Obrazovanje i školstvo
Re: Obrazovanje i školstvo
Nebojša Arsenijević, rektor Univerziteta u Kragujevcu, odgovara na izjavu premijera Aleksandra Vučića da je nivo obrazovanja relativno nizak osim na Univerzitetu u Beogradu
„Ne mogu da verujem da premijer može sebi da d0zvoli takvu ružnu izjavu, kao što ne mogu da verujem da se upušta u nešto za šta nije kompetentan. Ta izjava povlači veliku štetu koju će trpeti studenti i nastavnici.“
http://www.bizlife.rs/aktuelno/izjava-d ... mpetentan/
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/rektor ... an/70drpjd
„Ne mogu da verujem da premijer može sebi da d0zvoli takvu ružnu izjavu, kao što ne mogu da verujem da se upušta u nešto za šta nije kompetentan. Ta izjava povlači veliku štetu koju će trpeti studenti i nastavnici.“
http://www.bizlife.rs/aktuelno/izjava-d ... mpetentan/
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/rektor ... an/70drpjd
Nazalost, ovaj tragicni dogadjaj jos jednom pokazuje da u Srbiji nista ne vredi toliko malo kao ljudski zivot!
Vredi manje od jedne urolane cigarete sa buvljaka.
Konkretnog krivca ovde nema tj. krivi su svi! Kriv je nastavnik, krivi su ljudi sa jezera, krivi su roditelji, a kriva su i deca!
Bez zezanja, ali zaista smatram da i deca ta nesretna deca nose deo krivice za to sto im se desilo. Danas deca veoma brzo odrstaju! Klinci sa 4-5 godina koji idu u vrtic su veoma bistri,pametni,mudri,lukavi...i ako njihov odgoj ne ide u pravom smeru, vec na kraju osnovne skole to vise nisu deca nego indijanci! A vec sa 18-20godina ih dobar deo zavrsi u crnoj hronici.
Vredi manje od jedne urolane cigarete sa buvljaka.
Konkretnog krivca ovde nema tj. krivi su svi! Kriv je nastavnik, krivi su ljudi sa jezera, krivi su roditelji, a kriva su i deca!
Bez zezanja, ali zaista smatram da i deca ta nesretna deca nose deo krivice za to sto im se desilo. Danas deca veoma brzo odrstaju! Klinci sa 4-5 godina koji idu u vrtic su veoma bistri,pametni,mudri,lukavi...i ako njihov odgoj ne ide u pravom smeru, vec na kraju osnovne skole to vise nisu deca nego indijanci! A vec sa 18-20godina ih dobar deo zavrsi u crnoj hronici.
Uhapšeni zbog iznajmljivanja pedaline utopljenim dečacima
http://rs.n1info.com/a193039/Vesti/Vest ... acima.html
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
U životu nisam video na pedalini pojas. Sad traže krivce i hapse njih.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Na kraju ce uvesti zakon za zesce vezivanje nego na Roller coasteru... naravno da nigde nisam video ni pojase ni prsluke kod pedalina.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Prošle godine u Grčkoj su insistirali na pojasevima i za odrasle i za decu. Gledam sad po slikama, par godina ranije na drugom mestu nije bilo.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Ja sam vidjao na adi da nose prsluke. Doduse naguzva se po desetak njih pa nema za sve.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Jel su trebali i da im traze sertifikat da znaju da plivaju, pa ako ga nemaju da ih nauce da plivaju?havijer napisao:Uhapšeni zbog iznajmljivanja pedaline utopljenim dečacima
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Svi će sada biti krivi osim ministarstva. Da ministar podnese ostavku, to ovde ne postoji...
Kakve veze sad ima ministar sa bilo cim?
Na adi u bgd postoje spasioci, blizu je i dezurna ambulanta, kola hitne pomoci. Bio sam jednom na srebrnom jezeru i koliko sam video postoji uredjena plaza. Za pedaline ne znam da li u bg moraju da daju prsluke, to za pojas za vezivanje nikada nigde nisam video. Cinjenica je da ti koji su ih rentirali nisu smeli da puste buljuk od desetoro dece na dve pedaline. Bar ovde sta god da hoces da rentiras niko nece tek tako da ti da bez da ispostuju neki propis. Npr, na adi rentiraju detetu od oko 7-10 god rolere, uz to je detetu taj iz servisa stavio stitnike za kolena, laktove, svojim ocima sam to video, kad rentiraju bicikle nameste visinu sedista , skuter bez kacige niko ti nece rentirati.Laki021 napisao:
Kakvi bre spasioci na jezeru sa pedalinama (ako nema pride i uredjena plaza), pa to nigde nema sta je vama.
Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока
Ma svi u lancu odgovornosti trebaju da odgovaraju.
Jesi li pustio 10 dece na 2 pedaline koje su propisane za 4 osobe po jednoj?
Jesi li pustio decu na pedaline a da nisu propisno opremljeni za boravak na vodi (pritom ne mislim na prsluke, vec osnovno da su deca bila u kupacim a ne u garderobi koja ce i plivacu da napravi problem u slucaju pada u vodu a ne deci)?
Jel nije bilo spasioca?
Jel vodic/profesor nije znao gde mu je velika grupa dece?
Jel dozvolio da deca odu na vodu a da predhodno nije proverio kakvi su plivaci?
Molim lepo, redom odgovarati na pitanja i traziti diretno odgovorna lica i sve redom procesuirati.
Naravno da je najveca krivica dece sto su uopste radila takve gluposti, naravno da ima krivice i roditelja koji decu do toliko godina nisu naucili da plivaju i vaspitali kako da se ponasaju... ali to ne umanjuje odgovornost svih ostalih lica koji su svojim delovanjem mogli da sprece incident.
Pa ce onda mozda neko i da se zamisli da profesionalnije radi svoj posao... ipak su to deca i kad ih posaljemo mi tim ljudima koji trebaju da brinu o njima poveravamo nesto najvrednije sto imamo, a ti ljudi se cesto ne ophode kao da im je poveren tako odgovoran zadatak vec kao da su i oni otisli na odmor (casti izuzetcima kojima skidam kapu).
Jesi li pustio 10 dece na 2 pedaline koje su propisane za 4 osobe po jednoj?
Jesi li pustio decu na pedaline a da nisu propisno opremljeni za boravak na vodi (pritom ne mislim na prsluke, vec osnovno da su deca bila u kupacim a ne u garderobi koja ce i plivacu da napravi problem u slucaju pada u vodu a ne deci)?
Jel nije bilo spasioca?
Jel vodic/profesor nije znao gde mu je velika grupa dece?
Jel dozvolio da deca odu na vodu a da predhodno nije proverio kakvi su plivaci?
Molim lepo, redom odgovarati na pitanja i traziti diretno odgovorna lica i sve redom procesuirati.
Naravno da je najveca krivica dece sto su uopste radila takve gluposti, naravno da ima krivice i roditelja koji decu do toliko godina nisu naucili da plivaju i vaspitali kako da se ponasaju... ali to ne umanjuje odgovornost svih ostalih lica koji su svojim delovanjem mogli da sprece incident.
Pa ce onda mozda neko i da se zamisli da profesionalnije radi svoj posao... ipak su to deca i kad ih posaljemo mi tim ljudima koji trebaju da brinu o njima poveravamo nesto najvrednije sto imamo, a ti ljudi se cesto ne ophode kao da im je poveren tako odgovoran zadatak vec kao da su i oni otisli na odmor (casti izuzetcima kojima skidam kapu).
Kad mislis da je OK pustiti decu da idu sama u skolu bez pratnje roditelja?
Malo je tesko odgovoriti na to pitanje bez licnog iskustva (kao i bilo sta vezano za decu), a i zavisi od mnogo faktora.
Mi smo na selu isli samo od prvog razreda i bilo je apsolutno bezbedno i normalno.
U vecem gradu gde dete mora nauciti mnogo vise da se snalazi a ima i vise opasnosti, mozda ne bi trebalo samo da ide pre 5-6 razreda (pisem napamet).
Mi smo na selu isli samo od prvog razreda i bilo je apsolutno bezbedno i normalno.
U vecem gradu gde dete mora nauciti mnogo vise da se snalazi a ima i vise opasnosti, mozda ne bi trebalo samo da ide pre 5-6 razreda (pisem napamet).
Ja sam od 3.dana 1.razreda osnovne skole isao sam u skolu. Nisam bas solo sam,nego sa drugarima. A skola je bila udaljena 20-25min pjeske.Laki021 napisao:Kad mislis da je OK pustiti decu da idu sama u skolu bez pratnje roditelja?
Mi smo jos ko klinci isli sami u vrtic, i bili smo u fazonu da nas je sramota da nas baba,mama,tata dovode u vrtic.
Ja sam isao ispred oca 50 metara ispred, i onda ga cekam kod ulaza u vrtic da me isporuci vaspitacici. Nedaj Boze da me drzi za ruku i vodi, auu , bruka!