Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od branja »

Sa Hr pasosem ides bez vize, kao u EU. Jedino je malo drugacija procedura za zaposljavanje.

Ja cu tamo na jesen do kuma i Toronto. Da vidim kakva je tamo situacija sa bakrom, ima li cigana :)

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Pa valjda su najbitnije dozvola boravka i radna dozvola ako čovek emigrira u Kanadu - ok je HR pasoš da se ode turistički i da se vidi kako sve to izgleda, ali preseljenje i zapošljavanje je drugo.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Sta znam da li je bas u skladu sa temom, meni se cini da jeste pa bih cenio da cujem tudja iskustva.

Jutros u 6 zvoni neko na vrata, supruga otvara, trese se i place komsinica. Hajde uvedemo je i smirimo i shvatimo iz price da je problem sa komsijom iznad koji traje. Mladja osoba je u pitanju.

U svakom slucaju, vlasnik stana iznad nje je nas reprezentativac u fudbalu, igra za jako poznat klub i tezak je milione. Ta nekretnina mu je verovatno jedna od brojnih. Kljuceve daje prijateljima koji prave bahanalije svih vrsta u sitne sate. Poslenji u nizu je mladji i jako nadobudan lik koji je odlucio da joj zagorca zivot. Posto sam otisao i ragovarao sa njim shvatio sam nakon par recenica da tu nema dijaloga.

Decko nije vlasnik stana, ne znam ni po kojoj liniji je tu, ali navodi da mu cale radi u komunalnoj, da zna ovog i onog, ceni sebe jer je jako inteligentan, da ce da razbija glave i slicno. Ukratko, usijana glava. Odlucio je da lupa stolicama i stolom u 6 sati ujutru, jer ne remeti kucni red na papiru i zeli da joj vrati slanje komunalaca. Pokazuje mi i zapisnik istih koji navode da su zatekli 5 do 6 osoba u glasnom ragovoru, ali koji ne ometa odmor drugih stanara.

Ne znam zaista kako da joj pomognem. Neki sudski spor sa nekim ko ima milione i ko podrzava doticnog mi ne deluje kao razumno resenje. Batina ima dva kraja takodje, tako da ne znam koji savet vi imate u drzavi Srbiji?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Platiš 100 € nekim ćelavcima da upadnu sa palicama i reše problem. A da, to se ne radi kod nas...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Tu mogu da pomognu naši mediji koji jedva čekaju da nekog valjaju po blatu i gladni su svakakvih gluposti i senzacija
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

+1

From HTC wia TT
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

A u eri dostupnih uredjaja za sve napraviti zapise, makar audio. Pa nek stoji ako zatreba.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Zovi Blic i Kurir. Oni jedva čekaju da nekoga gurnu u blato.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ja sam sličan problem svojevremeno rešio puštanjem jedne iste pesme na repeat, dovoljno glasno da se čuje u stanu pored a opet ne toliko glasno da bi komunalna mogla da reaguje.
Prosto je neverovatno koliko su ljudi spremniji za dijalog i dogovor nakon slušanja 24/7 pesme "Running Free" od Mejdena :D
Naravno, ja nisam bio na gajbi tih 7 dana. Ne znam da li je komšinica u mogućnosti da uradi isto i da li taj junoša ima stalne termine ili samo bane kad mu dodje. U tom slučaju, gore predložena varijanta sa Kurirom je najbolja uz obaveznu naznaku da i reprezentativac aktivno učestvuje u orgijama ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Da, a onda oni puste Panteru... :)

Prvo, krenite normalno - kontaktirajte vlasnika i požalite se. Ne mora odmah frka da se pravi. Pa, ako vlasnik neće da se angažuje da smiri prijatelja, onda idite dalje...
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

^+1
A mislim i da će taj prestati sa lupanjem već sutra, ko je lud da ustaje u 6 zbog toga
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Ne znam da li je spremna na takvu vrstu javnog eksponiranja. Obicno mediji u procesu uniste i zrtvu.

Vlasnik je kontaktiran, ali nije spreman da izadje u susret. Devojka i njen brat (vlasnik) su vredni i pametni mladi ljudi. Brat radi u inostranstvu i ne moze joj mnogo pomoci, a na "intervenciju" njenog decka vec je poslao preko "neke zaledjine" pandure da ih upozore da ne cackaju mecku.

Pustanje pesme nece bas pomoci, jer mislim da doticni i dolazi u stan kada je zeljan zabave. Nije mu mesto stanovanja.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ma konstantno zvati muriju i komunalce kad pravi sranje.. Dopizdece i njima jedamput.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ma da, velika vajda od policije. Pa jel nedavno žena ubijena u S. Bana, iako je ubica imao zabranu prilaska.
U sustini, vrlo nezgodna situacija za tu ženu da sama nešto pokreće . Policija uvek traži ime onog ko je prijavio nered. A kurir je neće dirati, samo im treba dati egzaktne podatke, najbolje snimak :)
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Vidim ima se iskustva sa kurirom :D

Mozda je tako i najbolje kada vec vlasnik nece da reaguje i preti :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Odgovori