Kupovina novog automobila
Re: Kupovina novog automobila
Nova corolla limuzina se ne uklapa? Lepše limuzine PO MENI na tržištu nema, jer mazda 3 još nije izbacila limo, onda čemo videti kako stoje stvari.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Izbacila je, kolega naručio, isporuka u avgustu. Možda je još nema u salonima Mazde...
Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Zato sam i napisao...
Aj napisi ovde cene modela koje si pomenuo...
Istina stari je model ali Hyundai elentra sa 1,6 atmosferskim motorom odavno se prodaje po ceni ajde da kazem realno sa odlicnim paketom digitalna klima, kamera. tempomat, 16 al tockovi I cenom mislim ispod 15000maniaxxx napisao: 18 Mar 2019, 21:21 Nova corolla limuzina se ne uklapa? Lepše limuzine PO MENI na tržištu nema, jer mazda 3 još nije izbacila limo, onda čemo videti kako stoje stvari.
ima 4 paketa opreme..
Veoma elegatna limuzina.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
+1
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Maja stize u salone valjda. Nisam je jos u zivo video.Risto napisao: 18 Mar 2019, 21:23 Izbacila je, kolega naručio, isporuka u avgustu. Možda je još nema u salonima Mazde...
Elantra je vrlo dobar paket za te pare, to svakako ali je corolla lepsa, modernija...ali je i dosta skuplja nazalost
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
1.6 atmo bas ne zvuci dobro za tu karoseriju, bar po meni.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Da ne bude da nešto kenjam, ali znaš kako... Kupca uopšte ne treba da zanima da li je vama gužva ili ne, i da li osim njega postoji još 100 drugih upita. Ako ne stižete, zaposlite još neku devojku na 2-3 meseca u kontakt centar koja će da odgovara na mailove i telefonske pozive.Day Walker napisao: 18 Mar 2019, 18:34 Totalno je nebitan nacin finansiranja.
Cak sta vise, najvise mi odgovara preko lizinga.
Generalno ljudi ne shvataju da nisu jedini koji zovu/salju upit i tome slicno i da prodaja nije samo komunikacija s potencijalnim kupcem.
Sve u svemu, trenutno je pakao zbog sajma.
Nama traje vec mesec dana bez prestanka i sad je jos gore.
Sent from my iPhone using Tapatalk
I ja sam takodje slao neke neobavezne upite i niko me ne jebe mi 2% da odgovori, a na telefon mi kažu da su dobili email i da će odgovoriti u toku dana, i naravno, gle čuda, još nema odgovora.
Meni to ne smeta, jer kad rešim koji ću auto, otići ću u salon. Ali ipak, šteta je kulirati bilo kojeg potencijalnog kupca.
Ono što mene najviše nervira kod kupovine, to je da znam više detalja oko nekog vozila nego prodavac. I onda, ja ga pitam neke detalje koji mi nisu jasni iz cenovnika dodatne opreme, a on gleda u mene ko tele u šarena vrata i nema pojma šta ga ja pitam.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
U tom drugom delu bih se do pre par godina pronasao 100%, ali su me neki prodavci razuverili i prijatno me iznenadili i opstim znanjem i specificnim informacijama. Opet, ima i onih drugih kakve sam sretao u Porsche-u i kod Stojanova, npr. Ni krompir da prodaju na pijaci. Sto neznanje, sto maniri i sto su, najbitnije, omasili profesiju do zla boga. Sto je najveci apsurd, obe firme su jake i velike, mozda i najjace u ovom delu zemlje. Mogli bi imati najbolje.
-
- Pobednik Garaža - Classic lige
- Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02
U poslednjih godinu dana sam obišao došta salona i uglavnom su negativna iskustva sa prodavcima, od netačnih informacija o automobilu (nekad očigledno namerno, a nekad iz neznanja), do nadmenog stava, pri čemu se ponašaju kao vlasnici fabrike automobila, a ne kao prodavci. Ima i pozitivnih primera, prodavci odlični za saradnju, spremni da odgovore na 100 mailova i pitanja.
Ove druge mogu i da imenujem, ove prve ne bih spominjao
Ove druge mogu i da imenujem, ove prve ne bih spominjao

Mene uopšte ne interesuje osoblje u smislu hoće li biti nadmen ili ljubazan, hoće li reći dobar dan ili će me gledati popreko.
Meni trebaju konkretne informacije o predmetu kupovine, i trebaju mi odgovori na konkretna pitanja o kombinacijama paketa dodatne opreme. Ne smeta mi ako to ne zna, Bože moj, niko ne može sve da zna. Ali ako mi kaže da će mi javiti , pa daj jbt. javi mi.
Meni trebaju konkretne informacije o predmetu kupovine, i trebaju mi odgovori na konkretna pitanja o kombinacijama paketa dodatne opreme. Ne smeta mi ako to ne zna, Bože moj, niko ne može sve da zna. Ali ako mi kaže da će mi javiti , pa daj jbt. javi mi.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Trebalo bi i da znaju, bar o tome što prodaju da znaju više od prosečnog forumaša... Plus to procenjivanje i podcenjivanje, mene je lik pitao za vizit kartu kao da vidi na kom nivou sam.
Opet, ja gledam sebe, ako cenim da je Citroen najbolja kupovina, naći ću korektnog dilera i sa njim odraditi posao.
Opet, ja gledam sebe, ako cenim da je Citroen najbolja kupovina, naći ću korektnog dilera i sa njim odraditi posao.
Ja sam se zeznuo, pa dao vizitku, ovaj me posle ganjao da firma predje na njihova vozila.
Sto se tice obavestenosti ili bola u odredjenom predelu, lik u Peugeot salonu mi je rekao da ne postoji vozilo, za koje sam ja dobio ponudu od ovlascenog uvoznika, takodje me je, mozda bas ovaj, ostavio na sajmu da cekam poprilicno, na kraju sam se samo pokupio i otisao.
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Sto se tice obavestenosti ili bola u odredjenom predelu, lik u Peugeot salonu mi je rekao da ne postoji vozilo, za koje sam ja dobio ponudu od ovlascenog uvoznika, takodje me je, mozda bas ovaj, ostavio na sajmu da cekam poprilicno, na kraju sam se samo pokupio i otisao.
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Interesantno da ovi sto prodaju skuplja vozila su kulturniji od ostalih. Valjda ih manje ljudi smaraju.
Ako ih smaraju potencijalni kupci, mozda ne treba da rade kao prodavci.
Ne ocekujem da se prodavac lomi oko mene, mozda sam dosao samo informativno, ali ne ocekujem ni da se prodavac ponasa kao da sam ja tamo zbog njega a ne da je obrnuto. Ne odnosi se ovo na salone automobila vec uopsteno. Pruzi potencijalnom kupcu na kulturan i ljubazan nacin neke osnovne infromacije, pa ako vidis da je ozbiljno zagrejan posveti mu se.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Ne ocekujem da se prodavac lomi oko mene, mozda sam dosao samo informativno, ali ne ocekujem ni da se prodavac ponasa kao da sam ja tamo zbog njega a ne da je obrnuto. Ne odnosi se ovo na salone automobila vec uopsteno. Pruzi potencijalnom kupcu na kulturan i ljubazan nacin neke osnovne infromacije, pa ako vidis da je ozbiljno zagrejan posveti mu se.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk