Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Ne brže od života!

Post od trojanac »

Slažem se za pešake, treba baš voditi računa.

Teška nesreća u Kruševcu

Jedno lice je izgubilo život, a tri su povređena u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Kruševcu, rekao je Tanjugu načelnik policije u tom gradu Miljan Petrović.

Slika

Prema Petrovićevim rečima, saobraćajna nesreća, u kojoj su učestvovala dva vozila, dogodila se u Ulici Ljube Tripkovića nešto posle 19 časova.

"Uviđaj je još u toku", rekao je Petrović i naveo da se još ne može reći kako je do udesa došlo, te da će se policija nakon uviđaja oglasiti saopštenjem.

Jedno lice je teže povređeno i prevezeno je u nišku bolnicu, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći. U udesu je stradao pedesetogodišnji M.M. vozač "jugo floride poli".

Kako RTS nezvanično saznaje, sudar se dogodio kada je vozač tog automobila za dostavu krenuo u polukružno okretanje na delu gde su dve duple saobraćajne trake. Na njega je velikom brzinom udarilo "fijat stilo" kruševačke registracije koji je takođe išao iz pravca grada.

O težini udesa svedoči i to da se delovi automobila "florida poli" nalaze na kolovozu i trotoaru u dužini od stotinu metara.

Izvor: RTS
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Pre nekih 2-3 sata, kod KBC Bezanijska Kosa, na onom prilaznom putu, prevrnut auto. Sta je radio nemam pojma, ali mi nesto govori da klizav put i neprilagodjena brzina imaju itekako veze sa ovim slucajem.

WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Jutros oko 7h je na izlazu iz ZR-a ka BG-u bio udes, kod Ecke. Zastoj je trajao vise od sat vremena. Poginuo je vozac Opel Kadeta, a lakse povrede imaju dva njegova saputnika. Lakse povrede ima i vozac Zafire koji je izgleda kriv, tj presao je u drugu traku i zakucao se u Kadeta.

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Pijani vozač džipom udario u policijska kola, povređena trojica policajaca

Pet osoba, od kojih su trojica pripadnici Policijske uprave u Boru, povređeni su prošle noći u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na deonici novog puta Bor - Zaječar, saopštila je Policijska uprava u Zaječaru.

Prema podacima dobijenih u borskoj bolnici, teške telesne povrede u ovoj nesreći zadobio je policajac Igor K. dok su kod ostalih povređenih konstatovane lake povrede.
Nesreća se dogodila kada je, upravljajući džipom po klizavom kolovozu prekrivenim maglom, vozač tog vozila naleteo na zaustavljeni automobil trojice borskih policajaca.
Oni su, kako je rečeno agenciji Beta, stali kako bi pomogli u drugoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je vozilo sletelo s puta.
Prema informacijama do kojih je došla Beta, džip kojim je po nezvaničnim informacijama upravljao Boris J. iz Zaječara, udario je u zaustavljeno vozilo koje je potom naletelo na osobe koje su stajale kraj puta.
Lakše telesne povrede u ovoj nesreći, zadobili su i kolege Igor K, Miroljub Đ. i Dejan I., suvozač u džipu i Miloš J. koji je stajao kraj puta.
Posle alko-testa utvrđeno je da je vozač džipa bio pod dejstvom alkohola.
Uviđaj mesta nesreće obavio je istražni sudija Osnovnog suda u Zaječaru.

Izvor: Blic
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Nema nikakve veze sa ovim iznad, ali se setih:

Koleginice se vracale sa puta, pre neko vece. Negde izmedju nekih sela, u mraku, ova koja je vozila odjednom zabode kocnicu (valjda je videla odsjaj macijeg oka) i provale da se pandurski Pezo krece bez i jednog upaljenog svetla, oko 40km/h. Tako su se vozile za njim par km, dok nije skrenuo na pumpu. Kada je skrenuo i stao, upalio je svetla...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Da li ova optužnica znači da kada izlazite iz sporedne ulice i na vas naleti motociklista brzinom od 200 kilometara na sat, vi ste krivi jer ga niste propustili - pita saobraćajni inženjer.
Upravo to je pitanje za naše pravosuđe?
U ovom slučaju je jasno da se radi o bahatoj vožnji koja je prouzrokovala nesreću ali ne i za naše reformisano pravosuđe!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Ne mogu da verujem :o
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

97 nije 200. I jedan i drugi treba da odgovaraju.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

ftj napisao: I jedan i drugi treba da odgovaraju.
:plusone:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

