Koliko troši?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Koliko troši?
Jesam i to baš, do Ljiga mi je bila 3.9 prosečna, onda sam se smorio i krenuo da gazim i baš sam peglao brzo do kraja. U preticanjima sam do 140 dolazio.
U odlasku nisam toliko preticao, samo šlepere i autobuse.
U odlasku nisam toliko preticao, samo šlepere i autobuse.
Nizbrdo, tj. u povratku sa Zl ti uvek trosi 2l manje
- Uroš S.
Pa ne može baš da troši 2l manje od 4.6 ali da troši manje to sigurno. Mada sam potpuno drugačije vozio na tamo tako da je ispalo isto.
Super je to potrosnja, pretpostavljam po bordu, koliko je odstupanje?
60kmh prosek je neka lagana voznja magistralom... Optimalan prosek, ali je potrosnja na nivou dizela skoro, mada sam se uverio da ta fabijana trosi mizerno...
60kmh prosek je neka lagana voznja magistralom... Optimalan prosek, ali je potrosnja na nivou dizela skoro, mada sam se uverio da ta fabijana trosi mizerno...
Dobio si i uštedu na vremenu jer ćeš malo brže da se voziš na otvorenom, bićeš odmorniji, ićićeš 3x ređe na benzinske pumpe. Kada se ide na neki veći put, dizel je keva, jer se ne opterećuješ gorivom, tj ti određuješ gde ćeš da odmaraš, a ne auto.milosdoktorabs napisao:TNG vs ED,malo je neumesno poredjenje automobila C i D segementa ali sta je tu je.
Lm za mesec dana automobilom je predjeno 3655 km i potroseno 314,82 l ED u prosek od 6.7l/100 km i za to je izdvojeno 49618 din.
Za tu sumu moguce je kupiti 691 l TNG ( 84 din/l),a posto je u Turcina stajalo 32 do 35 litara ja sam uzeo prosek od oko 33 l,dakle 18 rezervoara.
Posto je sa jednim rezervoaraom moguce na autoputu preci 300 do 320 km pri konstantnih 120 km/h,a poredim identicne uslove za oba automobila tj autoput,ispada da je Turcin sa istom kolicinom para mogao da predje izmedju 5400 i 5700 km.Dakle razlika je vise nego evidentna.Dakle za istu km bi mi bilo potrebno nekih 12 rezervoara ili 33264 din,sto znaci da bi mi Musa na ovoj km ustedeo 16354 din.
I onda dolazimo da onog cuvenog kada se uredjaj isplati ako se ne racuna potroseno gorivo ali i kolicina goriva koja se trosi dok auto ne prebaci na plin?Po ovoj racunici ako je dobar uredjaj sa ugradnjom 500 eur i atest 100 to je 600 x 113 din za euro ispada 67800 din.Deljenjem 67800/16534 dobija se 4,1 i kada to pomnozimo sa gore vec pomenutom km ispada da se uredjaj kroz razliku u ustedi ispalti na 14987 km skoro pa 15 kkm.
Lepse bi poredjenje bilo da postoji mogucnost D segment benzin/plin vs D segemnt ED.
Sta sam dobio sem vecih troskova?Udobnost,brzinu,verovatno puno glavoboljeali i zadovoljstvo u voznji.
Ne znam kojim si prosečnim brzinama vozio Reno, a kojim Alfu, tako da i to treba staviti u računicu ukoliko se razlikuje.
Ako se samo gorivo gleda, što manji i lakši auto i plin pobeđuju glat, ako ga voziš u njemu ekonomičnom režimu.
Tapatalk 4
-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
porrdio sam isti stil vozmje na auto putu

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Koliko troši?
Ne opterećujemo se ni mi sa gasom, uvek imamo i benzina, a i red je da ga bar jednom godišnje "častimo" i punim rezervoarom, tako da tu nema nikakvog opterećenja. A i gasa sada maltene svuda. 
Tapatalk

Tapatalk
- Uroš S.
Ranije kada sam baš merio u dve decimale i vodio detaljnu evidenciju na bordovih 6.4 sam dobijao oko 6.6. Više se ne opterećujem sa tom evidencijom, mora da potroši sve što mu sipam kako god da okrenešdragan napisao:Super je to potrosnja, pretpostavljam po bordu, koliko je odstupanje?

BG NS Budapest BG u jednom danu 
Tempomat na 150 , u povratku na 160.
Ja prezadovoljan i jos sam ocekivao da ce kadice da me umore,medjutim odlicne su i za duza putovanja

Tempomat na 150 , u povratku na 160.
Ja prezadovoljan i jos sam ocekivao da ce kadice da me umore,medjutim odlicne su i za duza putovanja
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Sto ne rece da ides u Budimpestu, hebem ti sunce
Sad cu ja morati da idem u petak...

Sad cu ja morati da idem u petak...
Au kakav rasipnik od kola 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
Stvarno mnogo za te brzine, pogotovo za tempomat i konstantnu brzinu? Očekivao bih litar - dva više u odnosu na zeldi, ali ne više nego duplo.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
nidzo kako mislis litar - dva vise nego dizel... ovo je relativno tezak auto sa motorom kojem efikasnost nije bas na prvom mestu i pogonom na sva 4 tocka, i sirokim gumama... ne kazem da je ovo malo, moglo bi i manje ( verujem da bi obican gti potrosio tih litru-dve manje ), ali sve ima svoje ...