Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_E ... erage_wage
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_E ... edian_wage
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_E ... edian_wage
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Pa u onom drugom linku vidim jednu ozbiljnu gresku kod Eurostat family. Inace dosta podataka je diskutabilno. A najveca greska je kod italije - gde ispada da prosecna familija ima potpuno isto (neto) para kao i Holandjani - a Italijani masovno dolaze iz Italije (i to severne) u Holandiju na rad jel na istoj poziciji u istoj firmi zaradjuju dosta vecu platu (35%) a Italija je izuzetno neravnomerno razvijena - severni deo jos nekako drzi korak sa Holandijom, ali ostali je u potpunom rasulu...
Evo primer gde se GDP mnogooo razlikuje izmedju Italije i Holandije

Evo primer gde se GDP mnogooo razlikuje izmedju Italije i Holandije

Poslednja izmena od ljuba u 26 Maj 2016, 15:49, izmenjeno 1 put ukupno.
A koliko su im veći troškovi života u Holandiji?
Iskreno baš i ne razumem te migracije unutar razvijenih EU zemalja osim ako se radi o nekim baš specifičnim zanimanjima ili nedostatku posla.
Dođe konobar iz Nemačke da konobariše u Švajcarskoj. Plata mu bude 3x veća a troškovi 4x. Budalaština.
Bio sam kolima u Firenci pre dve godine i radnik na pumpi krene da priča schweizerdeutsch. Pitam otkud to a on kaže da je odrastao u Bernu gde su njegovi radili pa se posle osnovne škole smorio i vratio tamo. Kaže manja plata ali lepša klima i opušteniji život.
Meni se Italija veoma sviđa.
Iskreno baš i ne razumem te migracije unutar razvijenih EU zemalja osim ako se radi o nekim baš specifičnim zanimanjima ili nedostatku posla.
Dođe konobar iz Nemačke da konobariše u Švajcarskoj. Plata mu bude 3x veća a troškovi 4x. Budalaština.
Bio sam kolima u Firenci pre dve godine i radnik na pumpi krene da priča schweizerdeutsch. Pitam otkud to a on kaže da je odrastao u Bernu gde su njegovi radili pa se posle osnovne škole smorio i vratio tamo. Kaže manja plata ali lepša klima i opušteniji život.
Meni se Italija veoma sviđa.
Pa za pocetak Holandija je mnogo uredjenija zemlja od Italije i to dosta cene, a sami troskovi su isti ili manji - ne racunajuci losije vreme i razdaljinu od prijatelja / poznanika / familije. Ima enormno mnogo Italijana na radu u NL, u mojoj prethodnoj firmi od 110 ljudi bilo je 5 italijana(ki)
Sad njima kao smeta što Italija nije uređena a sami su je takvu napravili
Gde je ograničenje 80 ja vozim 100 i budem najsporiji
To je takav mentalitet.
U CH ih ima preko 300 000 i kao takvi su najbrojnija zajednica. Ima sigurno i preko 100 000 onih koji su uzeli CH državljanstvo... to ostali EU državljani baš retko rade.

U CH ih ima preko 300 000 i kao takvi su najbrojnija zajednica. Ima sigurno i preko 100 000 onih koji su uzeli CH državljanstvo... to ostali EU državljani baš retko rade.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
passenger napisao:DukeNS
Kako ti se svidja Lihtenštajn? Si video Hilti?
Pola L. koristi kokain. Smešno mi kad pročitam negde da je L najbezbedniji i da nema kriminala
Odlican je. Sve je pod konac i to mi se svidja. Imao sam utisak da je i duzina svake travke standardizovana

