Računari
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Računari
Bio sam u pravu. U pitanju je Georgia font koji je nekako zamenjen sa fontom istog naziva, ali potpuno drugačijim. Našao sam originalni font i zamenio ga sa ovim koji je pravio problem i sad je opet sve ok. 

Posetite www.garaza.rs !
Opet moj problem sa ventilatorom...
Nije veliki, već ovaj mali.

Da li je moguća zamena ili neka vrsta popravke?

Da li je moguća zamena ili neka vrsta popravke?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Koji ti je problem, ako drci, skini ga, poprskaj WD40, izlupaj malo o pod, da se razmrda, i vrati, inace ti mali ventilatori, su po pravilu djubre, a zamena je naravno moguca.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Još da znam kako je priheftan za ploču.
Za ventilator na procesoru vidim samo 4 šrafa, skinuo bih i njega.

Za ventilator na procesoru vidim samo 4 šrafa, skinuo bih i njega.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ja sam takav isti problem resio, tako sto sam stavio pasivni hladnjak. Prilicno veci od tog malo prdavca sa ventilatorom. Bolje je hladio, nego pre zamene. Kuler sa procesora i uopste strujanje vazduga u kucistu su bili dovoljni da se raspe toplota sa rebara tog hladnjak.
Bilo je ranije da se kupi u prodavnici tih hladnjaka, mozda ima i sad. Jednostavno se postavlja u te iste rupe u kojem stoji taj fabricki.
Bilo je ranije da se kupi u prodavnici tih hladnjaka, mozda ima i sad. Jednostavno se postavlja u te iste rupe u kojem stoji taj fabricki.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
@Geza
Moraces da pristupis ploci sa druge strane jer je zakacen plasticnim "zabicama" sa oprugom.
Sa prednje strane pritisnes, sa zadnje strane skupis plastiku tako da moze da prodje kroz rupu i to je to...
Moraces da pristupis ploci sa druge strane jer je zakacen plasticnim "zabicama" sa oprugom.
Sa prednje strane pritisnes, sa zadnje strane skupis plastiku tako da moze da prodje kroz rupu i to je to...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Obično prolupa ventilator na čip-setu, mnogo češće nego onaj na procesoru. Možeš da ga skineš (ili oba) i da podmažeš malo ležaj, sa jednom kapi (bukvalno) mašinskog ulja (ne koristi WD40). Onaj na čipsetu je obično lošijeg kvaliteta pa gekne ranije, a i nakon podmazivanja protandrče posle nekog vremena. Njega i ne bi bilo loše da zameniš pasivnim hladnjakom kao što je predložio Nikaragva. Nažalost ne mogu ti pomoći sa više informacija. To sam radio pre 10 god i ne znam kakva je trenutno situacija na tržištu po tom pitanju, ali naći će se valjda neko ko je u toku.
Širim haos!
Trenutno je rešen problem sa WD40. Ventilator procesora sam skinuo, očistio i naprskao (sada je primetno tiši), a onaj manji ventilator sam samo naprskao. Ne mogu da priđem matičnoj ploči sa druge strane, jer je zanitovano kućište. Kad dejstvo WD40 prođe staviću kap ulja.
Hvala svima na predlozima.
Hvala svima na predlozima.

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Prilazi se tako sto se skine ploca 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- methane.master
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Eh, sve ja lako kad znaš. A najbolje se uči na tuđim računarima. 

Posetite www.garaza.rs !
Nažalost nemam neki drugi računar pogodan za eksperimentisanje. 
A i dobro je da nisam morao da reinstaliram sve, tek bih se tu smorio.

A i dobro je da nisam morao da reinstaliram sve, tek bih se tu smorio.

Ako primenis ono moje resenje, onda ne moras da skidas plocu, samo odseci te zabice koje imas, izbijes ih nekako, a i ako ostanu, nece da skodi, plasticne su. I onda samo nabijes nov kuler i resis problem zauvek, bez nauljavanja 

Edit: (zbog cega sam zapravo i otvorio opet temu) Jel neko mozda koristio one USB servere za printere? Sto od obicnog printera pravi mrezni printer. Zanima me kako to radi, jel "stabilno" ili upali i zaboravi na njega? Pogotovo me zanima kako radi WiFi verzija, da li ima neka zastita od komsija koji bi da printaju
i slicno

Edit: (zbog cega sam zapravo i otvorio opet temu) Jel neko mozda koristio one USB servere za printere? Sto od obicnog printera pravi mrezni printer. Zanima me kako to radi, jel "stabilno" ili upali i zaboravi na njega? Pogotovo me zanima kako radi WiFi verzija, da li ima neka zastita od komsija koji bi da printaju

- methane.master
Ja bogami učio na svom, a onda se to pročulo pa sam natovario bedu na vrat od cimanja rodbine, prijatelja, drugara, pohotnih milfača... Srećom pre par godina sam dobio amneziju.trojanac napisao:Eh, sve ja lako kad znaš. A najbolje se uči na tuđim računarima.

Samo mala napomena... Kao i kod svakog hladnjaka za komp i u ovom slučaju je vrlo poželjno naneti tanak sloj termoprovodne paste na mesto naleganja.nikaragva napisao: onda samo nabijes nov kuler i resis problem zauvek, bez nauljavanja
Što se tiče printer servrra, ma staroj šljaci su razmatrali nabavku, ali ne znam da li su kupili. Ako jesu javljam iskustva.
Pto se komšijiskog štampanja ziče, uvek mora da dođe po mterijal, pa ga lepo dočekaš sa fakturom.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Nije problem kada dodje po materijal, nego kada ujutru zateknem praznu kasetu, jer su neki mladi hakeri isprobavali vestine