Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od starac vujadin »

http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test ... /Lumia-920

Danas izašao test, tj. preuzet od Rusa i hajde da pročitam, a znam šta ću da nađem jer ih znam ko zlu paru (pljuc,pljuc po Nokiji i Sony je glavna stvar a i po iPhone)...i naravno kao i svi mediji uglavnom pod kontrolom Samsung/Android nemaju šta sa kažu, ali na kraju nisu mogli da izdrže da ne proseru da će Samsung Ativ, kojeg još nisu testirali, sigurno biti bolji od Nokie iako nema skoro nijednu tehničku karakteristiku bolju od nje, pa čak je lošiji id HTC 8x. Kakav presing u medijima. S obzirom da sem težine ništa bitno ne mogu da nađu za sada izgleda se radi o izvanrednom aparatu. I naravno, što nema aplikacija, kao da nema života bez prčkanja po telefonu.

Ima ovakvog smaranja i kod iPhone fanatika, ali ono što mi genrlano smeta je što ljudska civilizacija uvek bira (ili joj nametnu) ne-najbolju stvar za standard ili dominantnu u nekoj oblasti...kad se samo setim kako je VHS pobedio druga dva video sistema iako je bio najlošiji, ali je džabe davao licencu, pa su druga dva pukla. Verovatno ćemo jednog dana odabrati ili će nam nametnuti najgore moguće rešenje za gorivo kada nestane nafte.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Floyd napisao: Isto kao ti sam i ja razmisljao do skoro i nervirao me iPhone (posedovao sam 3G kratko) te sam dao sansu androidu i jako zeleo da sve to uspe. Posle rastanka sa symbianom uzeo sam HTC Desire (verzija cuvenog Nexusa 1) koji je u tom trenutku bio vrh ponude i kontao da ce on biti osnov za razvoj uspesnih android modela ali nije bas tako bilo...
HTC je poceo da slabi i na vrh isplivava Samsung...svi mi pricaju to je prava stvar i reko da probam (i ako sam jos pre 8 godina rekao da Samsung vise necu da uzmem).
Note jeste dobar telefon (bio dok nisam presao na ICS)

A sto se tice price da apple svoje korisnike smatra ovcama, isto moze da se kaze i za drugu stranu.
Apple je zas*ao sa mapama ali ce i jos nekim stvarima koje ce u sledecem update-u srediti (ok, ne i mape ali bice google app) i taj update ce biti dostupan kako onima sto su juce kupili telefon, tako i onima koji su ga kupili pre 2 godine i svima ce da radi.
Samsung s'druge strane prodaje m za bubrege...proda ti telefon od 600e i posle par meseci te obraduje da ako hoces da ti update radi kako treba, onda spremi jos 600e za novu plasticnu kutiju sa neprehebivim hardverom.

Sto se mene tice ni jedan android fon ne bi smeo da kosta vise od 300e i nadam se da ce LG tu da postavi standard.
e floyd moracu da pocnem nositi sesir od folije, da mi svajcarci ne downloaduju misli, da ih ti uzimas za gotovo :D

sve si mi iz usta izvadi....

malo sam koristio ip3 i bio mi je mnogo veca smekerica kao aparat nego ip4 koji sam probao od druga. ali ip4 malo bolje radi. ip5 nisam probao, ali ne verujem da ima nekih boljitaka.

e jedino sto ne znam koje si konstitucije kada ti smeta note, meni su velike sake, pa mi siri mozda za par %, najiskrenije. a ostalo, veliki ekran brz tel, mi deluju i te kako ok, posle njega mi ostali tipa htc desire, wf, n95 :D deluju ko igracke jer su mi mali u ruci.
Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Floyd napisao:@trojanac

Jel radio mozda upgrade na JB?
Meni je Note super radio dok ga nisam prebacio na oficijelni ICS...od tad se zaglupljuje.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

ja sam radio, na fabricki(ali malo preradjen) custom ROM od NOTE2, i jako lepo radi. jedino zasto sam vratio na ics, zbog lepog zuvka kada tipkam, inace ovako sve je radilo ok.

http://www.youtube.com/watch?v=EdZFLT2RSYo tu ti je i link ROM-a
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

@starac vujadin

Koji kreteni..."najbolji dok ne izadje Ativ S" :kuku:
Znaci po default-u sve najbolje treba da dolazi iz Samsunga?

