Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Re: Zanimljivi oglasi

Post od passenger »

Pisao sam cene koje sam redom nalazio na ebay/amazon, kako novih, tako i polovnih delova koje sam postovao gore, kako originalnih, tako i zamenskih.

Zavisi na šta misliš. Mnogo mi je ako ove godine moram da dam 7-8k eura na delove jer sam ih sam zaradio. Nekome nije mnogo ako mu tata kupi auto i održava ga. Zato bih, ako bih kupovao 55/63, dobro razmislio i dugo tražio dobar auto.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ne razumes ti to druze sudija :D

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Pesindzer ovo je dno sto si napisao, da je tako kao sto pises onda bi on uzeo matorog amga da se zajebava dok mu tata registruje, odrzava, sipa, a on je uzeo nesto prilicno racionalno I odrzavao po PS, a ti bi sa druge strane za sitnu lovu u matorog amga I kukas da je skupi I preko ebaya da se odrzava, znaci daleko od PS.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Svakako su AMG, M, RS 10-15g stari neracionalne kupovine.
Uzmi onog e220 lubenicara za 25k i navozaces se. Samo sto ne poteze do 100 za 5s :)
A i ovde ne mozes ni 10% potencijala da iskoristis ako vozes po ogranicenjima koliko toliko
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pored krajnje nekulturnih i netacnih izjava i nicim izazvanog dzukackog prozivanja na licnom nivou, sada smo dosli do 8k eura godisnje za delove...dakle crkne pola auta godisnje, zanimljivo :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Ivan napisao:Pesindzer ovo je dno sto si napisao, da je tako kao sto pises onda bi on uzeo matorog amga da se zajebava dok mu tata registruje, odrzava, sipa, a on je uzeo nesto prilicno racionalno I odrzavao po PS, a ti bi sa druge strane za sitnu lovu u matorog amga I kukas da je skupi I preko ebaya da se odrzava, znaci daleko od PS.
o čemu pričaš? Govorim o svom novcu, ne o Heroju. Niti znam gde radi Heroj, niti koliko zaradjuje, a ni koliko mu je problem održavati njegov W204. Govorim da bi mi bilo teško da zviznem 7-8k eura za delove, a pored toga na godišnjem nivou (osiguranje, porez, gume, gorivo) zviznem još toliko. Ako bih se odlučio za takav neki auto, dobro bih razmislio, stavio sve na papir.

Kakve veze ima ako su delovi za ebay? Više od pola nemačkog foruma ni ne razmišlja o održavanju u ovlašćenom servisu originalnim delovima, pa se siti navozaše. Šta fali zamenskim delovima? Šta fali diskovima ili vešanju iz USA? Nije to Ferrari 250 000 eura, nego AMG 15-20k eura star 10-15 godina.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Pa meni na relativno novom autu crkla letva i ode 2500€ na popravku. Ja sam prošao super sa samo 700€...
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Lik na svom W220 S55 amg sličnog godišta kao i W211 dao 16k za popravke u 2 godine. Auto sa istorijom i poznatom km.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nije sigurno slicnog godista, posto je e63 2008, jer je 2 godine pre toga izasao s63 amg.
A i mogu da se kladim da nije ni priblizna kilometraza, vec barem dupla.
Dodatno, porediti w220 55 kompresor, sa w211 fl 63 atmo je cisto nepoznavanje materije.
Em svaka S klasa kosta oko 30% vise za odrzavanje, ukljucujuci i amg, em je pouzdanost ta dva modela nebo i zemlja. Kao sto sam rekao, prefl w211 je duplo nepouzdaniji od fl modela, a w220 je jos gora od njega.
Taj w220 S320 cdi bi te sigurno vise kostao da odrzavas, od e63 amga.

Taj w211 fl je trenutno jedan od jeftinijih Mercedesa za eksploataciju, jer je jako pouzdan, a dovoljno mator da ima brdo zamenskih opcija.
Taj je malo skuplji zato sto je 63 amg, ali opet, nista u poredjenju sa cenom goriva za taj auto, koji ne spusta ispod 20l.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Gde piše da sam mislio na E63?
Gde piše koliko km ima S klasa?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

passenger napisao:Gde piše da sam mislio na E63?
Gde piše koliko km ima S klasa?
passenger napisao:
ROCK napisao:Dresi kesu i uzimaj ovog e63 :). Svarno vrh izgleda a nije skup puno. Spustice malo sigurno :)
Šalu na stranu. Najlakše je odrešiti kesu za ovaj auto. Čak i nije problem ni sipati, 14-15l u proseku. Problem je održavanje. Naći dobrog majstora za ovakav auto takodje je problem. Ne verujem da bih ga održavao u ovl. servisu, već bih našao nekog ko zna da popravlja/servisira ovakav auto, kome su u radionici slični automobili.
Sve vreme pricamo o e63 amg koji si ti postavio.
O njemu i njegovom odrzavanju si ti zapoceo pricu kao odgovor na Rockovu preporuku da ga kupis, niko drugi.
E sada, jako je veliki problem ako ti dve strane pises samo da bi kontrirao, a u stvari ti je prica toliko bitna, da si zaboravio i o cemu pricas.

A na drugo pitanje ne znam sta da ti odgovorim, jer je to pitanje odgovor na nesto sto ja nisam napisao.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... et-m-optic
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... m-paket-ii

Koliko je dobar ovaj kupe. Samo steta sto je automatik, motor odlican, kombinacija enterijer/eksterijer savrsena, siber, velika navi unutra, skoro pa savrsen.

TT
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

passenger napisao:
Ivan napisao:Pesindzer ovo je dno sto si napisao, da je tako kao sto pises onda bi on uzeo matorog amga da se zajebava dok mu tata registruje, odrzava, sipa, a on je uzeo nesto prilicno racionalno I odrzavao po PS, a ti bi sa druge strane za sitnu lovu u matorog amga I kukas da je skupi I preko ebaya da se odrzava, znaci daleko od PS.
o čemu pričaš? Govorim o svom novcu, ne o Heroju. Niti znam gde radi Heroj, niti koliko zaradjuje, a ni koliko mu je problem održavati njegov W204. Govorim da bi mi bilo teško da zviznem 7-8k eura za delove, a pored toga na godišnjem nivou (osiguranje, porez, gume, gorivo) zviznem još toliko. Ako bih se odlučio za takav neki auto, dobro bih razmislio, stavio sve na papir.

Kakve veze ima ako su delovi za ebay? Više od pola nemačkog foruma ni ne razmišlja o održavanju u ovlašćenom servisu originalnim delovima, pa se siti navozaše. Šta fali zamenskim delovima? Šta fali diskovima ili vešanju iz USA? Nije to Ferrari 250 000 eura, nego AMG 15-20k eura star 10-15 godina.
I ja sam stekao utisak da nisi mislio konkretno na Heroja kada si spomenuo tatine sinove, ali gledaj da ubuduće ne globalizuješ stvari. Odakle nekome novac apsolutno nije bitno.

I nadam se da ste završili sa diskusijom pa da prebacim u neku odgovarajuću temu.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions: