Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Ovde konkretno je kvalitet koji se dobija debelo iznad proseka novogradnje u bgu, sto je jedan od razloga zasto su bez muke prodali skoro sve po ovim 'naduvanim' cenama. Drugi razlog je ozbiljnost investitora koji ima iza sebe airport city kao referencu a ono sto je zanimljivo je da se placanje vrsi preko escrow racuna sto znaci da pare stoje na namenskom racunu sve do trenutka useljenja, odnosno kupac nije i ne moze biti investitor kao u bilo kom drugom slucaju novogradnje kod nas.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Fali nam vise ovakvih investitora da uvedu red. Najzalosnije sto je drzava taj zadatak dala GDS pre nekoliko godina, a dobili smo najvecu mafijasku organizaciju pod okriljem drzave u oblasti izgradnje.
Ftj jel možeš nešto konkretno o tom kvalitetu, već si par puta spomenuo, pa me zanima? Ozbiljno te pitam, ne zezam se. Koje su razlike u odnosu na recimo ove sad aktuelne gradnje po nbg koje pominješ?ftj napisao:Ovde konkretno je kvalitet koji se dobija debelo iznad proseka novogradnje u bgu, sto je jedan od razloga zasto su bez muke prodali skoro sve po ovim 'naduvanim' cenama. Drugi razlog je ozbiljnost investitora koji ima iza sebe airport city kao referencu a ono sto je zanimljivo je da se placanje vrsi preko escrow racuna sto znaci da pare stoje na namenskom racunu sve do trenutka useljenja, odnosno kupac nije i ne moze biti investitor kao u bilo kom drugom slucaju novogradnje kod nas.
Sent from my D5503 using Tapatalk
Ima tema na beobuildu pa mozes videti slike. Moderniji tip zgrade, bolji prozori, terase, parket, ulaz, park itd. Kad to uporedis sa zgradama po vracaru koje se prodaju za mnogo vece pare mnogo vise se dobije.
Dobro, u to ne sumnjam, ali se ovde stalno poredi sa novogradnjom na nbg tipa west 65, a blok, belvil itd kao navodno kvalitetnijom gradnjom na nbg. Ne porede se poludivlje zgrade na nbg sa takvim na vračaru.
Što se tiče slika to mi nije nikakav pokazatelj iskreno ako pričamo o bilo kakvom kvalitetu osim o ideji organizacije prostora a i to je sve lepo dok ne vidiš uživo, neko pravi lepše a neko lošije slike i rendere.
Hoću reći da nešto na slikama može da izgleda do jaja a onda kupiš tu stan pa provališ da je lift mali, pristup garaži takav da ti fali 20cm da smotaš bez muke, stepenište nema dovoljno dnevne svetlosti itd, takve stvari ne možeš da vidiš sa slika. Isto i to da su prozori bolji,terase, parket itd, to možeš samo provizorno reći za početak. Zato pitam za konkretne primere šta je bolje upotrebljeno, iskorišteno, isprojektovano... Ne kažem da nije, samo pitam, pošto sam bio u dosta novogradnje po nbg i imam gomilu zamerki i to me je odgovorilo od kupovine stana na nbg generalno, odnos cene i dobijenog je prilično loš.
Što se tiče slika to mi nije nikakav pokazatelj iskreno ako pričamo o bilo kakvom kvalitetu osim o ideji organizacije prostora a i to je sve lepo dok ne vidiš uživo, neko pravi lepše a neko lošije slike i rendere.
Hoću reći da nešto na slikama može da izgleda do jaja a onda kupiš tu stan pa provališ da je lift mali, pristup garaži takav da ti fali 20cm da smotaš bez muke, stepenište nema dovoljno dnevne svetlosti itd, takve stvari ne možeš da vidiš sa slika. Isto i to da su prozori bolji,terase, parket itd, to možeš samo provizorno reći za početak. Zato pitam za konkretne primere šta je bolje upotrebljeno, iskorišteno, isprojektovano... Ne kažem da nije, samo pitam, pošto sam bio u dosta novogradnje po nbg i imam gomilu zamerki i to me je odgovorilo od kupovine stana na nbg generalno, odnos cene i dobijenog je prilično loš.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
A što ne odeš u sales centar da pogledaš?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Pa eto upravo to sto sam naveo, kolko sam video u prolazu, prilaz garazi je bas komotan pogotovo za takav deo grada, parket je vrhunski i bukvalno takav ne stavljaju u mnogo skuplje novogradnje, prozori su do poda isto kao i terase, ne sumnjam i da je i ulaz komotan. Pogledaj samo na kojoj visini je prvi sprat i to ti dosta govori. Naravno nista nije idealno samo kazem da su za nase uslove ponudili dosta kvalitetniji projekat nego sto je do sad bilo kod nas u ponudi novogradnje a da nije za neke basnoslovne novce tipa preko 3k evra za m2. Zemlju su dobili kupovinom fabrike(ili samo imovine) IKL sto znaci da ih je sigurno povoljnije izaslo pa su mogli malo vise da plate gradnju a da opet imaju solidnu zaradu.