Lumia 920 je onako na prvo "cackanje" odlican telefon, lepo dizajniran i vidi se da je kvalitetan, lepo lezi u ruci, ekran slusa "komande" prsta trenutno...meni se svidja.
Jedino ta tezina...kao sto rekoh nije on tezi od moje cigle ali posto je manji, subjektivan osecaj je da je pretezak :pardon:

@sebek

Nije meni problem da koristim Note mada ga uglavnom koristim sa dve ruke.
Problem je sto sam shvatio da mi je takav uredjaj, koji nije ni tablet ni telefon, nepotrban.
Smeta mi da ga nosim u dzepu od pantalona, izgledam kao kreten kad telefoniram...sve u svemu meni bzv princip i ako sam u pocetku razmisljao kao ti. Mada opet mi je nekako i bolji od Note 2 jer lici na mini tablet dok ovaj drugi lici na veliki telefon ;)

iPhone 5 mi se svidja pre svega sto je jako lagan, kvalitetno uradjen (dobro, moze da se izgrebe ali koji ne moze) i stvarno lepo lezi u ruci...pravi telefon.
Brz je, stabilan, ima odlicnu sliku, kameru, brdo aplikacija itd.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Malo sam probao danas HTC 8x...svidelo mi se šta sam video, moraću još da se pozabavim wp8. Još samo da naprave dual sim wp8 telefon i kupujem.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Mozda treba sacekati MS-ov Surface Phone...koliko sam citao to bi trebalo da bude nesto nalik iPhone-u...hardver potpuno optimizovan i kompatibilan sa sistemom, mada i Nokia obecava svojim ozbiljnim pristupom u proizvodnji smart telefona.
Svakako, ja jos necu da zurim sa prelaskom na WP 8 ali cu nastaviti da ga pratim sa distance :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ja ću u svakom slučaju sačekati dual sim telefon na toj platformi, a to neće biti skoro.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Telenor: Oprezno kada odgovarate na pozive sa brojem +88

Kompanija Telenoru pozorila je danas korisnike da budu pažljivi kada odgovaraju na propuštene pozive iz inostranstva, posebno sa pozivnog broja +88, jer postoji mogućnost prevare.

Kako se navodi na sajtu, poslednjih nekoliko dana u mreži Telenora bilo je korisnika koji su dobijali propuštene pozive iz inostranstva sa pozivnog broja +88…

U kompanija skreću pažnju da je taj način prevare poznat već godinama i bilo je nekoliko žarišta u raznim delovima sveta.

Pozivi se šalju nasumično sa opreme nepoznatog operatera, najčešće iznajmljene, u razne fiksne i mobilne mreže i identifikuju se kao propušteni.

Kada korisnik uzvrati navodno propušten poziv, dobije uobičajeni signal zvona, odziv govorne mašine ili jednostavno čist kanal, ali u svakom slučaju uspostavljanje i vreme trajanja poziva tarifira se po standardnom cenovniku za tu zonu međunarodnog tarifnog plana.

Veza koja se uspostavi može biti i satelitska, a u tom slučaju uvek je reč o veoma udaljenim i samim tim skupim destinacijama, te se zato mogu napraviti znatno veći računi nego inače.

Telenor, kao ni drugi operateri, nije u mogućnosti da blokira ove pozive, između ostalog i zato što stižu sa uvek novih brojeva.

Zato u kompaniji savetuju korisnicima da ne uzvraćaju pozivima ili porukama na te brojeve ukoliko nisu sigurni u identitet onoga koji poziva ili ako nisu spremni da prihvate rizik da budu prevareni.

Ukoliko se korisnik ipak odazvao na ovakav propušten poziv, on će biti tarifiran prema važećem cenovniku za međunarodne razgovore.

Izvor:24 sata
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Slika

I par dana pre toga me je isto zvao taj neki br.
Na svu srecu pa se nisam javio.. :ccc:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jel ima screenshot na ajfonu? :)

Koji android dual SIM preporučujete?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Pa vidis da je screenshot ? :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Ma kad je iPhone mogao da napravi screenshot, daj ne zajebavaj :-P

Sent from my Xperia S using TapaTalk2
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Kontam da moze kad moze iPad :)

Inace preporodim se kad dodjem kuci pa umesto Note uzmem da cackam na iPad-u :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Kao sto vec napisah na drugom mestu zagrejao sam se za SGS3, s obzirom da ga mogu uzeti novog za 360e.. E sad, ne znam ima li sta bolje ili slicno tome za te pare?
Ili da nista ne diram dok se ne pojavi nesto ultra mega giga dobro :kezo:

Sluzi me lepo iP4, jedino sto bih veci ekran :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori