Pa valjda su najbitnije dozvola boravka i radna dozvola ako čovek emigrira u Kanadu - ok je HR pasoš da se ode turistički i da se vidi kako sve to izgleda, ali preseljenje i zapošljavanje je drugo.
Sta znam da li je bas u skladu sa temom, meni se cini da jeste pa bih cenio da cujem tudja iskustva.
Jutros u 6 zvoni neko na vrata, supruga otvara, trese se i place komsinica. Hajde uvedemo je i smirimo i shvatimo iz price da je problem sa komsijom iznad koji traje. Mladja osoba je u pitanju.
U svakom slucaju, vlasnik stana iznad nje je nas reprezentativac u fudbalu, igra za jako poznat klub i tezak je milione. Ta nekretnina mu je verovatno jedna od brojnih. Kljuceve daje prijateljima koji prave bahanalije svih vrsta u sitne sate. Poslenji u nizu je mladji i jako nadobudan lik koji je odlucio da joj zagorca zivot. Posto sam otisao i ragovarao sa njim shvatio sam nakon par recenica da tu nema dijaloga.
Decko nije vlasnik stana, ne znam ni po kojoj liniji je tu, ali navodi da mu cale radi u komunalnoj, da zna ovog i onog, ceni sebe jer je jako inteligentan, da ce da razbija glave i slicno. Ukratko, usijana glava. Odlucio je da lupa stolicama i stolom u 6 sati ujutru, jer ne remeti kucni red na papiru i zeli da joj vrati slanje komunalaca. Pokazuje mi i zapisnik istih koji navode da su zatekli 5 do 6 osoba u glasnom ragovoru, ali koji ne ometa odmor drugih stanara.
Ne znam zaista kako da joj pomognem. Neki sudski spor sa nekim ko ima milione i ko podrzava doticnog mi ne deluje kao razumno resenje. Batina ima dva kraja takodje, tako da ne znam koji savet vi imate u drzavi Srbiji?
Ja sam sličan problem svojevremeno rešio puštanjem jedne iste pesme na repeat, dovoljno glasno da se čuje u stanu pored a opet ne toliko glasno da bi komunalna mogla da reaguje.
Prosto je neverovatno koliko su ljudi spremniji za dijalog i dogovor nakon slušanja 24/7 pesme "Running Free" od Mejdena
Naravno, ja nisam bio na gajbi tih 7 dana. Ne znam da li je komšinica u mogućnosti da uradi isto i da li taj junoša ima stalne termine ili samo bane kad mu dodje. U tom slučaju, gore predložena varijanta sa Kurirom je najbolja uz obaveznu naznaku da i reprezentativac aktivno učestvuje u orgijama
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Prvo, krenite normalno - kontaktirajte vlasnika i požalite se. Ne mora odmah frka da se pravi. Pa, ako vlasnik neće da se angažuje da smiri prijatelja, onda idite dalje...
Ne znam da li je spremna na takvu vrstu javnog eksponiranja. Obicno mediji u procesu uniste i zrtvu.
Vlasnik je kontaktiran, ali nije spreman da izadje u susret. Devojka i njen brat (vlasnik) su vredni i pametni mladi ljudi. Brat radi u inostranstvu i ne moze joj mnogo pomoci, a na "intervenciju" njenog decka vec je poslao preko "neke zaledjine" pandure da ih upozore da ne cackaju mecku.
Pustanje pesme nece bas pomoci, jer mislim da doticni i dolazi u stan kada je zeljan zabave. Nije mu mesto stanovanja.
Ma da, velika vajda od policije. Pa jel nedavno žena ubijena u S. Bana, iako je ubica imao zabranu prilaska.
U sustini, vrlo nezgodna situacija za tu ženu da sama nešto pokreće . Policija uvek traži ime onog ko je prijavio nered. A kurir je neće dirati, samo im treba dati egzaktne podatke, najbolje snimak