TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od bane valjevo »

Rakhil napisao:Ja se frapirao nedavno kad sam nesto pazario u Tehnomaniji koliko su LG i Samsung televizori, da ne pominjem jeftinije marke tipa Philips ili Toshiba. Zaista se ne bih usudio da testiram kineze na svojoj kozi kad su tako male razlike. Verovatno cu da pazarim nesto oko nove godine pa cu da smaram ovde za preporuke.

Cini mi se da cemo smarati zajedno.

Ja evo vec 9ta godina kako zivim bez televizora... Od tih 9 godina, vec 6 placam kablovsku jer bez nje nemam ni "monopolistickog, kad padne kise nestane, i vrlo cesto moram da sidjem do ulaza u zgradu i rucno resetujem osigurac" Sbb 15 Mb/s interneta...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pa uzmi Total i nećeš imati sliku samo kad sneg pada. :D
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

nikaragva napisao:Šta fali grundingu? Imam njihov Walkman star 30g i još radi :D
Tada je jos Max Grundig bio ziv, doduse firma je vec tada bila u dugovima i restruktuiranjimai ali je stari Max jos uspevao da se bori.

Imam ja Hi Fi Stereo trakas magnetofom iz 1961. Grundiig, tezak 26kg koji sam nedavno generalno remontovao. To je bio kvalitet izrade. Cak su i lampe original, i zadrzale za 60 godina radne karakteristike.
Inace, ima plivajuci zamajac na pogonskom sinhronom motoru, cenim da ima jedno 2 kg.
Imam jos i Grundig muzicki stub/TV kao orman u komadu, iz 1960, tezina svega 92kg. Stereo lampas sa daljinskim za TV.

Max je bio onda figura kao sto je Bil Gates kasnije radio.

Nakon negde sredine 0tih Grundig je sve bledja senka da bi 80tih otisao u konfekciju.

Danas Grundig, Blaupunkt, AEG, Telefunken, Saba, Nordmende, ITT Schaub Lorenz, Dual i jos mnogo toga je tek bleda senka, i po pravilu daleko losijeg kvaliteta izrade nego pre 40tak godina.

Skoro sve u zabavnoj elektronici sto rade Kinezi pod svojim brendom je kvailtetnije nego ove niskobudzetne nalepnice danas.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Sloba napisao:To nije onaj Grundig. Početkom dvehiljaditih Grundig je otišao u stečaj i kupio ih je Beko. Sada Turci lepo eksploatišu brend prodavajući ispodprosečne televizore ljudima koji još uvek misle da je to nemačka firma i kvalitet.
Jes, pisali smo o tome, turski Arcelik je uzeo Grundig dok Vox televizore proizvodi turski Vestel.
Ono što sam hteo da naglasim, turski televizori su klasa za kineske, bar one koji se nalaze na našem tržištu, mnogo bolja slika, solidno su se pokazali u eksploataciji i estetski su mnogo lepši :)
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Pomoc prijatelja. Da li neko iz iskustva moze da mi kaze koji model Masine za susenje je dobar. Jer apsolutno nemam predstavu. Uz sugestiju Nuk-a odluceno je Gorenje, jos samo da vidim koji model. Meni je ovaj kao skroz ok. Da li ima smisla i poente placati vise 20k za ovako nesto. Unapred hvala svima.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

A ja imam pitanje za masinu za sudove :) mideu da uzmem ili nesto drugo. Cuo sam da je sve midea.. svakako je ugradna aris

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
CR7
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2014, 00:26
Garaža: BMW 316D F30

Post od CR7 »

uzmi koju hoces masinu za sudje,sve one rade na istom principu,jeste da je broj jedan Miele firma i Franke je ok,ali sto se tice masine za sudja gorenje i ostale bosch i sve druge su iste,kolega koji je trazio masinu za susenje vesa nek uzme neku gorenje bilo koju,oni cak imaju u sa fiokom za kondez,da ne moras da izbacis crevo kroz prozor dok susi.
Korisnikov avatar
pigeon
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500

Post od pigeon »

Moj kum je imao problema sa Gorenje mašinom za sušenje veša. Ja sam u isto vreme uzeo Candy i za sada hvala Bogu radi odlično. Bitno je uzeti neku sa 8kg kapaciteta da bi mogla da osuši sve iz mašine za pranje.
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Moja gorenje radi vec 6 god bez problema
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Stigao Lg 42LB5700.

Mnogo mi je neprirodan onaj True Motion.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Nemo' si skrt, daj detalje; jesi kacio nesto spolja na njega, kakve su mu smart opcije, oli ga na wifi itd.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Evo karakteristika...

http://www.lg.com/rs/televizori/lg-42LB5700-smart-tv

Cena 60 hiljada nekonvertabilnih dinara.

Smart opcije su mu ok, ali i dalje istrazujem. I sumnjam da cu Smart TV koristiti vise od 2 puta godisnje... Za sad koliko vidim ima Premium (tu se nalazi i Skajp za koji mi trazi mikrofon/kameru, i gomila drugih aplikacija kao sto su YT, DailyMotion, HboGO, AccuW, itd), Lg Smart World (tu su aplikacije i igrice), i Smart Share.

Za sad sam na njega povezao samo D3 koji i dalje skrnavo radi (pola HD kanala mi fali, majstor samo sto nije), i eksterni hard disk od 320 Gb. Sutra cu PS2, a ovih dana i jos nesto nadam se (fingers cross, fingers cross)...

Sto se tice Wi fi-a, njega nema. Naime Wi fi ready je, tako da moze da se stavi dongle, ali iskreno to me ne zanima previse, jer je udaljenost od rutera do Tv-a negde oko 30 centimetara, pa je jedan lepi plavi LAN kabal konacno nasao svrhu svog zivota.

Zanimljiva stvar jeste ta da nije hteo da mi pusta WMV fajlove. Setim se da sam preskocio update, i odradim ga (tezak 600 Mb), i onda odjednom sve radi. Bravo za LG!!!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Cekam da mi stigne MHD adapter pa da probam kako radi neki setup koji sam zamislio; ako to prodje kako ja hocu, taman da se castim za novu godinu na nekom popustu sa 42+
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

I meni je na D3 od prvog dana spojen eksterni HDD i super je stvar, jedino što ga dekoder formatira pa su snimljeni fajlovi neupotrebljivi na drugim uređajima, plus što mora ponovo da se formatira da bi se koristio na kompu.

Inače, Bane, kod tebe je stari LG-jev operativni sistem NetCast, koji je po meni logičniji i bolji, dok su na jače modele od tvog u gami za 2014. godinu stavili WebOS. Novi OS jeste nešto brži od starog jer su i hardverski pojačali televizore ove godine, ali sve ostalo nije na njegovoj strani.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Slobo i ja sam hteo da eksterni vezem na D3 da mi ne bi stajao na polici, vec u pozadini, ali nisam bas zbog tog formatiranja.
Rakhil napisao:Cekam da mi stigne MHD adapter pa da probam kako radi neki setup koji sam zamislio; ako to prodje kako ja hocu, taman da se castim za novu godinu na nekom popustu sa 42+
Rakhil napisao:Nemo' si skrt, daj detalje;
Odgovori