Sport

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Sport

Post od Ogi »

Mislim da to nije u redu jer sportisti iovako imaju para I previse. I najgori fudbaler, I najmanje placen sport, svi oni imaju mnogo vise od onoga koliko im treba.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nije lako biti prvi ni u nacionalnom prvenstvu, a kamoli u evropskom ili svetskom takmičenju. Naklon do poda svima koji su uzeli medalju na nekom velikom takmičenju. Ne zlatnu, već bilo koju medalju.

No kako je sve postalo naopako u ovoj državi tako ni ovakav uspeh nije dovoljno velik, ocigledno. Sinoć došlo 5000 ljudi. Ej, pa samo rodbina, prijatelji i poznanici. Možda poneko dete koje trenira odbojku da vidi svoje idole.

Pa u ovolikom gradu sve ispod 50 000 je sramota. Tužno.

HTC Desire 12 via Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Rekao bih da niste razumeli suštinu.
Da prenesemo to u brojke. Recimo da je to 12 * 30.000eur = 360.000 premija.
1500eur * 12meseci*40god* 12igrača = 8 640 000eur penzija + onih 360k = 9miliona
Dakle, ovo zlato će nas koštati 9 miliona eura, i ja nisam baš siguran da li je to u redu.

Ajde premije su mi OK.
Ali baš i nacionalna penzija da ide, to mi je nelogično.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Računaj da te devojke osvoje 5 medalja kroz karijeru a imaju jednu penziju. Nije to baš tako jednostavno sračunati po medalji.

Kako god, poenta je da se stimuliše (lupam) bacanje kugle gde je zarada mnogo manja.

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Odakle 40 godina u računici? Dobijaju tu nacionalnu penziju odmah ili kad napune određene godine starosti?

A što se miliona evra tiče, na toliki period to je ništa. Svake godine odu milioni za ko zna šta, da ne kažem u tuđe džepove, pa nikom ništa.

HTC Desire 12 via Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ne useravaju se bas svi sportisti od para.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Te nacionalne penzije su nešto što bi trebalo da budu jedva dovoljne penzije da može da se živi. Druga stvar je što je naš penzioni sistem propao, pa će 80% ljudi morati da rade dok ne crkne jer od penzije neže imati ništa, pa ovo deluje "ohoho al se rasipa". To nije nikakav poseban trošak. Jeste li svesni da većina sportista kada završi karijeru počinje život ispočetka u kome se mnogi ne snađu i da su pare koje zarade tokom karijere uglavnom skor sve pare koje zarade? Jel znate koliki su ugovori odbojkašica? Samo najveće svetske zvezde imaju 100-200000 hiljada godišnje, druge takođe jako poznate igraju za 30-50000 evra godišnje. Isto tako je u rukometu, vaterpolu...Retko ko plaća žensku odbojku - Turska, Italija, dva-tri kluba u Rusiji...Brazil i Japan plaćaju, ali teško primaju evroske igračice. Mala bara, puno krokodila.
Jedan dobar programer(ka) zaradi više od ogromne većine odbojkašica i to može da radi ceo život, a odbojkašica to može desetak godina i to ako je povrede zaobiđu. Ne treba pominjati koliko je teže postići da se igra dobra odbojka i da se od toga živi nego da se postane programer.
Sad ne valja premija i penzija ne valja, a kada bi se desilo da nađu bivšu odbojkašicu od 50 godina kako prosi ili se prostituiše u parku onda bi bilo drvlje i kamenje na državu kako ne vodi računa o legendama.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Ovde vecini sve smeta tako da reakcije nisu cudne uopste.
Zasluzuju devojke i vise od ovoga sto su dobile osvajanjem zlatne medalje!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Pa da..i svi tapšu po ramenu i dive se članici Pink Pantera koja piše knjige, gostuje na tv, svima je simpatična, a žena lopov. Btw, bila je košarkašica, ali nije pobrala simpatije na tome.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

O kome se radi?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Moram priznati da nikad nisam cuo za nju. Doduse, nesto i nisam pratio zensku kosarku, sem sto sam se jedno vreme zabavljao sa sestrom od jedne reprezentativke. :mrgreen:

Sto se drugog dela price tice, kad vidim gde sve gostuje, ne zelim ni da znam...
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Penzija im počinje od navršene 40godine života.
A onih 40god sam napisao pod pretpostavkom da će živeti još 40g tj. do 80g.
Bavio sam se sportom od detinjstva,pa sam upućen u zbivanja da su plate i ugovori loši za neke nekomercijalne sportove,to je jasno.
To je lična stvar svakog pojedinca hoće li se baviti profesionalnim sportom ili će ići na fakultet,ili će otvoriti frizerski salon....i koliko novca će zaraditi dok se bavi tim poslom. Ja nemam ništa s tim što nekome karijera traje 15ak godina i zaradi 15miliona,a nekome samo 2 meseca do prve velike povrede.
Bez brige,ove odbojkašice će naravno moći da naplate ovo zlato i nakon prestanka aktivnog igranja. Ako nastave da se bave odbojkom i postanu treneri, u bilo kojem gradiću od Austrije do Norveške moći će ostvariti veoma dobra primanja i lagodan život. Znam lično podosta takvih primera.

Meni nije jasna tolika zaludjenost sportom kod našeg naroda.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Manje smo zaludjeni od npr. Španaca ili Engleza, a rekreativno ni blizu Skandinavcima ili Rusima.
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Zvezda kao vaterpolo da igra a ne fudbal. Ovo je sramota ali tako sam i ocekivao, generalno i treba da ovako prodju.
Gde nema struke i gde je politika, kriminal i drugo, nema tu zdravog temelja za bilo sta.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Odgovori