Nije to puno za stan od 80kvm u tom delu grada. Tu se za takav stan u raspad starogradnji traži 120k a garažu ne možeš da kupiš sve i da hoćeš. Pored toga u stari stan trebaš da uložiš još 20k evra a ne možeš da vratiš porez kao za novi. Ok je to cena za ovakvu zgradu ali je okolina malo oronula. Ovaj soc soliter baš kvari pogled...Delija napisao:Stan solidne povrsine sa parking mestom (ne garazom) - 200k evra. Sitnica
BTW, nabija se cena "italijanskim" plocicama, sanitarijama, slavinama, "kvalitetnim" vratima i slicno, a to ukupno u stanu od 100 m2 ne kosta vise od 3-4k evra vise u odnosu na "standardne" stanove iliti na tu kvadraturu to je bednih 30-40 evra po kvadratu. A i najkvalitetnije uradjene hodnike i fasadu zgrade (kao i liftove) ce stoka da sje*e kad-tad, koliko god se manjina stanara kojima je stalo da to izgleda pristojno i za 10, pa i za 20 godina trudila.
Ne pricam o toj konkretnoj zgradi, vec generalno...
To sa mikrolokacijom je uvek problem sa modernim pionirima gradnje.
Ili su u nekim starim kvartovima, pa ostalo izgleda oronulo spram njih.
Ili su na nekoj ledini pa je oko njih pustoš.
III, IV zgrada na toj mikrolokaciji onda imaju bolju priču ali moralo je nešto i pre njih da "nikne". Uvek je probijanje leda najteže.
Ili su u nekim starim kvartovima, pa ostalo izgleda oronulo spram njih.
Ili su na nekoj ledini pa je oko njih pustoš.
III, IV zgrada na toj mikrolokaciji onda imaju bolju priču ali moralo je nešto i pre njih da "nikne". Uvek je probijanje leda najteže.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Za staru gradnju vracas 2,5%, a za novu 10% i to na bednih 40 m2 (+15m2 po clanu domacinstva). Nije to neka znacajna razlika.Floyd napisao:Pored toga u stari stan trebaš da uložiš još 20k evra a ne možeš da vratiš porez kao za novi.
Ulaganje u renoviranje je isto ma koliko vredi stan - zato je najisplativije tamo gde je visoka cena kvadrata, odnosno velika razlika izmedju nove i stare nekretnine.
Iliti za stan od pomenutih 80 kvadrata treba uloziti minimalno 20k evra da bi se iole pristojno sredio - totalno nezavisno od toga da li je zgrada u centru Beograda i kvadrat vredi 2k evra ili je u pizdincima i kvadrat vredi 500 evra.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
još je i nagnut ka novoj zgradiFloyd napisao:... Ovaj soc soliter baš kvari pogled...

http://arhiva.24sata.rs/vesti/beograd/v ... 1481.phtml

Boringly average, but also perfect for school run mums
Kriv a stanari prave sprdnju od toga... ne verujem.
Elem, već sam pisao ali mi i dalje nije jasno da li vlasnici stanova u ovim starim zgradama razmišljaju da bi nekad trebalo popraviti fasadu.
Jedan prepravio terasu u sobu, drugi suši kobaje na istoj, klime postavlja kako ko hoće, prozori na svakom stanu različiti... kao u Africi i cene Evropske.
@Delija
Jasno je to meni ali poredim cenu u pomenutoj zgradi sa onim što se nudi u kraju.
Ako je tačno ovo što Starac kaže da je skoro sve prodato, onda su trebalo i više da traže.
Ne znam samo kako zaštiti ovakvu zgradu u klinaca koji šaraju "grafite" gde god stignu.
https://youtu.be/3Af3qFx5tCQ
Elem, već sam pisao ali mi i dalje nije jasno da li vlasnici stanova u ovim starim zgradama razmišljaju da bi nekad trebalo popraviti fasadu.
Jedan prepravio terasu u sobu, drugi suši kobaje na istoj, klime postavlja kako ko hoće, prozori na svakom stanu različiti... kao u Africi i cene Evropske.
@Delija
Jasno je to meni ali poredim cenu u pomenutoj zgradi sa onim što se nudi u kraju.
Ako je tačno ovo što Starac kaže da je skoro sve prodato, onda su trebalo i više da traže.
