O kafama...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: O kafama...
Ne budi formalista
- Day Walker
Reci turska kafa mi je nesto najodvratnije za domacu kafu..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Kad smo vec kod kafe, upravo sam isprosipao punu solju po laptopu zahvaljujuci mojoj miloj cerki i sopstvenoj neopreznosti. U to ime idem da skuvam jos jednu 

Pa turci su je doneli u nase krajeve, a i oni samo sipaju kafu u hladnu vodu pa cekaju da tako provri. Slicnost je ociglednaDay Walker napisao:Reci turska kafa mi je nesto najodvratnije za domacu kafu..
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Teško da je domaća, kada su je na ove prostore (a i mnoge druge) doneli Turci. 
Lično ne volim da je pijem. Ko da se u današnje vreme umesto kolima vozim konjskom zapregom.
Edit: Preduhitri me Stefan
Sent using Tapatalk

Lično ne volim da je pijem. Ko da se u današnje vreme umesto kolima vozim konjskom zapregom.
Edit: Preduhitri me Stefan

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Da se razumemo domaca je turska samo iz provincija. Jedina razlika je kad stavljaju kafu pre kljucanja ili posle. I u bosni u nekim krajevima kafa se dodaje prvo u vodu pa tek onda ringla. To je turska tradicija koju su prihvatile zemlje koje su okupirali. Domaca je naziv od 90tih za tu kafu. Neretko i tamo dobijes spravljanu na isti nacin jer velika dzezva uvek bude pun vruce vode na ringli i samo prespu u malu dzezvu i dodaju kafu i cekaju da provri...
Što je kraći kontakt kafe i vode to bolje. Razlika npr. kao espresso kratki i dugački.
Rakhil napisao:Kad smo vec kod kafe, upravo sam isprosipao punu solju po laptopu zahvaljujuci mojoj miloj cerki i sopstvenoj neopreznosti. U to ime idem da skuvam jos jednu

- Day Walker
Pa da, slicno a razlicitostefanan napisao: Pa turci su je doneli u nase krajeve, a i oni samo sipaju kafu u hladnu vodu pa cekaju da tako provri. Slicnost je ocigledna

I Turci ne dozvoljavaju da voda provri, vec tik no sto provri je sklanjaju sa ringle. Posle dolivanja vode, opet vracaju na vrelu ringlu
Poslednja izmena od Day Walker u 22 Dec 2014, 20:29, izmenjeno 1 put ukupno.
Brzine idu u H-a !!!

Duza s toplim/hladnim je zakon 

- Day Walker
Pola kašike nesa, dve šećera, malo vode i 2 dl mleka. I onda neko dete sabije uz doručak 

Najmanje kafe tu ima. Nes je čista hemija, sa trunkom kafe, a ovo ostalo...
Tapatalk
Tapatalk
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Sta se ti seiris, siso jedna? Dodji da probas espresso.NexT napisao:Rakhil napisao:Kad smo vec kod kafe, upravo sam isprosipao punu solju po laptopu zahvaljujuci mojoj miloj cerki i sopstvenoj neopreznosti. U to ime idem da skuvam jos jednu![]()
Rezervni laptop je sranje, ocekujte silne greske u kucanju.