FR, pa onda UK, pa sada India...

iPhone je ok uredjaj i sam mislim da radi odlicno. Ono sto meni smeta kod iPhone filozofije jeste zatvorenost samog sistema, fanboys (gori su od androida "a mon avis")
I "prodavanje muda za bubrege"

Nas novi iPhone ima...VIDEO CALL!!! a nokia 6230 imala to pre 10 godina.

ili... "sad cemo da zajebemo google iako su oni najveca intenet kompanija na planeti i umesto njihovih odlicnih mapa, izmislicemo neke nase..."

"U jebo te pa ove mape ne rade, nista nema na njima..." "Cuti, prodacemo im pricu kako su korisnici glupi i ne znaju da ih koriste, prolazi to, sigurno..."

I jos nesto: u eri velikih ekrana oni i dalje furaju minijaturan (u odnosu na danasnje standarde)

Kada uporedim bilo sta:internet, igrice, sveukupan dozivljaj, nekako mi I5 izgleda "siromasno" u odnosu na SGS3.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ne mislim konkretno na tebe ali vidis kako generalizacija moze da bude losa stvar.
Cinjenica jeste da je jednocifren procenat kupaca smartphone-ova tehnicki obrazovana pa se zato proizvodjaci glupim reklamama dodvoravaju onim drugim...jer oni su trziste.
Ima itekako pametnih i tehnicki jako obrazovanih ljudi koji koriste iPhone bas zato sto je najstabilniji.

Isto kao ti sam i ja razmisljao do skoro i nervirao me iPhone (posedovao sam 3G kratko) te sam dao sansu androidu i jako zeleo da sve to uspe. Posle rastanka sa symbianom uzeo sam HTC Desire (verzija cuvenog Nexusa 1) koji je u tom trenutku bio vrh ponude i kontao da ce on biti osnov za razvoj uspesnih android modela ali nije bas tako bilo...
HTC je poceo da slabi i na vrh isplivava Samsung...svi mi pricaju to je prava stvar i reko da probam (i ako sam jos pre 8 godina rekao da Samsung vise necu da uzmem).
Note jeste dobar telefon (bio dok nisam presao na ICS) ali sam se sa izborom definitivno zajebao jer mi je preveliki za telefon a premali kao tablet i sve vise me nervira da ga vucem sa sobom...cesto ga ostavim u autu tj. svaki put kad i jaknu.
Ja licno smatram da je 4.5" neki maksimum za nesto sto se zove mobilni telefon...za ostalo su tu tableti od 7" pa nadalje...
Ok, mozda je za mnoge Note prava stvar...za mene nije i tu sam se zeznuo...ima par trenutaka kad mi je super ali u ostalih 90% situacija me nervira...

A sto se tice price da apple svoje korisnike smatra ovcama, isto moze da se kaze i za drugu stranu.
Apple je zas*ao sa mapama ali ce i jos nekim stvarima koje ce u sledecem update-u srediti (ok, ne i mape ali bice google app) i taj update ce biti dostupan kako onima sto su juce kupili telefon, tako i onima koji su ga kupili pre 2 godine i svima ce da radi.
Samsung s'druge strane prodaje m za bubrege...proda ti telefon od 600e i posle par meseci te obraduje da ako hoces da ti update radi kako treba, onda spremi jos 600e za novu plasticnu kutiju sa neprehebivim hardverom.

Sto se mene tice ni jedan android fon ne bi smeo da kosta vise od 300e i nadam se da ce LG tu da postavi standard.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Drugar ima S3 i od pre neki dan problem sa Bluetooth-om. Sve izgleda normalno, ja vidim njegov telefon i on vidi moj, uparimo se, ali ne možemo da razmenjujemo podatke iako telefon u oba slučaja kaže da šalje podatke. Isto je i sa konekcijom sa laptopom.
On kaže da mu je radilo sve ok, pre neki dan se povezao sa nekim telefonom, poslao 2 slike i posle toga je zabagovao. Ja probao sva moguća podešavanja, ali ništa. Zna li neko nešto o ovom problemu na Galaxy modelima ili imate neki predlog šta pokušati da se to namesti? Samo ne factory reset. :)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Java telefoni su zakon :mrgreen:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Taj problem sa BT na S3 smo imali i kolega i ja. Pronadjemo se, ali ne mozemo da razmenjujemo fajlove. Mada, ipak mislim da nije do S3, vec do drugog telefona (u mom slucaju moj prethodni LG 2X), jer kolega samo sa mnom nije mogao da razmenjuje fajlove, sa svima ostalima iz kancelarije je mogao bez problema. Kao da postoji neka barijera koji telefon sa kojim moze da se "upari" (mada zvuci suludo)... kako bi meni to poslao, slao je prvo koleginici (koja ima Xperiu), pa je onda ona meni. Neka proba da salje na jos par telefona, sigurno nece biti problema.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Jbga, na taj neki Samsung je poslao 2 fajla i onda odjednom više nije hteo. Od tada neće, a sa laptopom mora da radi, al neće ni sa njim. Tako da je definitivno do telefona, samo ne znam što baguje i kako da to otklonim.
Posetite www.garaza.rs !
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Nisam imao takvih problema. Što da ne uradi factory reset? Kontakte ima na google, neka skine mobile backup program i zdravo. Verovatno će rešiti problem.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma ja da sam u pitanju lako bi, a drugar je malo specifičan korisnik. Nameštamo mu telefon već mesec dana, da bude sve kako je on zamislio, pa sad ako bi to radili ponovo, izludeo bi.
Posetite www.garaza.rs !
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

@trojanac

Jel radio mozda upgrade na JB?
Meni je Note super radio dok ga nisam prebacio na oficijelni ICS...od tad se zaglupljuje.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma jok, ništa od toga.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Floyd napisao:@trojanac

Jel radio mozda upgrade na JB?
Meni je Note super radio dok ga nisam prebacio na oficijelni ICS...od tad se zaglupljuje.
Zato staviš:

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1871713

i nema problema...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Izbegavao sam custom rom-ove iz principa (nisam platio telefon 600e da bi se zajebavao sa tim) ali cu najverovatnije da probam...nista me ne kosta.

Igrao sam se malo danas sa Nokiom 920...zanimljiv uredjaj, jako lepo radi, WP8 izgleda ok ali telefon je hebeno tezak...nije ni moj mnogo laksi ali je dosta i veci od Nokie pa je subjektivni osecaj drugaciji.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Odgovori