Srbistan - krađe kola, delova, goriva...
Re: Srbistan - krađe kola, delova, goriva...
Cudi me da skidaju tako "sveze" modele felni... Njih je jako malo na trzistu polovnik, lakse je naci na oglasima eventualno...
Elegance.
Imala je minimum 16.
Doduše možda je neko za svoju klotaru "pazario".
Tapatalk
Imala je minimum 16.
Doduše možda je neko za svoju klotaru "pazario".
Tapatalk
- zrnkemiki
- Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
- Garaža: Audi A5 2.0 190KS
Ako su namerili da ti skinu, sigurnosni im nije nikakva prepreka.Ogi napisao:Gde je to ?
Cekaj bre, pa da li je moguce da ima neko ko jos uvek nije stavio sigurnosne ? O cemu se ovde radi ?
Sent from my GT-I9505
Nije bas da je nikakva prepreka.
Mogu i da ti izmeste OBD konektor, kao kod mene, da se ne nalazi na standardnom mestu, ali je isti djavo, jer je glavna prepreka izmestanje zica, kojih ima dosta. Ja sam ibd takodje radio u SkyCaru. Naravno, zaboravili su da napomenu da to na Mercedesu nema nikakvu poentu.Delija napisao:@CR7
Nadam se da postoji dovoljan broj razlicitih kombinacija povezivanja zica i konektora (kao i razlicitih oblika samog konektora) za OBD, posto jedino tako ima smisla.
Sto se tice ovog drugog za alarm i mehanicku zastitu - odlicno ako je dozvoljena ta varijanta.
Gde si ti uopste uzeo auto - Delta u BGu ili Radulovic?
Daj jos par detalja - koji je to tacno servis, koliko kosta ugradnja, kakvu garanciju daju, da li osiguravajuce kuce priznaju tu zastitu?
Sjeban je taj obd, jer moras da nosis kablic sa sobom svuda dalje

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Srbistan - krađe kola, delova, goriva...
sreca pa ima jos 100 mesta gde mogu da se nakace direktno na auto, tako da je taj obd smesna zastita..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Počeo da pišem u temi zanimljivi oglasi, ali ovo je ipak prava tema - šta preporučujete kao zaštitu za novu Mazdu 3. Nude mi neki alarm za 280 eur, kažu da je dobar protiv-provalni, preporučila ga fabrika, prednost je što sve integrišu u ključ tako da mi ne treba novi daljinac.
Možda ipak ići na neku mehaničku zaštitu, negu iglu ili zeder? Kakve su cene, zavisi od vozila? Pretpostavljam da se ugradnja završi za za par sati.
Problem je što u Nišu nije baš veliki izbor, a ne cima mi se samo zbog toga do Beograda.
Možda ipak ići na neku mehaničku zaštitu, negu iglu ili zeder? Kakve su cene, zavisi od vozila? Pretpostavljam da se ugradnja završi za za par sati.
Problem je što u Nišu nije baš veliki izbor, a ne cima mi se samo zbog toga do Beograda.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Kupio si Mazdu ?
Pa ima tu logike, Mazda nije baš auto koji se krade, imaću i kasko.
Ponuda za alarm od 280 eur nije toliko loša, kad već dajem mnogo više para. Samo je pitanje ako se stavlja nešto šta izabrati, alarm koji nude je sa preporukom fabrike (tako kažu), a ne smanjuje mi komfor, nema dodatnih ključeva-daljinaca, ne gubim garanciju.
Zeder je jeftiniji, videću šta kažu za garanciju, ali mi se ne kupusa novi auto.
Sad su mi javili da su sigurnosni šrafovi 2-2500 din, ima ih na lageru ili stižu za jedan dan kod nekih vulkanizera, videću koji tačno idu kad preuzmem kola.
Ponuda za alarm od 280 eur nije toliko loša, kad već dajem mnogo više para. Samo je pitanje ako se stavlja nešto šta izabrati, alarm koji nude je sa preporukom fabrike (tako kažu), a ne smanjuje mi komfor, nema dodatnih ključeva-daljinaca, ne gubim garanciju.
Zeder je jeftiniji, videću šta kažu za garanciju, ali mi se ne kupusa novi auto.
Sad su mi javili da su sigurnosni šrafovi 2-2500 din, ima ih na lageru ili stižu za jedan dan kod nekih vulkanizera, videću koji tačno idu kad preuzmem kola.
Svi alarmi se danas integrisu u postojeci kljuc, to je default. Proveri i gde ce se ugraditi senzori jer znaju debili i u ovlascenom da ugrade na glupo mesto.
Inace valja imati alarm svakako, nevezano za kradju.
Inace valja imati alarm svakako, nevezano za kradju.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ti koji se samo integrišu u ključ ne vrede ničemu nažalost...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Pa i fabrika ga integrise u kljuc
Brzine idu u H-a !!!

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa zato se i ugrađuje naknadna zaštita, zato što je fabrička uglavnom jako "dobra"