Jedino mi je bilo cudno da osim turista gotovo nikog nije bilo na ulicama.
Kad ste vec pomenuli Cirih, drugar mi vec par godina zivi u CH, negde izmedju Bazela i Ciriha, i kaze da je Cirih uvece Sodoma i Gomora. Veli da se odvratnijih stvari nije nigde nagledao...
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Ne znam za ostale zemlje, ali podaci za Bugarsku nisu ni približni.
DukeNS napisao:passenger napisao:DukeNS
Kako ti se svidja Lihtenštajn? Si video Hilti?
Pola L. koristi kokain. Smešno mi kad pročitam negde da je L najbezbedniji i da nema kriminala
Odlican je. Sve je pod konac i to mi se svidja. Imao sam utisak da je i duzina svake travke standardizovana![]()
Jedino mi je bilo cudno da osim turista gotovo nikog nije bilo na ulicama.
Kad ste vec pomenuli Cirih, drugar mi vec par godina zivi u CH, negde izmedju Bazela i Ciriha, i kaze da je Cirih uvece Sodoma i Gomora. Veli da se odvratnijih stvari nije nigde nagledao...
Cek sad, dogovorite se da li je Cirih smor i nema nista uvece ili je ludilo, Sodoma i Gomora? Prosto nisu vam izjave kompatibilne

Fora je bas u tome da u Cirihu imate sve, pa ko sta voli. Ovaj tvoj sto kaze da je Sodoma i Gomora taj je garant svrljao po Langstrasse, meni je to previse, ko hoce tiho i mirno sa gomilom restorana ima drugi deo kod Stauffachera, ko hoce nesto izmedju ima i to Niederdorrf se zove deo grada, ima i jos mogucnosti... Sad to sto posetioci dodju pa zalutaju jer naravno ne znaju sta je gde je drugi problem a ne to da grad nema sta da ponudi... Bas ima neverovatan izbor za grad te velicine.
Pa sad, trebaš baš mnogo da zalutaš da bi promašio centar Ciriha - Niederdorf 
Kao da ideš da posetiš BG pa se šetaš po Karaburmi a promašiš Knez, Obilićev, Skadarliju, Terazije itd.
Nemoj da se ljutiš, nemam ja ništa protiv tvog Ciriha ali nema on šta da traži u priči o Evropskim metropolama
Ako pod sodomom mislite na prostituciju na otvorenom, pa toga ovde ima u svakoj većoj selendri jer je legalno

Kao da ideš da posetiš BG pa se šetaš po Karaburmi a promašiš Knez, Obilićev, Skadarliju, Terazije itd.
Nemoj da se ljutiš, nemam ja ništa protiv tvog Ciriha ali nema on šta da traži u priči o Evropskim metropolama

Ako pod sodomom mislite na prostituciju na otvorenom, pa toga ovde ima u svakoj većoj selendri jer je legalno

Poslednja izmena od Floyd u 26 Maj 2016, 17:52, izmenjeno 1 put ukupno.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Da je to rečeno za neko mesto gde se upravo vodi rat ... ne bih ni pitao "a šta je to video", ali pošto je to rečeno za Cirih - moram da pitam: šta je to video?DukeNS napisao:Veli da se odvratnijih stvari nije nigde nagledao...
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Garant nesto tipa dva gejpedera se drzala za ruke/poljubila i on mucenik se traumirao 
Послато са GT-N7100

Послато са GT-N7100
Ma to ne može rečima da se opiše, samo da se vidi i traumira 

Inače jedino u Cirihu viđam pedere koji se slobodnije ponašaju u javnosti. Po tome je fakat napredan u odnosu na ostatak CH

Pa nije, niti treba da bude, sto se mene tice super. Takva dzungla kakva je u nekim metropolama, neka hvala. Znaci nije ludilo ali je daleko od dosade i da mu nesto mnogo fali, skoro pa idealno za moj ukus. Kao malo napredniji Novi SadFloyd napisao:Pa sad, trebaš baš mnogo da zalutaš da bi promašio centar Ciriha - Niederdorf

Jedino sto bih voleo je da je bolji izbor nekih kulturnih desavanja, koncerata i sl, te da ne moraju karte za interesantne stvari da se kupuju godinu dana unapred. Ja sad vec imam neke karte za sledecu godinu jer u suprotnom zaboravi...