Sport

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Sport

Post od Vladapetr »

Fascinantno mi je to insistiranje da se neko zbog nas žrtvuje, a ovi nam bukvalno sve razyebaše da neće ostati kamen na kamenu i svi ćute uz mantru "što ja da poturam grbaču, bolje da ne čačkam imam decu".
Žrtvovati se za ovu gomilu nezahvalnih a u isto vreme neostvarenih kompleksaša, može samo neko ko je potpuno lud.
Kornjaca Rade napisao:Pa realno ga zabole za reprezentaciju, i to je skroz ok. Ne treba se zbog toga zestiti, to se igra na dobrovoljnoj bazi :)
Bukvalno. I toliko puta se desi da neko izbegava igranje za reprezentaciju, a nema šanse da iko stavi prst na čelo i zapita se zašto je tako.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Ali kada ga je trener hteo odmarati na kraju godine, on je rekao da Srbi ne odmaraju

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Svakako je iznenadio većinu ljudi, da ne kažem razočarao. Naravno ne treba mu uzeti za zlo, njegova odluka. Ali ja sam za to da se više i ne poziva u reprezentaciju, da ne zauzima mesto momcima kojima se igra i koji će proći neki ciklus u reprezentaciji.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ja bih isto uveo da se vise nikad ne pozivaju igraci koji se ne odazovu, a da nije povreda u pitanju. Cupkas i zavisis od toga da li ce mu se dignuti tuki ili ne...

Edit: Pritom mi je smesan izgovor za ne igranje. Realno, kvalifikacije protiv Andore i Filipina ne bi morao da igra, eventualno finale sa Italijanima. Na olimpijadi moze isto da odmara grupu i igra od cetvrtfinala. Treba lepo da bude iskren i kaze da ga boli k.rac i da hoce da ladi jaja u moru celo leto i vise bi ga postovao...
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

A i ja sam ranije bio za isto, ali sam prevazisao to u medjuvremenu :)

Za njega je ocigledno da mu se ne igra, iz kojeg kod razloga. Ja bih se iznenadio da je igrao. Jedino mu nije trebalo ono u saopstenju da je to stav kluba, kad svi znamo da je u sad u polozaju da moze da radi i trazi od kluba sta hoce. Ali dobro, to svakako nije on pisao :)

Imacemo mi dobar tim i ovako. Svakako on ne bi mogao ni blizu da igra kao u timu koji je godinama gradjen samo za njegovu igru.

Poslednja izmena od Kornjaca Rade u 16 Jun 2021, 23:26, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Odigrao je sve 82 utakmice u NBA, pod maximalnim opterećenjem. Po broju minuta na terenu je apsolutni rekorder, tipa 400 minuta više od drugoplasiranog. Gore pomenuti Dončić nije ni medju prvih 10, plus je propustio gomilu utakmica.

I sad takav igrač, koji je "usput" dobio i titulu mvp-a NBA lige, ne sme da kaže kako je umoran i želi da se regeneriše pred sledeću sezonu, nego mora da se skine za hebeni kvalifikacioni turnir. Inače će Srbija majka da bude razočarana a ako slučajno tako umoran odigra loše, promaši neki odlučujući šut, sledi mu kofa govana kao uvek što je sledovala svakom našem reprezentativcu kad nešto zasere, ma koliko da je inače dobar. Jer mi ovako savršeni i perfektni naprosto ne dozvoljavamo mogućnost greške.
Opet kažem, samo kompletan ludak bi u njegovoj poziciji odlučio da igra. Dečko stvara istoriju, treba da ga boli ćošak za ovo mrtvo more.

Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Sme on da kaže i da je umoran, i da mu se ne igra, i da ga boli paja za ovo mrtvo more. Sve je to legitimno. Njemu kapa dole za sve što je uradio.
Ali u tom slučaju nije fer da u sledećem ciklusu izduva neko na njegovoj poziciji ko nije umoran, kome se igra i koga ne boli paja da igra za reprezentaciju. Ili ćemo da otkačinjemo igrače koji su ipak podneli neku žrtvu za reprezentaciju?

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Većina ljudi gleda svoj interes, ne samo u sportu, samo što na to vrlo selektivno gledaju, kako ima odgovara, kada su drugi u pitanju.

Jokić je najbolji igrač, koji je odigrao sve utakmice, skoro sam noseći ekipu u plejof. Dalje, igra na poziciji centra, koja prilično troši igrača.

Zaboravlja se i da pripreme za OI/prvenstva ne traju tri dana, te da sa takmičenjem taj ciklus prilično traje. Prosečnom radniku (koji radi pon-pet) kada kažeš da treba da radi u subotu, odmah udaraš na porodične obaveze, pri čemu porodicu viđaš svako dana, mobinguješ ga i sl. Zamislite da ste stalno na putu i kada dočekate odmor, nacija očekuje da ipak odete na još mesec- dva, umesto da sedite sa svojom porodicom. Još se ovo đubre Jokić oženio prošle godine i sada bi sa suprugom malo da bude.

Još bolje, zamislite da dočekate teško stečeni godišnji odmor i da vam kažu, dva dana odmora (dobrovoljno, bez obaveze) radi svoj posao, a dnevnica će bi uplaćena u dobrotvorne svrhe. Koji procenat bi prihvatio?

