Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Ima dve vrste invalidskih mesta. Jedna su po zahtevu, u neposrednoj blizini mesta stanovanja invalida, sa znakom i brojem tablice kola invalida. Druga su invalidska "opšteg tipa" nameneja za sve invalide (pa ko pre parkira od njih), oblično u blizini nekih javnih ustanova, domova zdravlja...
Aha... Ja sam uglavnom viđao ove sa ispisanom konkretnom registracijom.
- starac vujadin
Za drugi slučaj imaš znak bez registracije, a češći je slučaj da su samo posebno obeležena na kolovozu.
Po propisu svaka novoizgradjena zgrada mora da ima odredjeni broj mesta za invalide(kao i garaznih mesta).
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja sumnjam da je zakupljeno, pre ce biti da je nekom rezivizijom odluceno da vise nije invalidsko, jel se vidi znak za oba? A ovo parce drugog je strpnuo na divljeftj napisao:Neverovatno mi je da invalidsko parking mesto moze da se zakupi za bastu. Ok i normalno mesto je isto za diskusiju ali vi prelecete preko tog detalja da je ovo za invalide kao dobar dan.
Ma ajte, pa u opštinama se radi sve i svašta. Danas sutra teoretski mogu da odrede da nešto plaćaš, bezvezariju neku, a kamoli da ukinu parking mesto.
Evo primer, naša opština je donela odluku pre par godina, da svako u opštini (firme) plaća 500 dinara po računaru koji poseduje u firmi
Mog prijatelj je u to vreme imao igraonicu i nije hteo da plaća. Nakupilo se toga, oni slali opomene pred tužbu i slično ... I na kraju pojeo vuk makarca. Ko je platio, platio. Uzeli neki dinar i ukinuli to
Drugi primer, donesu odluku opušteno da se jedna ulica zatvori i da tu neki lokalni boss sazida zgradu
Probili su ulicu na drugom mestu ...
Treći primer, doduše ne znam koliko ima veze sa opštinom, ali posredno ima, pošto je javno preduzeće usko vezano sa opštinom. Određen broj ljudi u palanci, u nekim stambenim zgradama nije plaćao vodu. Tačnije dosta njih. Njihovo pametno rešenje je bilo da sav taj dug podele onima koji plaćaju.
Tako je meni došao neki sumanut račun od 15000 dinara za vodu (poređenja radi, moj prosečan račun za taj period je bio oko 300-400 dinara)
I takvih primera ima milion. Sve gluplji i gluplji dolaze na vlast, jer pametni ili beže odavde ili ih politika ne zanima, tako da mogu da mislim šta nas sve čeka
Evo primer, naša opština je donela odluku pre par godina, da svako u opštini (firme) plaća 500 dinara po računaru koji poseduje u firmi

Mog prijatelj je u to vreme imao igraonicu i nije hteo da plaća. Nakupilo se toga, oni slali opomene pred tužbu i slično ... I na kraju pojeo vuk makarca. Ko je platio, platio. Uzeli neki dinar i ukinuli to

Drugi primer, donesu odluku opušteno da se jedna ulica zatvori i da tu neki lokalni boss sazida zgradu

Treći primer, doduše ne znam koliko ima veze sa opštinom, ali posredno ima, pošto je javno preduzeće usko vezano sa opštinom. Određen broj ljudi u palanci, u nekim stambenim zgradama nije plaćao vodu. Tačnije dosta njih. Njihovo pametno rešenje je bilo da sav taj dug podele onima koji plaćaju.
Tako je meni došao neki sumanut račun od 15000 dinara za vodu (poređenja radi, moj prosečan račun za taj period je bio oko 300-400 dinara)
I takvih primera ima milion. Sve gluplji i gluplji dolaze na vlast, jer pametni ili beže odavde ili ih politika ne zanima, tako da mogu da mislim šta nas sve čeka

- starac vujadin
Posle prijave sklonjena bašta. Svaka čast malom i vesiću 

https://twitter.com/LicniStav/status/61 ... 16544?s=09

https://twitter.com/LicniStav/status/61 ... 16544?s=09
I premijeru, naravno 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... amI8zl6-gk

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Kakav kreten, pun mi je kufer ovih sto setaju po trim stazi, sada jos i voze auto 
P.s. kada je to bilo?
Ovaj nije mogao od stativa gore na trim stazu

Послато са GT-N7100

P.s. kada je to bilo?
Ovaj nije mogao od stativa gore na trim stazu

Послато са GT-N7100
+1Ivan napisao:Kakav kreten, pun mi je kufer ovih sto setaju po trim stazi, sada jos i voze auto![]()
Stvarno mi nije jasno sta setaci traze na trim stazi. Isto se iznerviram kad trcim pa moram cik cak izmedju setaca koji odmah pored imaju uredjeno i mnogo sire setaliste a sa druge strane i travnate povrsine ako im je volja, kao biciklisticku stazu...
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Šta se nervirate?Ja već oguglao na te bahate.Ima standardnih vlasnika besnih kola kojima parking na Bulevaru Oslobođenja (ugao Danila Kiša,pa Bentli pred Daltonom,neretko i pred Karađorđem kod dve ćevapdžinice) postane ne bezbedan,pa svoje limene ljubimce parkiraju na širokom trotoaru....