:plusone:
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

97 je mnogo više od dozvoljenih 40 tako da nije bitno da li je to 100-120-200-300 ili 500km/h.

ništa se od ovoga ne bi desilo da se dotični pridržavao propisane brzine jer sa 40km/h može adekvatno da se reaguje i zakoči.

istina je da kada se neko kreće velikom brzinom tamo gde to nije dozvoljeno i malo se očekuje takvo bahato ponašanje teško se može uočiti takvo vozilo, tačnije manje vremena se ima da se uoči brzo vozilo.

ne pravdam vozača kamiona, oni isto tako znaju da budu bahati ali još manje imam razumevanja za nekoga ko ima 1,5% alkohola i krši ograničenje brzine za celih 57km/h.
i da prođe bez kazne?????
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Đaci vas mole, usporite ispred škole!

Automobilom udario dva dečaka ispred škole

Dva osmogodišnja dečaka su povređena ispred Osnovne škole "Vožd Karđorđe" kada je na njih naletelo putničko vozilo "jugo", saopšteno je danas iz Policijske uprave u Nišu.
Direktor Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju prof. dr Anđelka Slavković rekla je Tanjugu da su deca stabilna i da nisu životno ugrožena. Prema njenim rečima, deca će biti zadržana radi detaljne dijagnostike.
Nezgoda se dogodila u prepodnevnim satima u Voždovoj ulici, jednoj od najprometnijih u centru Niša.

Izvor: Blic
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Veštak: Da vozač BMW-a nije išao 100 na sat, nesreće ne bi bilo

Saobraćajni veštak Predrag Đorđević istakao je u svom nalazu o saobraćajnoj nesreći u Požeškoj ulici od 5. septembra 2011. da bi nesreća bila izbegnuta da je vozač BMW poštovao ograničenje brzine od 40 kilometara na sat umesto što je vozio 97.

Pijani vozač upravljao automobilom brzinom od 97 kilometara na sat
Na zahtev Dragane Jelić, sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu, stalni sudski veštak Predrag Đorđević izradio je nalaz o nesreći u kojoj je radnik “Gradske čistoće” Redžep Arifi poginuo, a pet osoba povređeno kada se BMW, koji je vozio Boris Matić, zakucao u kamion komunalnog preduzeća koji je vozio Aleksandar Ćuso. Prema nalazu veštaka, do nesreće ne bi došlo da je Matić poštovao ograničenje od 40 kilometara na sat.

- Pod uslovom da je vozač BMW poštovao ograničenje od 40 kilometara na sat, sigurno bi mogao da zaustavi automobil ispred mesta gde je došlo do sudara. Time bi izbegao saobraćajnu nesreću iako je vozač kamiona nepropisno reagovao i nije poštovao znak za prvenstvo prolaza pri uključenju iz sporedne na Požešku ulicu - napisao je Đorđević, pozivajući se na formule i proračunate brzine kretanja, tragove kočenja i zaustavni put automobila i kamiona.

Udar putničkih kola prevrnuo je kamion "Gradske čistoće"

Iako je konstatovao da bi poštovanjem ograničenja brzine vozač BMW izbegao sudar, veštak je u zaključku nalaza svu krivicu za saobraćajnu nesreću prepisao vozaču kamiona Aleksandru Ćusu.

- Na osnovu svih rezultata i sprovedenih analiza ove saobraćajne nezgode, mišljenja sam da je do sudara došlo zbog propusta vozača kamiona. Vozač nije poštovao saobraćajnu signalizaciju i neoprezno je ušao u raskrsnicu - stoji u nalazu veštaka, što je bio osnov za pokretanje optužnice tužioca uprkos činjenici da je kod vozača BMW izmereno 1,56 promila alkohola u krvi i da je više od dva puta prekoračio brzinu.

Vozač nije video automobil
U izjavi posle nesreće vozač kamiona Aleksandar Ćuso rekao je da je pažljivo ušao u raskrsnicu i da nikog nije video.
- Prednjim delom sam bio na tramvajskim šinama kada sam začuo udarac. Nisam video ni šta me je udarilo niti sam video odakle se automobil pojavio. Pažljivo sam ušao u raskrsnicu, pogledao sam levo, ali nije bilo ni pešaka ni vozila - izjavio je Ćuso.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/375394 ... ne-bi-bilo
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Tako to kod nas ide, prvo jedna krajnjost, pa kad izadje u novine, onda se menja stav u drugu krajnjost.
Odgovori