Ili, dočekaš tri nedelje odmora, uz obavezu da jednu nedelju ideš sa košarkašima na neki turnir, da im nosiš lopte i vodu, za majku Srbiju. Možda deluje interesantno i zanimljivo. Možda bi ti porodica istrpela jedne godine, a šta ćemo sledeće? A zamisli da kod kuće nisi bio 7-8 meseci, bez obzira na pare i tako to...

Gledamo stalno kako kod nas kukaju kad imaju tri utakmice u sedmici ("pakleni ritam", ne dao Bog dva dana za redom), pri čemu utakmice traju 40min. U NBA je sistem prilagođen tom ritmu, nema toliko treninga, ali nije to lako, pogotovo kada si stalno u putu.

Ovdašnji "lokalci" će da grizu i zimi i leti ne bi li se bolje prodali, po mogućnosti u NBA. Neki će da igraju i posle teških sezona, jer su patriote, i da ne viđaju porodice i vazda vuku povrede. Eno npr Krstić, Veličković, šta ti ja znam. Navijači će ih zaboraviti kad završe karijeru, ali da li će vući bolove u kolenima do kraja života, to nije bitno, ko ih jebe.

Ovaj ima 26 godina i pred njim su mnoge godine igranja, bez bitnijih povreda, ako bude vodio računa i imao malo sreće. Smeši mu se i supermax ugovor, a Denver je uložio sve u njega i gradio je sistem godinama.

Osiguranje za igranje van NBA mu je verovatno katastrofalno.

Mnogo je tu stvari koje ne možemo da zamislimo, tj koje ne poznajemo, a pogotovo ne kada si jedna veeelika zlatna koka u NBA mašineriji.

--

Na kraju, masa se iselila, planira da se iseli, ili svejedno sedi ovde i sere po Srbiji, a poziva druge na neki patriotizam ili kakvu god dužnost za Srbiju, iz sopstvenog interesa. Kakvu god dužnost/obavezu da nekome spomeneš u Srbiji, odgovor je "ko joj je*e mater, šta je meni država dala", vrda se sve što se može. Što je najgore, mislim da više nije bitan ni ostvareni uspeh na OI, već neuspeh, da se bolje pljuje kad ne bude zlato, ili da li ćemo, ili nećemo, da nabijemo Amere, nema treće.

Da li ima onih koji će uvek da igraju*? Ima.

Da li biste bili na njihovom mestu?

*Budite uvereni da nije u pitanju samo čista želja da se igra za reprezentaciju. Neki bi igrali u KK Mala Moštanica (figurativno, igrali bi u lošijim klubovima sigurno) da im nije te letnje kampanje.

Kod nas ljudi nekada rizikuju zdravlje i koješta drugo za podao na kojem zarađuju smešne pare. Zamislite da zarađujete milione, da li biste vodili računa o sebi ili Srbiji?

Dugoročan je to posao, a ne stisni se i odigraj jedne OI. Dve-tri letnje kampanje mogu značiti bitan umor i stres za organizam, potencijalne povrede, skraćenje karijere i raniji pad u kvalitetu igre. Sve to donosi mnogo manje pare, a jedini resurs im je telo koje imaju, plus mozak koji bi da radi i nešto drugo u životu, van dvorana-avion-kuća ritma.

TapaT

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

+1
Nije Nikola duzan nikome da se pravda, a i ko zna sta mu pise u ugovoru. Siguran sam da niko sem njega ne zna.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

@pedja svaka ti je na mestu.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Bravo Pedja, to je to.

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

On je već odustajao od reprezentacije sa sličnim izgovorima, pre par godina je bilo "mršavljenje" koje se btw nikad nije desilo.
On prosto ne pripada mindsetu koji je jugo košarku stavio na krov sveta, nema taj takmičarski poriv koji je ovde jak 50 plus godina.
Plus igra u hendikepiranom klubu pa mora da igra tekme i minutaže koje su na granici opasnog.
Bizarno je da u timskom smislu on jedine uspehe ima sa repkom.
Što se mene tiče ovo je znak jednog nakaznog vremena u sportu i tu bi se zaustavio.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Slika

https://www.mozzartsport.com/kosarka/ve ... -89/390339

Prvi sam skakao u odbranu kad nije igrao jer je trebalo sebi da obezbedi ugovor i jedno 4 generacije iza njega. Sta sada obezbedjuje? Max ugovor?

I sta cemo sa licemernim pricama kako ga kao boli patka za MVP, najbitnije mu je to sto ce to uticati na decu u Srbiji da se vise bave kosarkom, bla, bla... Pri cemu bi igra za reprezentaciju ocigledno uticala 10 puta vise.
https://mvp.rs/vesti/americka-kosarka/i ... ve-sportom
Poslednja izmena od Delija u 17 Jun 2021, 15:33, izmenjeno 2 puta ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Nikome nije dužan da objašnjava niti da se pravda. Još manje je u obavezi da to malo slobodnog vremena koje ima, potroši na nove napore umesto na regeneraciju. I kao finale, treba se pomiri sa toplim zecom koji mu sleduje ukoliko svojim igrama ne zadovolji zemlju selektora zaista, vrlo teška odluka.
Nisam video da njegovu odluku kritikuje neko od bivših reprezentativaca, vrhunskih sportista koji su jeli isti hleb. Ali su online selektori maltene jednoglasni u osudi ove "jeresi".

Odgovori