Ne znam samo kako zaštiti ovakvu zgradu u klinaca koji šaraju "grafite" gde god stignu.
https://youtu.be/3Af3qFx5tCQ
Bas me zaintrigiralo sta je toliko superiorno u kvalitetu pa sam detaljno posetio prezentaciju stanova na linku koji je @floyd okacio.ftj napisao:Ima tema na beobuildu pa mozes videti slike. Moderniji tip zgrade, bolji prozori, terase, parket, ulaz, park itd. Kad to uporedis sa zgradama po vracaru koje se prodaju za mnogo vece pare mnogo vise se dobije.
Primenjeni materijali i resenja su u proseku danasnje gradnje privatnih kuca, nista posebno.
Parket je obican, gotov laminirani, kao sto nudi npr Tarkett pitanje dezena ne smatram kvalitetom vec ukusom.
Granitne plocice italijanske nisu nista specijalno, ima toga po kucama gradjenim zadjih 20tak godina.
Prozori termopan staklo, standardno i jeftino resenje.
Drvo alu prozori jesu iznad proseka, elektricne roletne kostaju oko 60evra dodatno u odnosu na obicne. Vidjam to po renoviranim i novim stanovima, opet nista specijalno.
Prozori skoro do poda, za letnju klimu uobicajeno resenje za zimsku klimu lose resenje koje se izbegava u Evropi gde je klima zimi slicna nasoj, Ovo odabrano resenje dosta smanjuje komfor.
Grejanje klasicno neefikasno radijatorima. Split klime su opet standardno resenje, nista specijalno.
I najvaznije, liveni armirani beton nije skupo resenje, masovno se koristi tamo gde je pretezno letnja klima, izbegava se u zimskim klimama.
Fasada po strukturi pravljena za leto sa parnom branom. Cudi pomalo i da su dobili gradjevinsku dozvolu uz ovakvu strukturu zida ali ajde kod nas se na takve detalje i ne gleda.
Hidroizolacija minimum koji se zahteva propisima.
Krov klasicne ravne konstrukcije, koji je opet za leto resenje a zimi se izbegava i odavno se ne koristi u Evropi sa slicnom klimom kao sto je nasa, ili ako se koristi ima mnogo kvalitetnija resenja od navedenih.
Koliko vidim, zgrada je tipicna mediteranskog tipa, pogodna za podrucja gde retko spoljna temperatura pada ispod nule, gde nema mnogo padavina. Zato su i predvidjene brisoleje, tipicno resenje za letnje klimatsko podneblje koje se kod nas resava drugacijom konstrukcijom krova.
Ne znam kakve su nove zgrade sa vise stanova koje se danas prave, ali znam kakve su nove kuce koje se danas prave.
Ovo sto se nudi je u okviru proseka takvih kuca, kod nas. Ne najjeftinijih kuca po projektima za vikendice vec solidnih stambenih porodicnih kuca.
Stanovi jesu dobri nema sumnje, ali prema onome sto ja vidjam pri gradnji kuca tu su negde oko ili nesto ispod kvaliteta materijala i gradnje.
I da, koristiti azbestno cementne ploce ne smatram nekim kvalitetnim resenjem zavrsnog sloja fasade. I pregradni zid unutar stana od opeke 9cm. To bas i ne spada u kvalitet. Giter blok 25cm je verovatno minimum po proracunu s obzirom da je 7spratova zgrada. Gips kartoneske ploce kao obloga plafona. Opet nista sto me impresionira.
To je moj prvi utisak pri poredjenju sa standardima gradnje privatnih kuca, za stanove zaista ne znam kako se grade jer me nije zanimalo do sada. A bas bi me zanimalo da se uporede strukture zidova, fasade, armirano betonski serklazi i slicno sto je bitnije od povrsinske obrade (parket, plocice, disperzija)
Da, znam i vidjao sam na Vracaru zgrade gradjene uz sto vise stednje na materijalu, takoreci skrpljene a koje su prodavane po zescim cenama na konto spoljneg izgleda, lokacije,, imidza, sta vec jer ne znam odakle pokrice za trazene cene. Na primer u Bregalnickoj ulici ima viise takvih.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
slazem se sa prethodnim komentarima o Profesorskoj koloniji. Iako je u blizini, meni je gotivniji kraj od tog bloka gde je bio IKL.
Mozda zbog doma zdavlja, averzija neka
Mozda zbog doma zdavlja, averzija neka

Ako je ovo mišljenje laika, opraštam. Ali ako si iz gradjevinsko-arhitektonske struke, ovo je teški nonsens.ljubitelj napisao: I da, koristiti azbestno cementne ploce ne smatram nekim kvalitetnim resenjem zavrsnog sloja fasade. I pregradni zid unutar stana od opeke 9cm. To bas i ne spada u kvalitet. Giter blok 25cm je verovatno minimum po proracunu s obzirom da je 7spratova zgrada. Gips kartoneske ploce kao obloga plafona. Opet nista sto me impresionira.
Nastavi da pišeš samo o motorima.