Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Re: Zanimljivi oglasi

Post od ROCK »

Dresi kesu i uzimaj ovog e63 :). Svarno vrh izgleda a nije skup puno. Spustice malo sigurno :)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Day Walker napisao:Koja lux kola za Topaloviće.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mislis za Drndu

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

ROCK napisao:Dresi kesu i uzimaj ovog e63 :). Svarno vrh izgleda a nije skup puno. Spustice malo sigurno :)
Šalu na stranu. Najlakše je odrešiti kesu za ovaj auto. Čak i nije problem ni sipati, 14-15l u proseku. Problem je održavanje. Naći dobrog majstora za ovakav auto takodje je problem. Ne verujem da bih ga održavao u ovl. servisu, već bih našao nekog ko zna da popravlja/servisira ovakav auto, kome su u radionici slični automobili.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Ma znam. Ovo je vise sala. Ne kosta on dzabe 25k a placen 125k. Odrzavanje a pogotovo popravljanje takvih auta je strasno skupo. Nema veze jel M, AMG ili RS. Svaki deo kosta nekoliko puta vise nego kod civilnih modela
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

ROCK napisao:Ma znam. Ovo je vise sala. Ne kosta on dzabe 25k a placen 125k. Odrzavanje a pogotovo popravljanje takvih auta je strasno skupo. Nema veze jel M, AMG ili RS. Svaki deo kosta nekoliko puta vise nego kod civilnih modela
Problem je cena delova, ali i dobar majstor. Delove ljudi naručuju i iz USA i opet ih izadje jeftinije.

nemačka:

Original prednji diskovi (oba) su 300 eura.
Zamenski, ATE, 200 eura diskovi i pločice (diskovi su 330 mm).

Poređenje 55 i 63

Slikaimage search
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Da, kako li bi preziveo 200e za diskove...posto za ovaj moj traktorcic sa diskovima sa Punta kod nas placam 120...
Nije taj AMG uopste toliko strasan za odrzavanje koliko ljudi misle, a upravo to i pokazuju ove smehotresne cene diskova.
Tu je jedini veci trosak ogibljenje, a i to ne mora biti, ostalo nema nekih ozbiljnih problema u odnosu na ostale Mercedese.
Jos je 63 restyle model 211-ice, pa ce odrzavanje verovatno biti cak i jeftinije od nekog E320CDI prerestyle, jer je mnogo pouzdaniji.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ta cena je niza nego za moje plocice, tako da...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

pa nisam se žalio. Nego sam pokazao kako su u stvari jeftini diskovi. Za W212 original 63 su 1200 eura samo diskovi.

Čini mi se da sam za 55k našao set za zamenu lanca sa svim dodacima i vodenom pumpom za 450 eura. U AT u ovl. servisu mali servis za moju Kiu je 450 eura :)

Još ako imaš sreće pa malo dublje tražiš, proći ćeš jeftinije. Zato sam i potencirao na problem sa majstorima. Ako zapne negde dublje, može se desiti da ni ovlašćeni neće naći problem

150 eura:

Slika

polovan glavni kompjuter 250 eura

original pločice 350 eura za napred. Bolja opcija su zamenski. Čitao sam na dojče forumima da ljudi uzimaju više ATE i Zimmermann od originala

nov hladnjak klime 80 eura

polovna abs pumpa 400 eura

alternator 240 eura nov, a drugi bosch 140 eura

nov scb 1100 eura, polovan 450 eura

dve polovne poluosovine 550 eura

polovna viljuška 60 eura
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa za moj auto (ista velicina diskova kao na Puntu 1.9 150ks) diskovi su u originalu preko 200e, Ate sada platio ja mislim 15.500 dinara zadnje, plus plocice oko 8k, a osetno su manji od prednjih.

Ne znam kakav to problem sa majstorima mozes imati, nije to ne znam ni ja sta, ako radi samo Mercedese, znace da popravi, kao i svaki drugi.

Takodje, kako si pokazivao kako su jeftini delovi, a u recenici iznad si napisao kako je preskupo odrzavanje?
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

o tome i pričam. Nadji ti ovde majstore koji rade samo mercedese, a da nije ovlaščeni servis.

problem i jeste cena delova, ali veći problem sa majstorima. Nije da su dve poluosovine od 500 eura jeftine, a ni polovan kompresor od 1100 eura jeftin, set amortizera sa kompresorom 5000 eura, menjač ko zna koliko itd. Ali nije ni da je bauk. Nisam studirao, ali rekao bih da je slično održavanje kao E500.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Pa nece valjda sve to da pocrka, majku mu :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Toliko mozda kosta ceo set nov u originalu, a do sada si pricao o neovlascenom servisu.
Ali to je kao reci da neces da kupis Bmw 530D, jer je Aca platio(osiguranje) 10k eura zamenu motora i na osnovu toga zakljucio da je skupo odrzavanje...
Drugo, ima ceo set i za ispod 2.5k eura nov, ako iz nekog razloga zelis da menjas ceo set vazdusnih amortizera, koji u 90% slucajeva prelaze preko 250k km prednji i preko 300k km zadnji, a i onda se menja individualno ili popravlja, a kosta daleko manje od tih cifara:
https://www.arnottindustries.com/part_M ... d1239.html
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

nebitno :)

amg je jeftinije od 200cdi održavati
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa ne, nego ti pises nebuloze, prvo kazes da su original diskovi 300e, a onda da su olocice 350e. Moras da se dogovoris sa sobom sta hoces da kazes, da je jeftino ili da je skupo odrzavanje. Placao bi 15-25l potrosnju, ali je mnogo dati 2k eura za neki kvar jednom u 3 godine?

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Odgovori