Ma u srpski fudbal ne vredi verovati. Jednostavno previse je tu namestaljki i ko zna kakvih muljanja u pozadini.... Tako i sto se tice klupskog i reprezentativnog fudbala...
Reprezentativni fudbal je imao smisla kada je Antic bio selektor i kada smo se plasirali na svetsko prvenstvo... Tada je reprezentacija dobila posle dugog perioda poverenje od naroda.... Medjutim sto je lepo kratko traje... A ekipni je izgubio smisao kada su Zvezda i Partizan ispali ove sezone iz Lige Evrope... 'ajd sto je Zvezda ispala od Rena i ekipe vrednosti 80 miliona eura, ali sto je Partizan ispao od tamo nekog Samroka, koji je za prolazak u sledeci krug takmicenja dobio kesh u vrednosti svih igraca u klubu
Danas sam bio u Areni na EP u rvanju. Hoce moje dete da ide i to da gleda i kad je vec ulaz dzabe i blizu mi je, a i olimpijski je sport, ja rek'o ajde. I to bas danas kad je reprezentativac Srbije Stefanek osvojio bronzanu medalju. Nisam verovao da i ovaj sport moze da bude interesantan, a bogami jeste. Ono na TV-u nema veze sa onim uzivo.
Inace ima i jedan jako smesan detalj, a to su glavni i pomocni trener Azerbejdzana (inace koliko vidim prava velesila su u rvanju) gde je razlika u visini jedno odokativno pola metra. Glavni je ogroman negde 200-210 cm, a pomocni jedva ako ima 150-160 cm.
Sad mi je i jasno zasto nas nema vise u tom sportu medju osvajacima medalja kao nekad. Nekad je SSSR davao jednog rvaca, a sada medju prvih sest (posto sam te borbe gledao) sve sami Rusi, Azerbejdzanci, Ukrajinci, Jermeni, Gruzijci i po koji Belorus, Litvanac, Letonac. Najmanje po cetvorica u svakoj kategoriji. Sa njima korak samo drze Turci i Bugari i po negde se pojavi po koji, ali bas po koji Madjar, Rumun, Slovak, Srbin, Nemac ...
Moguce, moguce, ali Bayern-ova odbrana mi izgleda malo previse suplja... Oni jos od Kufura i Patrika Andersona nisu imali dobar odbrambeni dvojac... Cinilo se da ce Breno biti dobar, kad on zapali sopstvenu kucu...
Mozda, mada protiv ovakvog Reala i Barselone... Tesko, ali ne i nemoguce...
Inace, manje vise cela evropska fudbalska scena se svela na borbu Murinjo-Barselona, i tako je vec poslednjih par godina. Celzi-Barsa, Inter-Barsa, Real-Barsa... Ako ode ove godine, ide skoro sigurno ili nazad u Celzi ili u jedan od Macesterskih timova (City verovatnije, jer oni mogu da mu daju sta god i koga god pozeli).
Ana u suzama, povreda je naterala da preda polufinale Šarapovoj
Ana Ivanović je u suzama dočekala poslednje trenutke polufinalnog meča na turniru u Indijan Velsu, jer je zbog povrede bila prinuđena da preda duel Mariji Šarpovoj pri vođstvu Ruskinje od 1:0 u setovima (6:4) i 1:0 za srpsku teniserku u drugoj deonici.
Sjajnoj Aninoj seriji tako je neočekivano došao kraj usred polufinala, koje je potrajalo 73 minuta, a u kome su viđena tri brejka - sva tri u prvom setu, koji je pripao Ruskinji.
Ivanovićeva, koja je tokom čitave sedmice igrama podsetila publiku na šampionsko izdanje iz 2008. kada je osvojila ovo nadmetanje, predala je meč zbog velikih bolova usred povrede kuka.
"Ne mogu da igram, ne mogu više od ovoga", kroz suze je Ana govorila glavnom sudiji, saopštavajući da više nema snage za meč nakon povrede koja ju je zadesila u devetom gemu prvog seta.
Ivanovićeva je tada zatražila i medicinski tajmaut, probala je da ostane na megdanu Ruskinji, ali je uspela da stoji na nogama samo još u dva gema: najpre je na servis Šarapove izgubila poslednji u prvoj deonici, potom je osvojila prvi gem drugog seta, a onda predala meč pri rezultatu 30:0 u trećem gemu za Ruskinju.
Vezista Boltona se srušio na meču sa Totenhemom, teška situacija!
Patris Muamba je u 40. minutu meča Totenhem - Bolton u FA kupu pao i nije ustao... Stravična scena na Vajt Hart Lejnu, nijednog igrača nije bilo blizu njega u tom trenutku... Lekari su odmah pokušali da ga vrate u život, zatim je odveden u bolnicu... Situacija je veoma teška, 23-godišnji momak rođen u Zairu se bori za život!
Utakmica nije nastaavljena zbog ozbiljnosti situacije, to je odlučio sudija HAuard Veb nakon konslutacija s igračima. Nadamo se da će Muamba biti dobro i da će biti izbegnuto ono najgore...
sad citam ovo, nisam gledao utakmicu.
jbt, 23 godine..
Čitam i ja i naravno da mi ga je žao, ali nisam iznenađen.
Ne mislim na njega konkretno, nego me ne iznenađuje kada se u profi sportu desi tako nešto.
Profesionalni sportisti toliko uništavaju svoj organizam, a mi mislimo zdravi jedri....